“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Με βέτο της κυβέρνησης η Ελλάδα μπλόκαρε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ - MOΣΧΑ: "ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ"
Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα συνεπικουρούμενη από τις κυβερνήσεις της Αυστρίας της Σλοβενίας και της Φινλανδίας ανάγκασαν το φιλοπόλεμο κονκλάβιο της ΕΕ σε άτακτη υποχώρηση μπλοκάροντας όλες τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζονταν κατά της Ρωσίας!
Και δεν είναι μόνο  αυτό. Αποφασίστηκε η παράταση των νυν κυρώσεων μόνο μέχρι το Σεπτέμβριο αντί για ένα έτος επιπλέον που θα αποφασιζόταν σήμερα.

Αρχιμ. Βασ.Γοντικάκης, Προηγούμενος Ι.Μ. Ιβήρων: “Μερικοί που μιλούν για Ορθοδοξία φανερώνουν όχι τι είναι Ορθοδοξία, αλλά τι δεν είναι”

''Τα Ελληνικά Γράμματα οδηγούν στην αιωνιότητα''
Συνέντευξη στον Θεόδωρο Καλμούκο
Ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Μονής Ιβήρων του Αγίου Ορους, είναι από τις πλέον λόγιες και οσιακές μορφές του σημερινού Μοναχισμού.
Βαθύνους της αντιληπτικής της Θεολογίας και της Πνευματικότητας. Βρίσκεται αυτές τις μέρες πλησίον μας προσκεκλημένος της Μονής Χρυσοβαλάντου και με την ευκαιρία τού ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος να μιλήσει για τα Ελληνικά Γράμματα το βράδυ της Παρασκευής στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στου Μανχάταν.

Τι έλεγε για τον θρησκευτικό όρκο το 2008 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο ζήτημα του θρησκευτικού όρκου έχει αναφερθεί σε συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία. Αντιθέτως, είναι συνέπεια της διδασκαλίας της, σύμφωνα με την οποία το «ναι» πρέπει να είναι «ναι» και το «όχι», «όχι», τόνιζε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ταπεινώσου και θα δεις πώς όλες οι συμφορές σου θα μετατραπούν σε ανάπαυση

Τι πρέπει να κάνει κάποιος, για να έχει ειρήνη στην ψυχή και το σώμα;
Πρέπει ν΄ αγαπά όλους τους ανθρώπους, όπως τον εαυτό του, και να είναι κάθε ώρα έτοιμος για το θάνατο. Όταν η ψυχή θυμάται το θάνατο, ταπεινώνεται και παραδίνεται ολόκληρη στο θέλημα του Θεού και επιθυμεί να έχει ειρήνη με όλους και να τους αγαπά όλους.

Όταν το άγιο Πνεύμα αρχίζει να σε επισκιάζει

Όταν η νεφέλη του αγίου Πνεύματος άρχισε να επισκιάζει τη σκηνή της καρδιάς σου.
Εάν βλέπεις, σε κάθε λογισμό πού κινείται στην ψυχή σου, και σε κάθε ενθύμηση, και στις πνευματικές σου ενατενίσεις την ώρα της ησυχίας σου, να γεμίζουν τα μάτια σου δάκρυα, και να βρέχουν τις παρειές σου, χωρίς εσύ να βιάζεις τον εαυτό σου, να ξέρεις ότι, σ’ αυτή την περίπτωση, άρχισε να ανοίγει ο φράχτης μπροστά σου, για να έρθει η χάρη του Θεού και να καταστραφεί ο εχθρός.

Περιμένουμε να κινηθούν οι εισαγγελείς...

Γράφει ο Κλεισθένης 
Οι εκλογές τέλειωσαν, αρέσει δεν αρέσει σε μερικούς έχουμε κυβέρνηση.  Το επόμενο βήμα είναι η κινητοποίηση των εισαγγελέων.  Η εντολή του λαού προς το δικαστικό σώμα ήταν σαφής, "τιμωρήστε τους φταίχτες". 
Έχουν μαζευτεί πολλά στην μνήμη των πολιτών. Σκάνδαλα, αντισυνταγματικές πράξεις, συγκαλύψεις, ποινικά και αστικά αδικήματα. Θα μείνουν ατιμώρητα; 
Το δικαστικό σώμα χρειάζεται, ιδιαίτερα τώρα, την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού.
Η δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει όσα καταγγέλθηκαν την προηγούμενη περίοδο. 

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ προέβλεψε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή…..
Εἶπεἐπίσης,  ὅτι ἐμεῖς θὰ τὰ βλέπαμε ὅλα αὐτὰ ἐνῶ ἐκεῖνος ὄχι. Και  ακολουθούν  τα  γεγονότα.

Βόμβα Κουρουμπλή: Μεγάλο σκάνδαλο με ανείσπρακτα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια

Να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας
Με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του ΓΓ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων καθώς και των απειλών που ο τελευταίος έχει δεχθεί.