“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΚΑΙ Αφανείς ΑΓΙΟΙ θα τρέξουν στις δύσκολες στιγμές που θα ζήσει η Αθήνα και οι άλλες μεγαλουπόλεις

Επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ -Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
Σε μια αποστροφή των λόγων του ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης είπε: «σήμερα οι πολυκατοικίες των Αθηνών είναι γεμάτες με ΑΓΙΟΥΣ» Και τούτο συμβαίνει γιατί πολλούς συναντήσαμε. Περικείμενον νέφος αγίων κληρικών και λαϊκών σκεπάζουν με την προσευχή τους τα δρώμενα των ημερών μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεκαετία του 90, όταν όλα θύμιζαν παχιές αγελάδες και ακουγόταν παχιά λόγια εκσυγχρονισμού  ένας ταπεινός λευίτης μας έλεγε:
- Έρχονται χρόνια που οι μεγαλουπόλεις της Ελλάδος θα βιώσουν φρικτές καταστάσεις. Θα τρέχουν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ να γλυτώσουν τους Έλληνες.

☦ Η Ανάσταση συνεχίζεται…

Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη
Η Ανάσταση συνεχίζεται! Αυτό δείχνει και η γιορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Τα ίδια γράμματα της νύχτας της Αναστάσεως, ακούγονται και κατά την Απόδοση του Πάσχα. Τελείται μια μέρα πριν απ’ τη γιορτή της Αναλήψεως.
Κάθε μεγάλη γιορτή στην Ορθόδοξη λατρεία έχει την «απόδοσή» της. Κάθε γιορτή είναι ζωντανό γεγονός, που επαναλαμβάνεται στη ζωή της Εκκλησίας, στη ζωή του πιστού.

☦ Οι συμβουλές που έδωσε η Παναγία μετά από εμφανίσεις Της

Η Υπεραγία Θεοτόκος εμφανίστηκε και μίλησε σε πολλούς ανθρώπους σε πρόσφατες εποχές. Είπε ότι μεσιτεύει στον Υιό της για μας, αλλά εμείς δεν μετανοούμε.
Μας συμβούλευσε σε πολλές περιπτώσεις να μετανοήσουμε, διότι ο καιρός περνάει κι έρχονται δύσκολες μέρες για τους χριστιανούς.

☦ Κοντά στις Καρυές ασκήθηκαν δυο Ρουμάνοι σε ένα Κελλι.

Κοντά στις Καρυές ασκήθηκαν δυο Ρουμάνοι σε ένα  Κελλι. Ο ένας  είχε  αρρωστήσει κάποτε πολύ βαριά και ο άλλος, δυστυχώς, βαριόταν να τον διακονεί. Γι' αυτό παρακαλούσε συνέχεια τον Άγιο Παντελεήμονα ή να γιατρέψει γρήγορα τον άρρωστο ή  να τον πάρει  απ' αυτη την  ζωή, για να απαλλαγεί από τον λίγο κόπο πού έκανε διακονώντας τον άρρωστο.      
Μία ημέρα  λοιπόν, ενώ παρακαλούσε τον  Άγιο Παντελεήμονα, του παρουσιάστηκε ο Άγιος και τού λέει:
-Τι παρακαλείς ? Από αρετές  είσαι γυμνός, από την περιποίηση τού αδελφού σου θα πάρεις λίγο μισθό από τον Θεό.

☦ Η ΕΛΛΑΔΑ υποβαθμίστηκε αφόρητα εν μια νυκτί γιατί πρέπει οι τούρκοι να κλείσουν με πρόσχημα τα ΣΤΕΝΑ.

ΦΏΤΟ από fb
Τα μεγάλα λόγια τα παχιά ξεγελούν για λίγο την καρδιά. Οι  πειρασμικές τουρκικές προκλήσεις από τον Έβρο μέχρι το ΑΙΓΑΙΟ και σε λίγο στην Κρήτη έχουν μια τέτοια συχνότητα που δεν τις προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι . Τι τον έπιασε ξαφνικά τον γείτονα και ενώ σφαδάζει από πόνους η οικονομία του στο εσωτερικό , αυτός κάνει τον καμπόσο στην Συρία, στην Λιβύη και αυτά τα 24ωρα στην Ελλάδα;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πολλές οι επισημάνσεις μας από το παρελθόν. Τότε ήταν σεμινάρια  προφητο- παιδείας, αλλά σήμερα βγαίνουν, όπως:
Το καλοκαιρινό τουρκικό πραξικόπημα του 2016 ανέδειξε μια μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ το 1990 στον προσκυνητή και φίλο του κ. Κώστα Δεσπότη που μεταξύ των άλλων του είπε « οι δυτικοί ενδιαφέρονται για τα Δαρδανέλια και την Αν, Θράκη, άλλα στο τέλος οι δήθεν φίλοι μας και οι άλλοι θα την πατήσουν»