“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ο χάρτης που προκάλεσε Ρωσοτουρκική Ενταση

Ευρωπαϊκός χάρτης που παρουσιάζει μια αμιγώς ορθόδοξη χερσόνησο του Αίμου παρουσιάστηκε σε Ρωσικό Think Tank, σε έκθεση για τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας μέχρι το 2050.
Αμέσως ο χάρτης διέρρευσε και έγινε viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας δυσφορία στην Τουρκική Κυβέρνηση που ζήτησε εξηγήσεις από τον Ρώσο Πρέσβη στην Αγκυρα και την Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, την οποία ΠΓΔΜ, αυτό το τεχνητό κρατίδιο, την έχει εξαφανίσει πλήρως από τον Χάρτη μαζί με την Αλβανία, τα οποία έχουν απορροφηθεί από την Σερβία. που ζήτησε εξηγήσεις από τον Ρώσο Πρέσβη στην Αγκυρα.

Πού ν’ ακούσουνε οι άνθρωποι του καιρού μας κουβέντα για Θεό, για ψυχή, για άλλη ζωή!

Φώτης Κόντογλου
Πολλοί αναγνώστες μού γράφουνε, παρακαλώντας με, και μά­λιστα ξορκίζοντάς με, να γράψω για να χτυπήσω την ανηθικότητα, που δέρνει την κοινωνία, προ πάντων τη νεολαία, και που «τη σερ­βίρουν τα σινεμά», όπως μου γράφουνε. Φωνάζουνε: «Υψώσετε τη φωνή σας!».

Ο ΡΩΜΙΟΣ ΠΑΠΑΣ, (RUM PAPAZ), ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ HORON

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά το «άρωμα» της Ρωμιοσύνης στον Πόντο τον προαιώνιο, στον Πόντο όπου επί αιώνες έλαμψε η Ρωμιοσύνη, απλώθηκε αυτή την φορά τελείως απροσδόκητα προκαλώντας χείμαρρο επαινετικών σχολίων, αναδεικνύοντας την κοινή καταγωγή και την κοινή πολιτιστική ρίζα των Ποντίων που ξεριζωθήκαν με την βία και την γενοκτονία από τις πατρίδες τους και των σημερινών Ποντίων απογόνων εξισλαμισμένων κατοίκων του Πόντου.

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση: "Η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί από την Ρωσία άμεσα"

ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ" ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
"Ζεστό" χρήμα δίνει η Ρωσία στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει άμεση ρευστότητα στην ελληνική οικονομία επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του (σπάνια ανακοινώνει τέτοια θέματα) πριν λίγο το Κρεμλίνο.

Άγιος και για τους Ρώσους ο Γέροντας Παϊσιος - Η Ρωσική Εκκλησία τον συμπεριέλαβε στο αγιολόγιό της

Μετά την αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσιου του Αγιορείτου από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου χθες και η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο αγιολόγιό της...
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: