“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο πατέρας Σαμουήλ, το Κούγκι και η ΘΥΣΙΑ…

Στις 13 Δεκεμβρίου το 1803 ο Εθνεγέρτης του Σουλίου, ο ρασοφόρος καλόγερος Σαμουήλ ανατινάζει την Αγία Παρασκευή στο Κούγκι και μαζί με 5 λαβωμένους γηραλέους Σουλιώτες μεταβαίνει μέσω του θανάτου στην Αθανασία. Απαντά χαρακτηριστικά στον τούρκο που τον φοβερίζει για τα μαρτύρια που έχει να περάσει στα χέρια του πασά. «Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου…»

Δεκαέξι τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

Μαζική εισβολή τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών  στο FIR Αθηνών καταγράφτηκε χθες προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα εισήλθαν στο Αιγαίο 16 μαχητικά από τα οποία τέσσερα ήταν οπλισμένα. Οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου έγινε στο βορειοανατολικό, στο κεντρικό και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

"Kλείνει το μάτι" στη Μόσχα ο Α.Τσίπρας μετά το "ναυάγιο" στις Βρυξέλλες

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ STERN: "ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ"
Σε καταδίκη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προχώρησε ο Α.Τσίπρας μετά και την άρνηση των Βρυξελλών να συμβιβαστούν "κλείνοντας" το μάτι στη Μόσχα και ανοίγοντας δίοδο σε περίπτωση που χρειαστεί η Ελλάδα άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Σε συνδυασμό με την δήλωση του Π.Καμμένου ότι "θα γίνουμε το νέο Κούγκι εάν Βερολίνο και Βρυξέλλες επιμείνουν στο Μνημόνιο" δείχνει τη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει για το καλό του ελληνικού λαού και την απελευθέρωσή της χώρας από την οικονομική κατοχή των Δυτικών

Γεωπολιτική στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Οι Ρώσοι δούλευαν πριν ακόμα έρθει με τις πρόσφατες Ελληνικές Εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία.
Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 21 Ιανουαρίου αρθρογραφούσαμε με τον τίτλο Εμείς εκλογές, άλλοι μοιρασιές Κάποιοι θέλουν να μετονομάσουν τον περιβόητο “επί χάρτου” υλοποιηθέντα αγωγό Φ.Α Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη σε αγωγό Φ.Α Κωνσταντινούπολη- Αλεξανδρούπολη.

Ένας άνθρωπος βιντεοσκοπούσε τον ουρανό για 7 ημέρες. Αυτό που κατέγραψε θα σας κόψει την ανάσα.

Το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια δημιουργήθηκε σε ένα χρονικό διάστημα 7 ημερών, στο El Teide, το ψηλότερο βουνό της Ισπανίας. Το El Teide είναι γνωστό επίσης και ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να φωτογραφήσετε τα αστέρια.
Δείτε το βίντεο

Τρέχουν ποτάμι τα δάκρυα από τον Εσταυρωμένο – Ψυχραιμία συνέστησε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος

Ένα φαινόμενο, που προκαλεί την περιέργεια, συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες σ’ ένα μικρό χωριό της Κορινθίας, τον Ασπρόκαμπο.
Όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, από την ημέρα των εκλογών, ένα ελαιώδες και κολλώδες, άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα, που βρίσκεται στο ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.