“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιος συνεχάρη πρώτος τους Κούρδους για το δημοψήφισμα

Ενώ και στην Άγκυρα, στο Ερμπίλ και στην Βαγδάτη περίμεναν το Ισραήλ να είναι το πρώτο κράτος που θα στείλει συγχαρητήρια στους Κούρδους του βορείου Ιράκ για το δημοψήφισμα τους για την ανεξαρτησία κουρδικού κράτους, εκείνος που πρώτος τους συνεχάρη ήταν… άλλος.

Μετά το Κουρδικό θα πούμε «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…»;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Ο ένας πιέζει τον άλλον μετά την γέννηση του Κουρδικού και το παιχνίδι μόλις  ξεκινάει  με το ποιος θα το αναγνωρίσει.
Πιέζουν τον σουλτάνο, πιέζουν και τον Πούτιν εν όψει της συνάντησης τους σε λίγα 24 ώρα με το καυτό θέμα την γρήγορη παράδοση των S-400 και το τι μέλλει γενέσθαι στον κήπο της ΕΔΕΜ (Μεσοποταμία- Ιρακ- Ιραν- Συρία- Τίγρη και Ευφράτη)

Δεν «τσίμπησαν» οι Αγιορείτες στο ψηφοθηρικό ταξίδι του Α.Τσίπρα: «Αρνείται κατά συρροήν να κάνει τον σταυρό του και θέλει να προσέλθει στο Άγιο Όρος ανήμερα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού»;

Θ.Π.: ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΛΕΕΙ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ…. ΠΟΡΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΦΑΓΕ, ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΙΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ…. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ !!!!

Του Άγγελου Ρούσσου
Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ακύρωση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και τρία χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, επρόκειτο να παρευρεθεί αύριο ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού για τους Αγιορείτες (ιουλιανό ημερολόγιο) στο “περιβόλι της Παναγιάς”.

"ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ(ΪΤΙΣΣΑ)…. "

"….Μια χάρη εγώ σου ζήτησα και άναψα το φυτίλι, απ’ το χρυσό καντήλι σου που έδεσαν οι φίλοι σου κατάλευκο μαντίλι"  
του ποιητή Δημητρίου Πολυχρόνη

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ - ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Ραγδαίες εξελίξεις: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δεν θα γίνει τελικά δεκτός στο Περιβόλι της Παναγίας, όπως είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί πρόσκληση να επισκεφθεί το Άγιον Όρος τις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μετάσταση αγίου Ιωάννου του θεολόγου

Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς είναι κυρίως γνωστός ως δογματικός θεολόγος, ως ο θεολόγος του ακτίστου φωτός. Αλλά διέπρεψε και ως κήρυκας του θείου λόγου. Εξεφώνησε ωραιότατες ομιλίες από τους άμβωνες των εκκλησιών ιδίως της μητροπολιτικής περιφερείας του, της Θεσσαλονίκης. Οι ομιλίες του αυτές, εφόσον εκφωνούνταν ως προφορικός λόγος θείου κηρύγματος την ώρα της θείας λατρείας, δεν καταγράφηκαν όλες. Κι από αυτές που καταγράφηκαν χάθηκαν πολλές. Αλλά σώζονται εξήντα τρεις χαριέστατες ομιλίες του. Η τεσσαρακοστή τέταρτη είναι αφιερωμένη «Εἰς τον ἅγιον ἀπόστολον καί εὐαγγελιστήν καί τῷ Χριστῷ ἐξόχως ἠγαπημένον Ἰωάννην τόν θεολόγον» (ΕΠΕ 11, 4650).