“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πράξις Αναγραφής εις το Αγιολόγιον Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Στις αρχές του 2015 το Φανάρι αποφάσισε την αγιοκατάταξη του Οσίου Παϊσίου, μία απόφαση που προκάλεσε μεγάλη χαρά στους Ορθοδόξους όλου του κόσμου.
Στη συνέχεια διαβάστε την Πράξη Αναγραφής που υπογράφθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο και πολλούς Ιεράρχες.

Βαρθολομαίος ελέω Θεού Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης
Αριθμ. Πρωτ. 13
Πατριαρχική και Συνοδική Πράξις Αναγραφής εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

«Και έσται ο ανήρ, ον αν εκλέξηται Κύριος, ούτος άγιος»

Λυπήσου Κύριε τούτη τη γενιά... (αναδημοσίευση)

Σχόλιο Θ.Π.: Όπως η “θυρωρός” της Μονής των Ιβήρων λυπήθηκε τον πεινασμένο οδοιπόρο και του ‘δωσε τα τρία φλουριά για να αγοράσει το ψωμί του, έτσι και ο Κύριος στο τέλος θα σπλαχνισθεί και θα ελεήσει το παιδί του.
Λυπήσου τη γενιά μας, Κύριε, τούτη τη δυστυχή γενιά την οργισμένη. Τα πρώτα φώτα πού είδαν τα μάτια μας ήτανε λάμψεις όπλων φονικών.

Ζωή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Οι τζιχαντιστές στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας κατέλαβαν την Παλμύρα, αρχαιότατη πόλη 215 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, ελεγχόμενη ως τότε από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.
Η είδηση προκάλεσε βαθειά συγκίνηση καθώς μεταδόθηκε ευρέως και εκφράστηκε έντονη η ανησυχία για επανάληψη καταστροφών στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, η οποία άκμασε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους και πλήθος αρχαιοτήτων σώζονται εκεί ακόμη.

Πρόκληση από την ισλαμιστική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν: Χιλιάδες Τούρκοι τζιχαντιστές απαίτησαν να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί (vid)

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ «ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
Λίγες ημέρες πριν την μαύρη για τον ελληνισμό επέτειο της Άλωσης της Πόλης, της Βασιλεύουσας των Ελλήνων, η νυν ισλαμιστική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν διοργάνωσε διαδήλωση Τούρκων τζιχαντιστών (από την ίδια δεξαμενή που στέλνονται μαχητές στη Συρία και διαπράττουν φρικιαστικά εγκλήματα), με αίτημα να μετατραπεί το σύμβολο της Ορθοδοξίας εκ νέου σε τζαμί.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ οι εξελίξεις γύρω μας τρέχουν με ασύλληπτες ταχύτητες εμείς βουλιάζουμε καθημερινά στην μνημονιακή μας μιζέρια απαρνούμενοι τον ρόλο για τον οποίο μας έταξε η Χάρη Του.
Ο Παντοδύναμος χάρισε στους Έλληνες μια από τις πιο προνομιούχες χώρες του κόσμου που τα πλούτη της είναι αμύθητα και μπορούν να κάνουν τους κατοίκους της ευτυχισμένους και ρυθμιστές παγκοσμίων εξελίξεων.