“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τί εὔχονται οἱ Γερμανοὶ γιὰ τὰ Χριστούγεννα;

εἰκονιζόμενη γερμανικὴ χριστου/νιάτικη κάρτα (πρὸς 1,10 Εὐρὼ τὰ ἕντεκα ἀντίτυπα) ἀπεικονίζει τὶς ὀφειλέτριες χῶρες τῆς Γερμανίας ὡς κεράκια ποὺ στολίζουν τὸ παραδοσιακὸ γερμανικὸ χριστουγεννιάτικο στεφάνι adventskranz. Ἡ Ἰταλία φλέγεται, ἡ Πορτογαλία καὶ ἡ Ἱσπανία ἀγωνιοῦν γιὰ τὴ σειρά τους καὶ ἡ Ἑλλάδα ἔχει ἤδη λιώσει… Γερμανικὸ χιοῦμορ; Εὐσεβεῖς πόθοι; Ἡ κάρτα αὐτή, ποὺ ὑποτίθεται ὅτι ἔγινε γιὰ νὰ εὔχονται συγγενεῖς καὶ φίλους μὲ ἀφορμὴ τὴ μεγάλη γιορτὴ τῆς Χριστιανοσύνης, δείχνει παραστατικὰ τὸν τρόπο ποὺ ἀντιμετωπίζουν οἱ Γερμανοὶ ἄλλους -κατὰ τὰ λοιπὰ φίλους- λαοὺς τῆς Εὐρώπης μὲ ἱστορία καὶ πολιτισμὸ μεγαλύτερο ἀπὸ τὸ δικό τους.

Aιτία πολέμου ο Θησαυρὸς των 10 τρισ. στα πόδια των Ελλήνων

Tώρα πια, δεν μπορεί κανείς όχι μόνο Ελληνας, αλλά γενικά κάτοικος της οικουμένης, που να ασχολήθηκε έστω και ένα λεπτό της ζωής του με την Ελληνική κρίση, να μην έχει καταλάβει για ποιό λόγο το «μαγαζάκι γωνία» που λέγεται «ΕΛΛΑΣ», υποδουλώθηκε και δέθηκε χειροπόδαρα με ένα ψεύτικο χρέος. Χρυσό στην Μακεδονία, πετρέλαιο στο Αιγαίο και Ιόνιο, φυσικό αέριο στην Κρήτη. Τώρα ξέρεις, ότι η ψωροκώσταινα δεν ήταν τελικά ψωροκώσταινα, αλλά ίσως από τα πλέον πλουσιότερα κράτη του κόσμου και έπρεπε ο πλούτος της να δεσμευτεί κι όχι να τους πουληθεί από ένα κυρίαρχο κράτος κι έναν επίσης κυρίαρχο κι ελεύθερο λαό!  Τώρα ξέρεις, πως σου έλεγαν ψέματα κατάμουτρα και έπαιζαν με την νοημοσύνη σου…αλλά θα μου πεις και τώρα που ξέρεις την αλήθεια,τι θα κάνεις;; Εχουν φροντίσει να σε «απενεργοποιήσουν” για τα καλά..

Μέρκελ: “Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα”

Ζήτημα «εσωτερικής» πολιτικής αποτελεί για την Γερμανία η Ευρώπη, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου για τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο. Η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι η διαδικασία αποκατάστασης των δομικών σφαλμάτων της νομισματικής ένωσης θα διαρκέσει χρόνια και τόνισε ότι η Γερμανία, ως βιομηχανική χώρα που διοχετεύει το 60% των εξαγωγών της στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάσταση και τους εταίρους της. Επισήμανε δε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ανεργία των νέων και ανέδειξε ως στόχο για τα επόμενα δέκα έως είκοσι χρόνια την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εσωτερική αγορά σε κοινή αγορά εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, είναι σημαντική η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η μεταρρύθμιση των κοινωνικών συστημάτων.

Ό σατανάς δεν πάει σε έναν άχρηστο άνθρωπο, αλλά πάει σε έναν αγωνιστή

Ό σατανάς δεν πάει σε έναν άχρηστο άνθρωπο, αλλά πάει σε έναν αγωνιστή, για να τον πειράξη και να τον αχρηστέψη. Δεν χάνει τον καιρό του να κάνη λεπτή εργασία σε κάποιον που δεν κάνει λεπτή εργασία. Στέλνει σ' αυτόν που ράβει με σακκορράφα, διάβολο με σακκορράφα. Σ' αυτόν που κάνει λεπτό εργόχειρο, στέλνει διάβολο που κάνει λεπτό εργόχειρο. Σ' αυτόν που κάνει πολύ ψιλό κέντημα, στέλνει διάβολο για πολύ ψιλή εργασία. Σ’ αυτούς που κάνουν χονδρή δουλειά στον εαυτό τους, στέλνει χονδρό διάβολο. Στους αρχαρίους στέλνει, αρχάριο διάβολο.
Οι άνθρωποι που έχουν λεπτή ψυχή, πολύ φιλότιμο και είναι ευαίσθητοι, χρειάζεται να προσέξουν, γιατί βάζει και ό διάβολος την ουρά του και τους κάνει πιο ευαίσθητους, και μπορεί να φθάσουν στην μελαγχολία η ακόμη - Θεός φυλάξοι - και στην αυτοκτονία.  π. Παΐσιος ΠΗΓΗ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!!!
ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΟΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΝΗΣ. ΕΚΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΜΩΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ 500 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΟΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΞΙΦΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΜΝΗΜΗ 130 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΙΟΥΛΙΑΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ.

Μπενίνι: "Ο Μπερλουσκόνι επιστρέφει! Θέε μου βοήθησέ μας"

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι ειρωνεύεται την πρόθεση επιστροφής Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή.
Ο ιταλός ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι χλεύασε την πρόθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να είναι υποψήφιος στις εκλογές στην Ιταλία, λέγοντας στην διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής πως αυτό είναι χειρότερο νέο από την επερχόμενη αποκάλυψη που προβλέπουν οι Μάγια."Επιστρέφει. Θεέ μου βοήθησέ μας!", φώναξε ο Μπενίνι σε ένα χιουμοριστικού σκετς στη διάρκεια εκπομπής για το ιταλικό σύνταγμα.
"Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό μας έλειπε! Είναι όπως στις ταινίες τρόμου: όταν όλα μοιάζουν ήρεμα εμφανίζεται καρχαρίας, η μούμια, ο Γκοτζίλα!", είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ ιταλός ηθοποιός. "Δεν έχει τίποτε να χάσει, τα έχει κάνει όλα - όργια, δικηγόρους, ανήλικες. Κοιτάει να περάσει καλά!", ειρωνεύτηκε ο Μπενίνι, κάνοντας θεαματικές χειρονομίες.

ΜΚΟ εισέπραττε επιχορηγήσεις και τις έκανε καταθέσεις στο Λονδίνο!

Εισέπρατταν κρατικές επιχορηγήσεις ή χορηγίες ιδιωτών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και τις… εναπόθεταν σε λογαριασμό του Λονδίνου.
Περίπου 10 πρόσωπα που διατέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κύκλος της Πάτμου" την περίοδο από το 2000 ως το 2010 καλούνται πλέον να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ´ εξακολούθηση και από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, απάτη κατ´ επάγγελμα, από κοινού και κατ´ εξακολούθηση σε βάρος ιδιωτών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οδεύουμε προς την πολιτική ισλαμοποίηση της Ευρώπης !!!

Το 70% των Γάλλων επιθυμούν την είσοδο ισλαμικών κομμάτων στη Βουλή
Οδεύουμε ολοταχώς προς την πολιτική ισλαμοποίηση της Ευρώπης; Νέα δημοσκόπηση της κοινής γνώμης στην Γαλλία δείχνει μία ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη των πολιτών προς την εγκαθίδρυση ισλαμικών πολιτικών κομμάτων στο γαλλικό κοινοβούλιο – περίπου το 70 τοις εκατό των ερωτώμενων εμφανίστηκαν θετικοί σε μία τέτοια προοπτική.. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης (IFOP)από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε στις 7 Νοεμβρίου. Το 68 τοις εκατό των ερωτώμενων συμφώνησαν με την ιδέα της καθιέρωσης και ίδρυσης Ισλαμικών πολιτικών κομμάτων στη Γαλλία. Το 26 τοις εκατό τάθηκαν κατά της συγκεκριμένης κίνησης. 

Η Τουρκία στέλνει ερευνητικά πλοία με δική της σημαία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Aντιμέτωπες με ευρείες εθνικές κρίσεις θα βρεθούν μέσα στο 2013 οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου: Η Τουρκία  ακύρωσε την ναυπήγηση σκάφους σεισμικών ερευνών (για ανεύρεση υδρογονανθράκων) γιατί επρόκειτο να παραδοθεί στα ... τέλη του 2014 γιατί όπως δήλωσαν οι Τούρκοι "Το χρειαζόμαστε άμεσα στις αρχές του 2013"! Το αποτέλεσμα είναι η τουρκικός κρατικός οργανισμός πετρελαίων η γνωστή Turkish Petroleum Corp (TPAO) να ζητήσει  αποκλειστικές, καταληκτικές διαπραγματεύσεις (final negotiations) από την νορβηγική, εισηγμένη στο Οσλο, ναυτιλιακή offshore σεισμικών ερευνών, Polarcus με αντικείμενο την μακρού χρόνου μίσθωσή του πλοίου «Polarcus Samur», ναυπήγησης 2001 στο οποίο θα "σηκώσουν" και την τουρκική σημαία.

Κρίνεται στον Αρειο Πάγο το χαράτσι - Αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης

Έσοδα τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ κινδυνεύει να χάσει το κράτος το επόμενο χρονικό διάστημα για το 2012 για τις εισπράξεις μέχρι και τον Φεβρουάριο και για το 2013 είναι περίπου ίδιο ή και λίγο παραπάνω, εάν ληφθεί απόφαση που θα αποσυνδέει την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Θεοχάρη Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ήδη αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης

Η Ελληνίδα βουλευτής που αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» !!!

Αίσθηση προκαλούν παλαιότερες δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννας Γαΐτανη, που μιλώντας σε σκοπιανή εφημερίδα αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, «Μακεδονία». 
Μιλώντας λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου στην εφημερίδα «Nova Makedonija», η Ιωάννα Γαΐτανη δήλωσε ότι η διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια για το όνομα οφείλεται στους Έλληνες καπιταλιστές!  «Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε δηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείται εσείς: Μακεδονία. 

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Κρήτη: Γυμνός στη φάτνη παρίστανε το Χριστό
Απίστευτο και όμως αληθινό!  Στο κέντρο της πόλης των Χανίων ένας νεαρός φοιτητής πέταξε τα ρούχα του και στάθηκε γυμνός μέσα στη χριστουγεννιάτικη φάτνη της πόλης. Οργισμένοι περαστικοί ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές. Ο 26χρονος νεαρός,  φοιτητής από τη Σερβία, είχε πάρει τη θέση του Θείου Βρέφους διακωμωδώντας γυμνός τις σκηνές της Γέννησης, ενώ τις πράξεις του κατέγραφε με το κινητό του νεαρός φίλος του. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά τη νύχτα της Δευτέρας.

«το χάρισμα» της αχαριστίας

ΜΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΗΓΗ
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΒΑΡΔΑΚΑ
Σήμερα δεν υπάρχει Έλληνας που να μην προβληματίζεται γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο ((που τα σκιάζει η φοβέρα και η οικονομική σκλαβιά)). Νύκτα και μέρα σκεπτόμασθε τι έφταιξε? και όλο μπερδευόμασθε διαβάζοντας τις αντικρουόμενες οικονομικές αναλύσεις. Μήπως φταίξαμε εμείς γιατί συμπεριφερθήκαμε σαν βλάκες? και πιστέψαμε σε πομπώδεις αερολογίες και τερατώδη ψέματα? Άλλωστε είναι κοινωνιολογικό εύρημα προς διερεύνηση ότι αυτός που ζει  με ψέματα πιστεύει και πιο εύκολα στα ψέματα των άλλων.