“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

☦Γέροντας Ευμένιος των Λοιμωδών (λίγο πριν την κοίμηση του το 1999 για το κορονοϊό): «Παρασκευή 15 Μαΐου θα ‘ρθει η λύτρωση για την Ελλάδα!!!»

Λίγο πριν από την κοίμηση του ο π. Ευμένιος Σαριδάκης το 1999: Είκοσι χρόνια μετά θα βιώσει η Ελλάδα και η ανθρωπότητα μια πανδημία σαν τη λέπρα...  Θα ΄ναι Παρασκευή 15 Μαΐου όταν θα έρθει η λύτρωση

Πατήρ Ευμένιος· Ο κρυφός άγιος της εποχής μας († 23 Μαΐου 1999)‏

Καταγωγή
Η Εθιά, η πατρίδα του πατρός Ευμενίου, είναι ένα ορεινό χωριό στα νότια του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 740μ. και απέχει από το Ηράκλειο 38 χλμ. Είναι πολύ άγονο μέρος, γι’ αυτό και οι κάτοικοί του μετοίκησαν σ’ ένα χαμηλότερο μέρος, στο χωριό Ροτάσι.

☦Η ΕΛΛΑΔΑ έχει πολλά ΑΓΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

Η φώτο είναι από την Νεκταρία και από  περιοχή στο Λουτράκι Κορινθίας
Αχ, τι να σας πω τώρα. Να σας πω και αυτό, καίτοι αυτό είναι ένα απόρρητο της ζωής μου, αλλά για την αγάπη σας, να πούμε, γιατί κι εσείς ανιψάκια μου είσαστε, θα σας το πω.
«Το θέλημα του Θεού δεν είναι πάντοτε γλυκό, είναι και πικρό» ΑΓΙΟΣ Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

☦«Σκέψου, έλεγε, ολόκληρος Θεός να βρίσκεται σε δύσκολη θέση! Να αφήσει τον βάρβαρο (τους Τούρκους) να χτυπήσει την Ελλάδα;» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

''Οι Έλληνες πήραμε τον «γλυκύ κατήφορο» της αμαρτίας....'' Από το βιβλίο: ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ΄΄
«Εκείνο όμως που περισσότερο από όλα τον ανησυχούσε ήταν ότι οι Έλληνες είχαν πάρει τον «γλυκύ κατήφορο» της αμαρτίας, και γι’ αυτό δεν δικαιούντο την Θεία βοήθεια.

☦ Να ο δρόμος !... Να, η πύλη !

Μακαριστός Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης
Γι’ αυτό όταν μας κατηγορούν, όταν μας συκοφαντούν, όταν μας πειράζουν, όταν μας ταπεινώνουν, όταν μας αδικούν, πρέπει κι εμείς να συγχωρούμε.
Με οποία καρδιά, με οποία δύναμη, με οποία διάθεση προσφέρουμε τη συγχωρητικότητά μας, όχι εκατονταπλάσια, άλλα μυριοπλάσια θα είναι τα αντίστοιχα αγαθά, που θα λάβουμε από τον Θεό.

☦ Εδώ κατεβαίνει η …Ζωή (Αληθινή Ιστορία για την αληθινή Ζωή)

Νώντας Σκοπετέας
Απόσπασμα από εκπομπή με τίτλο : Ξημερώνει Ανάσταση (4 μέρη) Διασκευασμένη Αληθινή Ιστορία, από ομιλία του π.Νίκωνος Αγιορείτου Νεοσκητιώτου με θέμα : η ζωή μετά την ζωή
Βράδυ Σαββάτου …Άνοιξη έξω ! Τα παράθυρα στο ταξί ανοιχτά !- Ησυχίες …μονολογεί ο Στάθης και δυναμώνει λίγο το ραδιόφωνο …Έχει αφιέρωμα σε τραγούδια που μιλούν για Σαββατόβραδα …Ακούει τον στίχο του Λειβαδίτη και τραγουδάει και εκείνος : Σαββάτο βράδυ μου έμορφο ίδιο Χριστός Ανέστη, ένα τραγούδι του Τσιτσάνη κλαίει κάπου μακριά. Πάει κι απόψε τ’ όμορφο τ’ όμορφο τ’ απόβραδο, από Δευτέρα πάλι πίκρα και σκοτάδι. Αχ, να `ταν η ζωή μας Σαββατόβραδο κι ο Χάρος να `ρχονταν μια Κυριακή το βράδυ.

☦Μεταξύ ουρανού και γης…..

Μνημονεύοντας ψυχές
Πριν από πολλά χρόνια, βρέθηκα στο Άγιον Όρος παρακολουθώντας μια αξέχαστη Θεία Λειτουργία σε ένα ταπεινό κελλάκι, με λειτουργό, ευλαβή Ιερομόναχο, αγιασμένη ψυχή που πλέον αυλίζεται εις τόπους, ένθα των δικαίων τα πνεύματα αναπαύονται... 
Νέος παπάς ο γράφων, άγευστος ακόμα της μεταμορφωτικής εμπειρίας του πολιού και σεβασμίου λειτουργού, που κρυμμένος σχεδόν μέσα στο μισοσκόταδο, στέκονταν ευθυτενής παρά το βάρος του χρόνου που αγόγγυστα στους ώμους του κουβαλούσε και τον έβλεπα να μνημονεύει ψυχές, με ένα χαμόγελο να διαγράφεται στα χείλη του που έτρεμαν προφέροντας σχεδόν μυστικά τα ονόματα των ανθρώπων... Το μοναδικό κερί που είχε κοντά του, του προσέφερε μια οριακή ματιά σε αυτό που μπορούσε ο καθένας μας να δει όσο το φως του κεριού που τρεμόπαιζε, πολεμούσε να αποδιώξει το μεταμεσονύκτιο σκοτάδι. 

“Γέροντα, πότε θα ξεκινήσουν τα γεγονότα;”

Υπάρχει μία αντίληψη, απλωμένη στους περισσότερους, η οποία έχει δημιουργηθεί από τις προφητείες πού τόσο έντονα γράφονται και συζητούνται παντού, ότι δεν θα έχουμε θύματα από τον πόλεμο που έρχεται και ότι ο ρώσικος στρατός θα έρθει για μας σώσει. Αυτή η αντίληψη είναι επικίνδυνη επειδή δημιουργεί ένα αίσθημα εφησυχασμού.  
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, αφού εμείς οι έλληνες δεν θα πολεμήσουμε αλλά και κάποιος άλλος στρατός θα έρθει να μας σώσει, γιατί να ανησυχούμε; Κανείς όμως δεν λέει τι θα είναι αυτό που θα αναγκάσει τον ξένο στρατό να έρθει στην Ελλάδα για να μας σώσει. Από τι να μας σώσει; Από την άλλη πάλι, εφόσον ο ελληνικός στρατός δεν θα πολεμήσει, τι θα κάνει; 

☦Σημείο τουρκικής επίθεσης στην Ελλάδα «Εκείνο το Καλοκαίρι που δεν θα έχει Τουρίστες;» « το ΘΕΡΟΣ των προφητειών»

Εννοείται ότι δεν θα κυκλοφορούν τουρίστες ένθεν και ένθεν του Ελληνικού Αρχιπελάγους του ΑΙΓΑΙΟΥ. Πλέον ευθυγραμμίζονται οι πιο επωφελείς συγκυρίες για τον θρασύτατο επεκτατισμό της τουρκικής πλευράς που ασφυκτιά από πρωτοφανή εσωτερικά προβλήματα. Μας περιέγραψαν τον τούρκο σαν τρομοκράτη και τις δράσεις του  σαν ασύμμετρη απειλή , σαν υβριδικό πόλεμο. Που να γνώριζαν ότι είναι και υγειονομική απειλή – βόμβα; Το φετινό καλοκαίρι θα ονομαστεί  «το θέρος των προφητειών και των αγίων πάτερων μας γιατί ολοζώντανα αυτοί  θα κινούνται δίπλα μας»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λένε ότι η καραντίνα πειράζει το μυαλό και την σκέψη στον άνθρωπο που λογίζεται μόνο  την ώρα και την στιγμή να ξεχυθεί στην ελευθερία του αλλά και να στηρίξει με την εργασία του την βιοτή αυτού και της οικογενείας του.

☦ Η Παναγία η Πορταϊτισσα ζήτησε από πιστή να προσέλθει μέσα στο Ναό και να προσκυνήσει την ιερά Εικόνα της.

Ένα νέο θαύμα της Παναγίας της επικαλουμένης Πορταϊτίσσης έρχεται να μας συγκλονίσει αυτές της Αναστάσιμες ημέρες αλλά συνάμα και ημέρες θλίψεως καθώς στους ενοριακούς ναούς των πόλεων μας εδώ και αρκετό καιρό δεν τελούνται οι ιερές ακολουθίες.
Την μαρτυρία αυτή μας την μετέφερε η αδελφή Σ.Χ. η οποία κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Θηβών,  και η οποία μας ανέφερε τα εξής: