“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Σήμερα την ώρα που θα γινόταν οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ στις εκκλησίες μας, αλλά δεν έγιναν για τους πιστούς, η ΠΑΝΑΓΙΑ πέρασε από κάθε σπίτι και μάζεψε δάκρυα.

Μάζεψε δάκρυα η Υπεραγία Θεοτόκος από κάθε σπίτι και από κάθε γωνιά της Ελλάδος  για να τα πάει στον Υιό της, ώστε το κακό να μικρύνει για αυτήν , κάνοντας Έλεος ο ΧΡΙΣΤΟΣ στα   αμαρτωλά παιδία του που δέχονται αυτές τις ημέρες σκληρή παιδαγωγία, η οποία μόλις ξεκίνησε.
Οι καμπάνες δεν χτυπούν, μόνο κάποιοι ομόαιμοι πνευματικά του Παπαφλέσσα σηκώνουν το πνευματικό ανάστημα τους.

Αίφνης η Ορθόδοξη Ελλάδα έγινε χώρα «κρυπτοχριστιανών»; την στιγμή που το χριστεπώνυμο πλήρωμα θα λείπει από τις εκκλησίες

Αυτό γίνεται όπως φαίνεται κατά οικονομία για να θυμηθούμε τις θλίψεις  και τα βάσανα  των εξ ανατολών αδελφών  ημών;
Και να μας το έλεγαν πριν μέρες δεν θα  πιστεύαμε αυτό που βιώνουμε. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν ταιριάζει με τον πανικό , ενώ ο ιός συνεργεί με το φοβικό θανατικό  που δείχνουν οι οθόνες.

Όταν εμφανίσθηκε ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός στην Αγιά Σοφιά και έστειλε το Σταυραναστάσιμο Μήνυμα (8 Δεκ.2013) (Ενημερωμένο)

Γράφαμε τότε αδελφοί στις 8 Δεκεμβρίου 2013:
«Αναγνώστης μας απέστειλε  σημερινές φωτογραφίες από την Αγία Σοφία οι οποίες ελήφθησαν μέσω της κάμερας www.earthcam.com
Κατά την λήψη των φωτογραφιών αυτών που έγινε γύρω στο μεσημέρι εμφανίσθηκε στην εξωτερική τοιχοποιία της Αγίας Σοφίας  ένας σχηματισμός σε σχήμα σταυρού. Δείτε τις εικόνες αυτές όπως ακριβώς ελήφθησαν  και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα !!!»

Ἡ Γ΄ Στάσις τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Παναγίας μας

Γ’ ΣΤΑΣΙΣ
Νέαν ἔδειξε κτίσινἐμφανίσας  Κτίστηςἡμῖν τοῖς ὑπ᾿ αὐτοῦ γενομένοις· ἐξ ἀσπόρου βλαστήσας γαστρόςκαὶ φυλάξας ταύτηνὥσπερ ἦνἄφθορον· ἵνα τὸ θαῦμα βλέποντεςὑμνήσωμεν αὐτήνβοῶντες·

Γ΄ Χαιρετισμοί εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον - «Χαῖρε Κριτοῦ δικαίου δυσώπησις»

«Χαῖρε Κριτοῦ δικαίου δυσώπησις»
(Χαῖρε, Ἐσύ πού παρακαλᾶς ἐπίμονα γιά μᾶς τόν δίκαιο Κριτή)

Ὑπόβαθρο τοῦ χαιρετισμοῦ εἶναι  ἄνθρωπος που δέν κατονομάζεται ὁποῖος ἀπ’ ,τι φαίνεται βρίσκεται σέ κατάσταση ἁμαρτωλότητας καί γι’ αὐτό ἀδυνατεῖ  διστάζει νά ἀπευθυνθεῖ πρός τόν Οὐράνιο Πατέρα καί τόν Κύριο Ἰησοῦ ΧριστόἩ ἀναφορά στόν δίκαιο Κριτή, ἀλλά καί ἡ στάση τῆς Παναγίας ὡς Ἐκείνης πού στέκεται ἀδιάκοπα δεητικά ἀπέναντι στόν Υἱό Της, ἐπιβεβαιώνουν τήν ἀλήθεια αὐτή.

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ;

ΒΙΝΤΕΟ: ΟΜΙΛΙΑ π. ΑΝΑΝΙΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
π. Αλεξάνδρου Σμέμαν
Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης». Στην αγρυπνία (σ. ή στον Όρθρο) αυτής της μέρας, μετά από τη μεγάλη Δοξολογία, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής, παρουσιάζεται όχι μέσα στα πλαίσια του πόνου αλλά της νίκης και της χαράς. Ακόμα δε περισσότερο οι Ειρμοί του Κανόνα της Κυριακής είναι παρμένοι από την πασχαλινή ακολουθία, «Αναστάσεως ημέρα», και ο Κανόνας είναι παράφραση του αναστάσιμου Κανόνα (Σταυροαναστάσιμος Κανόνας).

«την Παρασκευή στις 19:00 στα μπαλκόνια να απαγγείλουμε την Γ΄ στάση των Χαιρετισμών και να ψάλλουμε το "ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ"»

«την Παρασκευή στις 19:00 στα μπαλκόνια  να απαγγείλουμε  την Γ΄ στάση των  Χαιρετισμών και να ψάλλουμε το «ΤΗ  ΥΠΕΡΜΑΧΩ»  με την Ελληνική σημαία που έχει τον  Σταυρό γιατί πλησιάζει η Κυριακή της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ» . Να φυγαδευτεί  το μαύρο σύννεφο της πνευματικής πανώλης από την χώρα.