“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία: Η θαυματουργή εικόνα ‘Άξιον Εστί’ στη Σόφια

«Στο ναό έγινε Εσπερινός υπό «την σκιά της Μητέρας του Θεού, για να δώσει ειρήνη και αγάπη στις καρδιές κάθε Βούλγαρου Ορθόδοξου»
Δεκάδες πιστοί ακολούθησαν την πομπή με την εικόνα της Παναγίας του ‘Άξιον Εστί’ στο δρόμο ανάμεσα από τις εκκλησίες του Αγίου Αλέξανδρου Νέφσκι και της Αγίας Κυριακής στη βουλγαρική πρωτεύουσα, την Παρασκευή.

Πάνω από 15.000 στρατιωτικοί έστειλαν μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί

Η συγκέντρωση των στρατιωτικών ήταν τεράστια, για τα δεδομένα του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων. Και οι στρατιωτικοί που εμφανίστηκαν με στολή σχετικά αρκετοί αν αναλογιστούμε το κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες στις Ένοπλες Δυνάμεις, με αποκορύφωμα την διαταγή Κωσταράκου.

ΣΧΕΔΟΝ 1 ΕΚΑΤ. ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ

Με εντολή πρωθυπουργού χτίζεται τελικά το τζαμί στην Αθήνα!
Στην τελική ευθεία, με εντολή Σαμαρά, έχει μπει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείου Μεταφορών.

ΑΥΤΗ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ … ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ

Αμπντουλάχ Γκιουλ: «Νο 1 οικονομία στην Ευρώπη θα είναι η Τουρκία το 2050»
Ο τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ προέβλεψε σε συνέντευξή του σε σουηδική εφημερίδα σήμερα ότι η χώρα του θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050, αντίθετα με την πρόβλεψη της τράπεζας «Goldman Sachs» σύμφωνα με τις οποία «η Τουρκία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050».

Η ΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

«Παράγει το σχήμα του κόσμου τούτου» (Α’ Κορ. 7,31). Αυτή είναι η πεποίθηση της Εκκλησίας. Προσδοκούμε την Ανάσταση των νεκρών και τη ζωή του μέλλοντος αιώνος. Προσδοκούμε τον «πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς», ο Οποίος θα μας εντάξει όλους στη Βασιλεία Του, «ης ουκ έσται τέλος». Και είναι «ητοιμασμένη η Βασιλεία Του από καταβολής κόσμου» (Ματθ.25, 34) για τον καθέναν μας. Αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξης του ανθρώπου. Να μετάσχει στην Βασιλεία του Θεού. Αυτήν που φανέρωσε στον κόσμο ο Χριστός. Και που μας έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουμε μέλη της, τόσο δια της διδασκαλίας Του, όσο και δια του Πάθους και της Αναστάσεώς Του.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ

WSJ: Τα κοιτάσματα θα πυροδοτήσουν ένταση Ελλάδας-Τουρκίας

Για ενδεχόμενη πυροδότηση έντασης Ελλάδας-Τουρκίας κάνει λόγο δημοσίευμα της Wall Street Journal, δεδομένης της βούλησης της χώρας μας να διεκδικήσει τώρα «ένα ευρύ τμήμα αμφισβητούμενων υδάτων στη Ανατολική Μεσόγειο, ελπίζοντας να βρει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επίτιμος Δημότης Σπάρτης!

“Πρόσκληση από τον Δήμο στον Ρώσο Πρόεδρο, λάτρη του Μυστρά και της Σπαρτιατικής αγωγής ”
ΣΠΑΡΤΗ. Τον Δήμαρχο Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκο εξουσιοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να έρθει σε επαφή με την προεδρεία της Ρωσίας για να υποβάλει πρόταση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Σπάρτης. Όπως είναι γνωστό ο Ρώσος πρόεδρος είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να επισκεφθεί τον Βυζαντινό Μυστρά και να προσκυνήσει τα Όσια και Ιερά της Ορθοδοξίας. Συγχρόνως είναι θαυμαστής της Σπαρτιατικής αγωγής που είχαν επιδείξει οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες.

“Εάν πεθάνη και δεν περάση, κόβεται πια. Μετεξεταστέος δεν υπάρχει.”

Πρέπει να το καταλάβουμε καλά ότι πολεμούμε και έχουμε να πολεμήσουμε, έως ότου βρισκόμαστε σ' ετούτη την ζωή με τον ίδιο τον διάβολο. Οσο ζη ο άνθρωπος, έχει πολλή δουλειά να κάνη για την καλυτέρευση της ψυχής του και έχει δικαίωμα να δίνη εξετάσεις πνευματικές.