“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ἡ Γ΄ στάσις τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Παναγίας μας

ΣΤΑΣΙΣ ΤΡΙΤΗ
Νέαν ἔδειξε κτίσιν, ἐμφανίσας ὁ Κτίστης, ἡμῖν τοῖς ὑπ᾿ αὐτοῦ γενομένοις· ἐξ ἀσπόρου βλαστήσας γαστρός, καὶ φυλάξας ταύτην, ὥσπερ ἦν, ἄφθορον· ἵνα τὸ θαῦμα βλέποντες, ὑμνήσωμεν αὐτήν, βοῶντες·
Χαῖρε, τὸ ἄνθος τῆς ἀφθαρσίας· χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγκρατείας.
Χαῖρε, ἀναστάσεως τύπον ἐκλάμπουσα· χαῖρε, τῶν Ἀγγέλων τὸν βίον ἐμφαίνουσα.
Χαῖρε, δένδρον ἀγλαόκαρπον, ἐξ οὗ τρέφονται πιστοί· χαῖρε, ξύλον εὐσκιόφυλλον, ὑφ᾿ οὗ σκέπονται πολλοί.
Χαῖρε, κυοφοροῦσα ὁδηγὸν πλανωμένοις· χαῖρε, ἀπογεννῶσα λυτρωτὴν αἰχμαλώτοις.
Χαῖρε, Κριτοῦ δικαίου δυσώπησις· χαῖρε, πολλῶν πταιόντων συγχώρησις.
Χαῖρε, στολὴ τῶν γυμνῶν παῤῥησίας· χαῖρε, στοργὴ πάντα πόθον νικῶσα.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ...

Ο τρόπος που (ΔΕΝ) διαπραγματεύθηκε ο κ. Αναστασιάδης προδιαθέτει για δυσάρεστες εξελίξεις

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η Κύπρος εισέρχεται πλέον στον …αστερισμό του Μνημονίου, πληρώνοντας το βρώμικο παιγνίδι αλληλοκάλυψης των τραπεζιτών και των πολιτικών της, που συνεργάστηκαν αρμονικά για να λεηλατήσουν το νησί. Η κατάρρευση της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα είναι έργο των τραπεζιτών και των πολιτικών, και πρέπει να πάψουν –ιδιαίτερα οι δεύτεροι- να κλαψουρίζουν ότι τους πρόδωσαν οι Ευρωπαίοι.

Ρωσία-Γερμανία: «Της κακομοίρας»

Θ.Π:«Διακρίνω μία ελαφρά ψυχρασία» έλεγε ο αείμνηστος Κώστας Χατζηχρήστος
greek.ruvr.ru
Στο φόντο της εμφανούς «ψύχρανσης» στις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Βερολίνο, ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πηγαίνει στη Γερμανία. Ο ευρωπαϊκός Τύπος εκφράζει διάφορες εικασίες σχετικά με το ύφος της επίσκεψής του. Τα βρετανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται: «Δεν θα προβάλει άραγε ο ηγέτης της Ρωσίας τους λογαριασμούς του στις Αρχές της Γερμανίας για τις απώλειες των Ρώσων επενδυτών στις κυπριακές τράπεζες;» και τα γερμανικά θέτουν το εξής ερώτημα: «Πώς θα πρέπει να οικοδομούνται από τώρα οι σχέσεις με τη Ρωσία;»

Προειδοποίηση Μόσχας σε Αθήνα: "Αποχωρούμε αν αναβάλλεται πάλι ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ"

Σαφή προειδοποίηση δια της διπλωματικής οδού απευθύνει πλέον η Μόσχα στην κυβέρνηση όσον αφορά με τις συνεχείς αναβολές στην ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τις ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.
Η ημερομηνία κατάθεσης τελικών προσφορών αναβλήθηκε για τρίτη φορά για τις 29 Απριλίου και στη Μόσχα θεωρούν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική λόγω των πιέσεων που δέχεται από την πλευρά της Ουάσιγκτον. Εδώ να σημειώσουμε ότι αντίθετα με τις ΗΠΑ η Γερμανία έχει "κατεβάσει" τους τόνους, και συνεπώς δεν υφίσταται στο βαθμό που υπήρχε η αντίθεση των Βρυξελλών στο θέμα.

Επανέρχεται πρόταση επένδυσης για Αστακό

Το λιμάνι και η ΒΙΠΕ Αστακού είχαν κινήσει το ενδιαφέρον
των Καταριανών για επένδυση 2,5 δισ. Ευρώ.
Ο ογκώδης φάκελος περιλαμβάνει αίτημα τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για εγκατάσταση δεξαμενών υγροποιημένου αερίου και κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μελέτη για εγκατάσταση δεξαμενών υγροποιημένου αερίου και μονάδα παραγωγής ενέργειας κατέθεσε αιφνιδίως η εταιρεία διαχείρισης του λιμένα και της Βιομηχανικής Περιοχής Πλατυγιαλίου Αστακού.
Η εν λόγω ενέργεια επαναφέρει στο προσκήνιο την περίφημη επένδυση που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στον Αστακό το Κατάρ, το οποίο απέσυρε στη συνέχεια το ενδιαφέρον του, αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η επένδυση, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις για θέματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επειδή η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα 1.100 MW θα λειτουργούσε με αέριο παράγωγο πετρελαίου, που θεωρείται επικίνδυνο.

Ένα έως δυο τζαμιά ανά δημοτικό διαμέρισμα θέλει ο Καμίνης

Η είδηση από το in.gr
Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένα έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν αυτό! (Φωτο ΣΟΚ)

ΕΙΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ !!!
Ένα 8χρονο παιδί πιάστηκε σε μία αγορά στο Ιράν να κλέβει ψωμί - Στο όνομα του Ισλάμ το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί, ένα αυτοκίνητο θα πατήσει το χέρι του. Θα χάσει για πάντα τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι του.

Καλοκαιρινό «ηλεκτροσόκ» από τη ΔΕΗ με αυξήσεις

Την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης το Μάιο και τον Ιούνιο ανακοίνωσε η ΔΕΗ στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της. 
Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε είναι ύψους 2,7% το Μάιο και 5,6% τον Ιούνιο ενώ στόχος των αυξήσεων είναι να πετύχει ισοσκελισμό των τιμολογίων της με τα πραγματικά της κόστη, κάτι που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της εταιρείας.