“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

☦ “Χριστῷ συνεσταύρωμαι· ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός·”

Ἔχω σταυρωθῆ μαζὶ μὲ τὸν Χριστόν. Δὲν ζῶ πλέον ἐγώ, ἀλλὰ ζῆ μέσα μου ὁ Χριστός”  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ,  Προς Γαλάτας (β΄ 16-20)

(ΔΙΑΒΑΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

☦ Γέρων Θεόκλητος Διονυσιάτης: ”’Όσοι ομιλούν περί εκκλησίας χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψει τους Πατέρας, δεν είναι Ορθόδοξοι”

Θα το βάζω συνέχεια μέχρι να το αποστηθίσουν Λαϊκοί, Μοναχοί, Ιερείς, Αρχιερείς, Αρχιεπίσκοποι, οι πάντες !!!

☦ Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι (Μάρκ. 8, 34).

Είναι αδύνατον να ακολουθήσουμε τον αίροντα τον Σταυρό Του Κύριο χωρίς να φέρουμε τον δικό μας σταυρό.

Αλλά τι είναι αυτός ο Σταυρός;

Είναι όλες οι δοκιμασίες, τα εμπόδια και οι θλίψεις -που το μεγάλο βάρος τους ακουμπά στους ώμους μας εσωτερικά και εξωτερικά- καθώς βαδίζουμε το δρόμο της συνειδητής εκπλήρωσης των εντολών του Κυρίου. Ένας τέτοιος σταυρός είναι σε τέτοιο βαθμό αυτονόητος για τον Χριστιανό, ώστε όπου υπάρχει κι Χριστιανός, υπάρχει κι ένας σταυρός, και όπου δεν υπάρχει σταυρός, εκεί δεν υπάρχει και Χριστιανός.

☦ Οι εξουσίες παγκοσμίως είναι "ματιασμένες" από το αντίχριστο πνεύμα. Το «ξεμάτιασμα» τους θα γίνει με ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ και όχι με την Μετάνοια;

Λόγος υπερβολικός περί ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, μετάνοια όμως πού; Ποιος θα διδάξει το δώρο της μετάνοιας, όταν η ίδια η αμαρτία θεσμοθετείται δια νόμου; Να όμως ο πραγματικός διδάσκαλος της. Πολλές οικογένειες και άτομα στηρίχθηκαν από τα λεγόμενα του τις τελευταίες δεκαετίες, τώρα σήμανε η ώρα να στηριχθεί και ίδια η Ελλάδα μας μέσα στο Παγκόσμιο Τράνταγμα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ας αφήσουμε τον διδάσκαλο του χειμαζόμενου Έθνους μας να μιλήσει, να τον ακούσουμε τουλάχιστον, μήπως και κάτι μας μείνει γιατί ο ορίζοντας της φρικτής καθημερινότητας σκοτείνιασε σε όλο τον πλανήτη.