“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΙΒΗΡΙΤΗΣ: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΠΕ "ΘΥΡΩΡΟΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ”

Μέ τήν εὐκαιρία τοῦ Ἀρχαγγελικοῦ Ἀσπασμοῦ "Χαῖρε Κεχαριτωμένη..." Ἡ Εἰκόνα τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου "Παναγία, ἡ Ἀπροσδόκητος Χαρά"

«Πῶς μὴ θαυμάσωμεν, τὸν θεανδρικόν σου Τόκον Πανσεβάσμιε; πεῖραν γὰρ ἀνδρὸς μὴ δεξαμένη Πανάμωμε, ἔτεκες ἀπάτορα Υἱὸν ἐν σαρκί, τὸν πρὸ αἰώνων ἐκ Πατρός γεννηθέντα ἀμήτορα, μηδαμῶς ὑπομείναντα τροπήν, ἢ φυρμόν, ἢ διαίρεσιν, ἀλλ’ ἑκατέρας οὐσίας τὴν ἰδιότητα, σώαν φυλάξαντα. Διὸ Μητροπάρθενε Δέσποινα, αὐτόν ἱκέτευε σωθῆναι, τὰς ψυχὰς τῶν ὀρθοδόξως, Θεοτόκον ὁμολογούντων σε».

Ἑορτάζει: 1η Μαΐου καὶ 9η Δεκεμβρίου
ΕΝΑΣ ἄνθρωπος ἁμαρτωλὸς εἶχε μεγάλη εὐλάβεια στὴν Ὑπεραγία Θεοτόκο καὶ εἶχε ὡς εὐλαβῆ συνήθεια, ἂν καὶ συνέχιζε νὰ ἁμαρτάνη, ὁπωσδήποτε νὰ προσεύχεται καθημερινῶς ἔμπροσθεν τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος Αὐτῆς μὲ τὰ λόγια τοῦ Ἀρχαγγέλου Γαβριήλ: "Χαῖρε Κεχαριτωμένη!...".

Ο τούρκος τελείωσε τις πρόβες πολέμου. Έρχεται σύγκρουση. Κανένα Ορθόδοξο Ελληνικό σπίτι να μην μείνει δίχως να απαγγέλει τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ στην ΠΑΝΑΓΙΑ και την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ.

Πριν λίγες ώρες γράφαμε: « την Παρασκευή στις 19:00 στα μπαλκόνια  να απαγγείλουμε την Γ΄ στάση των  Χαιρετισμών και να ψάλλουμε τη  ΥΠΕΡΜΑΧΩ» να το μεταφέρεται και σε άλλους  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com
ΤΩΡΑ τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν. ΚΑΙ επείγει.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο τούρκος δεν λέει να ησυχάσει στον Έβρο και στα νησιά καραδοκεί, παρόλο που έκλεισε πριν λίγες ώρες τα σύνορα του με την Ελλάδα και την Βουλγαρία επικαλούμενος λόγους ανωτέρας βίας βλ. πανδημίας κορονοιού.  Γιατί τόσες μέρες δεν τα έκλεινε μιας και στην Ελλάδα είχαμε εγνωσμένα κρούσματα και αυτός είχε αδήλωτα περισσότερα; Και γιατί με αυτό τον τρόπο εγκλωβίζει ιδία βούληση τους χιλιάδες που έχει μεταφέρει στην Αν. Θράκη και τον Έβρο;

ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ: ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

http://logia-tou-aera.blogspot.com/                                                     

Κορωνοϊός: πανδημία ή το “φιάσκο” του αιώνα;

Περίληψη άρθρου του καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη (professor of medicine, of epidemiology and population health, of biomedical data science, and of statistics at Stanford University and co-director of Stanford’s Meta-Research Innovation Center)
Ο πολύ γνωστός καθηγητής κ. Ιωάννης Ιωαννίδης από το Stanford University αναφέρει ότι δεν έχουμε μέχρι τώρα δημοσιευμένα αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό και ότι απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Ιδού ἐγώ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τάς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος»

Ορθόδοξο περιοδικό «ΖΩΗ»
ΑΡ. ΦΥΛΛ. 4312
ΜΑΙΟΣ 2017

Ἡ στερέωσίς μας στή Θεοπαράδοτη Ὀρθόδοξη πίστι καί ἡ ὁμολογία της, κατά τόν ἅγιο Ἰωάννη τόν Χρυσόστομο.

Μέ ἰδιαίτερη χαρά, τιμή καί συγκίνησι ἀπεδέχθην τήν πρόσκλησι τῆς ἐκθρεψάσης με θεολογικῶς καί πνευματικῶς μητρός Θεολογικῆς Σχολῆς Θεσσαλονίκης νά συμμετάσχω ὡς εἰσηγητής εἰς τό παρόν Διεθνές Ἐπιστημονικό Συνέδριο, συγκληθέν ἐπί τῇ χιλιοστῇ ἑξακοσιοστῇ (1600ῇ) ἐπετείῳ ἀπό τῆς κοιμήσεως τοῦ «Χρυσορρήμονος καί χρυσουργοῦ τῶν καρδιῶν τῶν πιστῶν διά τῶν χρυσεπόνων διδαγμάτων»¹ αὐτοῦ ἁγίου Πατρός ἡμῶν Ἰωάννου Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ Χρυσοστόμου.

Περί της συνεχούς Μεταλήψεως των Αχράντων Του Χριστού Μυστηρίων

Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: όταν καλώς και αξίως μεταλαμβάνουν το ιερό και πανάγιο Σώμα του Κυρίου μας, αυτό γίνεται όπλο για όσους πολεμούνται...
Και επαναστροφή για όσους έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό. Ενδυναμώνει τους ασθενείς, ευφραίνει τους υγιείς, θεραπεύει τις ασθένειες, διαφυλάσσει την υγεία.
Με τη Θεία Μετάληψη διορθωνόμαστε ευκολότερα και γινόμαστε περισσότερο μακρόθυμοι και υπομονετικοί στους πόνους και στις θλίψεις. Μας καθιστά περισσότερο θερμούς στην αγάπη, λεπτούς στη γνώση, πρόθυμους στην υπακοή, οξείς και γρήγορους στην ενέργεια των χαρισμάτων.

Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα - Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας

Η ζωή μας εξαρτάται από το είδος των λογισμών που καλλιεργούμε. Αν οι λογισμοί μας είναι ειρηνικοί και ήρεμοι, αν έχουν πραότητα και καλοσύνη, τότε έτσι είναι και η ζωή μας. Αν η προσοχή μας είναι στραμμένη στις συνθήκες του βίου μας, τότε μας καταπίνει μια δίνη λογισμών, και δεν μπορούμε να έχουμε ούτε ειρήνη ούτε γαλήνη.
Το σημείο εκκίνησής μας είναι πάντοτε εσφαλμένο. Αντί να ξεκινούμε με τον εαυτό μας, εμείς θέλουμε πάντοτε να αλλάξουμε πρώτα τους άλλους και τελευταίους εμάς. Αν ο καθένας ξεκινούσε πρώτα με τον εαυτό του, θα είχαμε παντού τριγύρω ειρήνη! Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι κανείς δεν μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο εκείνο που δεν βλάπτει τον εαυτό του - ούτε κι ο ίδιος ο διάβολος. Βλέπετε; Εμείς είμαστε οι αρχιτέκτονες, οι μοναδικοί αρχιτέκτονες, του μέλλοντός μας.

Μας το έλεγε επί χρόνια αλλά δεν καταλαβαίναμε

«κρατάτε αντίδωρο, να υπάρχει αντίδωρο , να το έχετε στην άκρη, έρχονται δύσκολα χρόνια»  και με αυτό έγερνε το κεφάλι και δάκρυζε.
«Αυτό που βιώνουμε είναι τραγωδία ή ευλογία ;»
«ξεκίνησαν πιο νωρίς οι πανελλήνιες – εθνικές – πνευματικές εξετάσεις και τους περισσότερους εξ ημών μας βρήκαν απροετοίμαστους»
Αυτά μας μετέφερε πριν λίγο ένας ασκητής του οποίου τον Γέροντα γνωρίσαμε εκ του σύνεγγυς, όπως και θα πούμε.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είναι στιγμές που καλύτερα να μην γράφεις αλλά να ζωγραφίζεις εικόνες από τις αναμνήσεις σου μεταφέροντας  έτσι τα άγια μηνύματα που έλαβες από αυτές.