“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Η Δευτέρα Παρουσία (Όσιος Εφραίμ ο Σύρος)

Πρόλογος
Ο όσιος Εφραίμ, που η Εκκλησία μας εορτάζει στις 28 Ιανουαρίου, είναι ο μεγαλύτερος Σύρος ασκητικός πατέρας, θεολόγος και ποιητής.
Γεννήθηκε το 306 και ανατράφηκε μέσα σε χριστιανικό περιβάλλον. Πολύ νέος, φλεγόμενος από την αγάπη προς το Θεό, έγινε μοναχός. Γρήγορα αναδείχθηκε σε μεγάλο διδάσκαλο μοναχών και λαϊκών. Συνέθεσε πολυάριθμους και συγκλονιστικούς ύμνους και λόγους. Η διδαχή του όλους τους συνάρπαζε και πολλούς έσωζε. Οι κατανυκτικές του ομιλίες, ιδίως για τη μέλλουσα κρίση και τον παράδεισο, συνοδεύονταν από ακατάπαυστα δάκρυα.

Η προσευχή για τους κεκοιμημένους- Αλεξ. Σμέμαν

Την παραμονή της Κυριακής της Απόκρεω, η Εκκλησία μας καλεί σε μια παγκόσμια ανάμνηση όλων «των απ' αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς, έπʹ ελπίδι αναστάσεως, ζωής αιωνίου». Αυτή πραγματικά είναι η μεγάλη μέρα της Εκκλησίας κατά την οποία προσευχόμαστε για τα κοιμηθέντα μέλη της. Για να καταλάβουμε το νόημα που υπάρχει στη σχέση της Μεγάλης Σαρακοστής και της προσευχής για τους κοιμηθέντες θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης.

Οι Ιεράρχες έλαβαν γνώση για την αλλαγή των ταυτοτήτων που προωθεί η Κυβέρνηση; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ !!!


Από την Υπαπαντή στους Χαιρετισμούς

ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΗΤΩΡ
π. Δημητρίου Μπόκου
«Χαίρε σκηνή του Θεού και Λόγου»
«Ούτος κείται εις σημείον αντιλεγόμενον» (Λουκ. 2, 34). Είναι τα λόγια που ο άγιος Συμεών ο Θεοδόχος είπε στην Παναγία, όταν αυτή εναπόθεσε στα χέρια του βρέφος 40 ημερών τον Χριστό (Υπαπαντή).
Μπροστά σ’ αυτόν, της είπε, όλοι θα παίρνουν κάποια θέση. Είτε θετική, είτε αρνητική. Δεν θα μπορεί να τον προσπεράσει αδιάφορα κανείς.

Η σφαλιάρα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ μετά τα Eθνικά μας συλλαλητήρια είναι πραγματικότητα στο διεθνές σύστημα;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό ακούσαμε , αυτό σας λέμε, αυτό γράψαμε κατ επανάληψη .
«όταν εμείς θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε, αυτοί θα αρχίσουν να κατεβαίνουν γιατί έτσι λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι»
Με δυο μεγαλειώδη Εθνικά συλλαλητήρια Εθνικής Ομολογίας για την προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας σηκώσαμε  λίγο κεφάλι στους  τοκογλύφους και στο  διεθνές κεφάλαιο που θέλει να παίξει με την ιστορία αιώνων.