“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

«Ὑποκάτω πάσης τῆς κτίσεως»

Γέροντα, ποιά εἶναι ἡ ἀνώτερη πνευματικὴ ἐργασία γιὰ ἕναν μοναχό;
–Δὲν θυμᾶσαι τί ἀπάντησε ὁ Ἀββᾶς Σισώης σὲ ἐκεῖνον τὸν μοναχὸ ποὺ τοῦ εἶπε ὅτι ὁ νοῦς του βρίσκεται συνέχεια κοντὰ στὸν Θεό; «Αὐτὸ δὲν εἶναι σπουδαῖο· σπουδαῖο εἶναι νὰ ἔχης τὸν ἑαυτό σου ʹʹὑποκάτω πάσης τῆς κτίσεωςʺ»(1).

Οι Ορθόδοξοι της Αν. Ουκρανίας βγάζουν το ακαταμάχητο όπλο τους τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ για να σώσουν τα ορφανά τους

ΦΩΤΟ από Pravda.Ru
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αηδίασαν οι άνθρωποι στην Αν. Ουκρανία από τις πολεμικές συγκρούσεις. Πρώην αναπτυγμένες πόλεις με ακμαίο κοινωνικό ιστό μετρούν τις πληγές τους και τα ορφανά αυτού του πολέμου.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια είδηση που μας έρχεται από το Άγιο Όρος, δυστυχώς επιβεβαιώνει τις φήμες ότι θα αρχίσουν διώξεις κατά μοναχών που δεν συμφωνούν με τις οικουμενιστικές πρακτικές.
Όπως αναφέρεται, λίγο μετά το τέλος της Πανορθόδου Συνόδου στην Κρήτη οι οικουμενιστές ξεκίνησαν την επίθεση του κατά των Ορθοδόξων.

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ … ΣΤΟ ΛΗΣΤΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

Θ.Π.: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ !!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ !!!
Έμπορος με 6.000€ εισόδημα πληρώνει 5709€ φόρους – Τι παραπονιέστε δεν του φτάνουν 291€ για να ζήσει όλο το χρόνο;
Έμπορος με κέρδη 6.000 ευρώ, με 3 ανήλικα τέκνα, με σπίτι παραχωρούμενο απο τους γονείς του 90 τ.μ. μόλις, με Ι.Χ. πενταετίας 1390 κ.εκ. και σύνολο τεκμηρίων 12.000 ευρώ.

Γιατί εξομαλύνουν τις σχέσεις τους Ρωσία – Τουρκία και Ισραήλ;

Πάνος Ιγνατίου, Μόσχα
Σε κάθε κρίση παρόμοια με αυτή της κατάρριψης του ρώσικου βομβαρδιστικού SU 24 στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας υπάρχουν διάφορα στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι  σοκ. Αυτό συνεπάγεται  την διαχείριση του σοκ σε διπλωματικό, πολιτικό , διεθνές και εσωτερικό επίπεδο.