“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

“Δημοσιογράφοι – βαποράκια” του ΔΝΤ; Έλα ρε!

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Αγωνία επικρατεί στο διαστημικό κέντρο στο Κανάβεραλ. 
Oπως καταγράφουν τα εκεί μηχανήματα, πέριξ του Κολονακίου παρατηρείται ένα… ασυνήθιστο φαινόμενο: Εκλεκτά μέλη μιας παρέας διαμορφωτών της κοινής γνώμης έχουν αρχίσει να «πέφτουν από τα σύννεφα»! Οι επιστήμονες παρακολουθούν τα γεγονότα και εξετάζουν τα αίτια του ανεξήγητου φαινομένου…

Κωνσταντοπούλου: Η Ελλάδα να κηρύξει μονομερώς πτώχευση – Να μην πληρώσουμε το χρέος

Να ανασταλούν οι πληρωμές της χώρας για το χρέος, κηρύσσοντας έτσι μονομερώς πτώχευση, είναι το συμπέρασμα της Επιτροπής Αλήθειας για το… Χρέος, όπως το παρουσίασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και, επομένως, δεν φέρουν ευθύνη» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου. Χαρακτήρισε το χρέος «παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο» επισημαίνοντας ότι τα ευρήματα των 2,5 μηνών έρευνας, δημιουργούν ισχυρά επιχειρήματα για την «απονομιμοποίησή» του.

Μηνύσεις κατά της «Ακρόπολη» για τα περί χρηματισμού από το ΔΝΤ

Δικαστικά κατά της εφημερίδας «Ακρόπολη» κινούνται δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων εμπλέκει η εφημερίδα σε υπόθεση χρηματισμού από το Ταμείο.
Μηνύσεις κατά της εφημερίδας «Ακρόπολη» καταθέτουν δημοσιογράφοι για τη δημοσίευση των ονομάτων τους και την εμπλοκή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε υπόθεση χρηματισμού τους από το ΔΝΤ.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα: Άμεση οικονομική βοήθεια ανακοίνωσε η Ρωσία

Σ.ΣΤΟΡΤΣΑΚ: «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ»
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα, εξελίξεις που έχουν ως επίκεντρο το  διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Να πώς από αδιάφορος για την Πίστη έγινα μοναχός - Συγκλονιστική Μαρτυρία

Δι’ ευχών των Αγίων πατέρων ημών… ελέησον ημάς, είπε ό ιερεύς και τελείωσε ή Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Προσκυνήσαμε τις εικόνες, πήραμε αντίδωρο και βγήκαμε στην αυλή της Μονής, περιμένοντας να κτυπήσει ή καμπάνα για την Τράπεζα.
Ήμασταν αρκετοί επισκέπτες στη Μονή παρ’ όλο που ήταν αρχή ανοίξεως. Ό καιρός είχε μία ελαφριά ψύχρα και έναν πλούσιο ήλιο. Μου άρεσε να βλέπω μέσα στην πρωινή δροσιά τη θάλασσα στα πόδια μου και πάνω από το κεφάλι μου, τον γηραιό Άθωνα, που με τις βαθιές και απάτητες χαράδρες του κατέβαινε μέχρι το μοναστήρι, για να λειτουργηθεί κι αυτός.

Η Χάρη του βαπτίσματος

Υπάρχει μια συγκλονιστική μαρτυρία από έναν Αγιορείτη, τον πατέρα Συμεών, που κατάγεται από το Περού.
Όταν ήταν μικρός, ή μητέρα του στο Περού του έλεγε:
-Εσύ, όταν θα μεγαλώσεις, θα φορέσεις μαύρα. Δεν ξέρω τι θα είναι αυτά τα μαύρα. Θα ζήσης σ’ ένα μέρος, πού δεν θα είναι νησί, και μόνο με βάρκα θα πηγαίνεις εκεί.
Μεγάλωσε, σπούδασε και γύρισε όλον τον κόσμο. Πήγε και στο Παρίσι, εκεί γνώρισε έναν’ Ορθόδοξο μοναχό, και ελκύστηκε στην Ορθοδοξία, γιατί ήταν παπικός.

Εντός Ιουλίου η διανομή Κάρτας Αλληλεγγύης στους δικαιούχους

Σχόλιο hggiken: “Θα προλάβουν; Δε νομίζω...”
Μέσα στον Ιούλιο θα διανεμηθεί μέσω των ΚΕΠ η Κάρτα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη και εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΓΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις στην μεθόριο Τουρκίας Συρίας μεταξύ Κούρδων και Τζιχαντιστών, τα κύματα των προσφύγων έχουν αρχίσει και πλημμυρίζουν κατ’ αρχή την τουρκική επικράτεια και από εκεί μεταφέρονται μαζικά στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου για να προωθηθούν στην Ελλάδα και ει δυνατόν και στην Ιταλία, χώρες που ήδη έχουν σημαντικό πρόβλημα ενώ η χώρα μας δοκιμάζεται στυγνά από την όλη κατάσταση.

Η λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων που πληρώθηκαν από το ΔΝΤ...

Σχόλιο Θ.Π. “Πολλά τα λεφτά Άρη”  φώναξε ο Καλογήρου και έγραψε η ιστορία…
Αναδημοσιεύουμε άρθρο της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ που αναφέρει ποιοι ήταν οι δημοσιογράφοι που πληρώθηκαν από το ΔΝΤ για την χειραγώγηση της κοινής θέλησης του Ελληνικού λαού.... 

Έτοιμη η συμφωνία Ρωσίας και Ελλάδος για τον «Turk Stream» . Ετοιμάζεται προκαταβολή 5 δις. δολαρίων;

Ο αγωγός «Turk Stream» αποτελεί φαινομενικά το κύριο διακύβευμα των συζητήσεων στην Αγία Πετρούπολη ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα, σύμφωνα...
Ο αγωγός «Turk Stream» αποτελεί φαινομενικά το κύριο διακύβευμα των συζητήσεων στην Αγία Πετρούπολη ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο. Αλλά παρασκηνιακά θεωρούμε ότι η επιδίωξη της Μόσχας είναι η προσπάθεια «εισόδου» στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος , και παράλληλα η δημοσιοποίηση  σε όλο τον κόσμο των μεγάλων οικονομικών  δυνατοτήτων  της Ρωσίας.    

ΗΜΕΡΙΔΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΕΦΙΑΛΤΗΣ;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ