“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

☦ -"έτσι θα γίνει παιδί μου. Θα λιτανεύσουν την Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στους δρόμους και τις πλατείες και στους ώμους των θα την φέρουν Έλληνες Στρατηγοί"

Αυτά μας είπε ένδακρυς ένας παππούλης και για να το λέει κάτι είδε.

Σημαντικό όμως  είναι αυτό που συμπλήρωσε:

-"μαζί με την Παναγία την Παρηγορήτρια κλαίει σήμερα μπροστά στα προσκυνητάρια με τα αναμμένα κανδήλια όλη η προσευχόμενη ΕΛΛΑΔΑ"

-"τόσο καιρό πολλοί συνάνθρωποι μας έλαβαν το μήνυμα από την Παναγία την Παρηγορήτρια και τα δάκρυα τους έγιναν σαν το μύρο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ για να φωτιστούν τις κρίσιμες αυτές ώρες οι πάσης φύσεως εξουσίες, ώστε να μην βρεθούν κατώτερες των περιστάσεων"

☦ Εξομολόγηση του Γέροντος Φιλόθεου το 1908. (Βρέθηκε στο αρχείο του μετά την κοίμηση του)

1. Δεν αγαπώ το Θεό με όλη μου την ψύχη, την καρδιά και την διάνοια. Δεν έχω υπακοή στις εντολές του Κυρίου και δεν φυλάγω τις υποσχέσεις που έδωσα στο Βάπτισμα και στην κουρά μου ενώπιων του Θεού, των Αγγέλων, των Αγίων και των ανθρώπων.

2. Δεν προσεύχομαι και δεν μελετώ με προσοχή. Στις ιερές  Ακολουθίες και αγρυπνίες, ακόμη και την ώρα της Θείας Λειτουργίας, παρίσταμαι στο Ναό χωρίς φόβο, προσοχή και ευλάβεια. Πολλές φορές έχω απρεπείς, αισχρούς, ακάθαρτους και βλάσφημους λογισμούς.

☦ Αν θες !!!

Αν σε ενδιαφέρει η υπογεννητικότητα δεν διαφημίζεις τους "διαφορετικούς", δεν προπαγανδίζεις υπέρ των λαθρομεταναστών, δεν στηρίζεις την αναδοχή "από όποιον να 'ναι" και άλλα παρόμοια. Στηρίζεις, αν θες, το παραδοσιακό αξιακό σύστημα. Αν θες !!!  apantaortodoxias

☦ Αίτησις προς την Παναγίαν (κατά τα γράμματα της αλφαβήτου)

Άνοιξον τους οφθαλμούς μου, Δέσποινα, τους ψυχικούς, ίνα βλέψω και κατίδω τους εχθρούς τους νοητούς,

Βάθος των ανομιών μου και πταισμάτων τας σειράς, πράξεις δε μου τας ατόπους, πράξεις μου τας ρυπαράς,

Γύμνωσιν, ήνπερ υπέστην, γύμνωσιν την της ψυχής, και φροντίσω ενδυθήναι μέσω θείας προσευχής.

Δος μοι μετανοίας τρίβον, άγουσαν εις ουρανούς, και Φωτός του θείου λάμψιν, που καθαίρεται ο νους.

☦ όπως η γη, αν δεν καλλιεργηθεί από τον γεωργό, δεν δίνει καρπούς, έτσι και η ανθρώπινη ψυχή, αν δεν καλλιεργηθεί από τον Δεσπότη Χριστό, δεν δίνει καρπούς αρετών (Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος)

☦ Η προσπάθεια για τη σωτηρία του πλησίον είναι έργο προτιμότερο από τη δόξα του μαρτυρίου. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

☦ Συνεχίζεται η διάθεση του Μύρου της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Ανακοινώνεται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας ότι, κατόπιν πολλών αιτημάτων των πιστών, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 ώρα 6:30 το απόγευμα, θα τελεστεί και πάλι ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ενώπιον της Ιεράς Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, στο τέλος του οποίου θα εμβαπτισθούν Δάκρυα και Μύρο από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας και θα διανεμηθούν ως ευλογία στους πιστούς.

☦ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ - ΕΧΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ - ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

η σύνοδος των G7 που ευφημίζεται μετά τυμπανοκρουσιών λένε ότι θα αποφασίσει για την πορεία του αιώνα μας.

Πάντα όταν αποφάσιζαν θνητοί για άλλους θνητούς μιλούσε ο θάνατος.

Όταν οι εξουσίες αντιμάχονται ΑΥΤΟΝ που τις έθεσε μοιραίως αποφασίζουν για αυτές και τους άλλους.

☦ Τι κι αν δεν έχουμε ναούς; (Από την ιεραποστολή)

Της Αναλήψεως. Περιοδεία και πάλι. Δόξα τω Θεώ! "Στο χωριό τιμούν την Ανάληψη του Κυρίου": μου λέγει με έμφαση ο οδηγός.

 "Τι όμορφα! Σε τι κατάσταση είναι ο Ναός;": απάντησα περιμένοντας αναμενόμενες αποκρίσεις.

 "Δεν υπάρχει Ναός, παρά μόνο κατ' οίκον εκκλησίες".

Να μια φράση του συρμού που μόλις απέκτησε κυριολεκτική σημασία.

Όταν η απορία ανέτειλε στο πρόσωπό μου, ο οδηγός μου πρότεινε να πάμε κάπου αλλού. "Προς Θεού, εκεί θα πάμε! Ειδοποιήστε το δάσκαλο."

☦ Κανείς δεν ανήκει στην κόλαση

Ακόμα και οι πιο «κολασμένοι» ανήκουν στην αγκαλιά του Θεού. Και ακριβώς αυτό γίνεται. Ο Θεός όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους συγχωρεί μέσα στην άδολη και αιώνια αγάπη Του η οποία δεν εκπίπτει ποτέ, δεν αλλοιώνεται με τίποτα.

Τελικά κόλαση και παράδεισος δεν είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις αλλά η ίδια κατάσταση που βιώνεται διαφορετικά. Για τον άνθρωπο που έζησε με μετάνοια και ταπείνωση (παρά τα λάθη και τα παραπτώματά του) η αγκαλιά του Θεού θα βιώνεται ως παράδεισος, για τον άνθρωπο που έζησε αμετανόητος, εγωιστικά, η αγκαλιά του Θεού θα βιώνεται ως κόλαση. Η ίδια αγκαλιά του ανεξίκακου Κυρίου άλλους θα τους προκαλεί αγαλλίαση άλλους θα τους προκαλεί έλεγχο και ενοχή.