“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

«Εἶμαι ὑποτακτικὸς ὅλου τοῦ κόσμου»

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. ∆ιονυσίου Τάτση
Ο ΑΓΙΟΣ Παΐσιος ἁγιορείτης ἐντυπωσίαζε τούς πολλούς ἐπισκέπτες του, ὅταν πηγαινοερχόταν στό ὑπαίθριο ἀρχονταρίκι, γιά νά τούς προσφέρει λουκούµι καί νερό. Ἕνας ἐνάρετος καί γνωστός γέροντας δέν εἶχε ἕνα ὑποτακτικό νά τόν βοηθάει! Ὅλα τά ἔκανε µόνος του. Καί ὅταν τελείωνε τό κέρασµα, καθόταν καί αὐτός στό πεζούλι ἤ σ᾿ ἕνα κούτσουρο, γιά νά ἀκούσει τούς ἐπισκέπτες του καί νά ἀπαντήσει στίς ἐρωτήσεις τους. Γρήγορα ὅµως σηκωνόταν, γιατί ἔξω στό σύρµα εἶχαν ἔλθει καί ἄλλοι. Ἄνοιγε, χαιρετοῦσε, κερνοῦσε καί συνέχιζε τήν ἐπικοινωνία.

“Τα φανταράκια του Έβρου θα γίνουν η ΦΡΟΥΡΑ της ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ”

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Μας τρέχουν οι αντίχριστοι και πρέπει να τρέχουμε και εμείς. Αυτοί τρέχουν και παραλογίζονται.
WikiLeaks: Συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου για το πώς θα υποχρεώσουν Ελλάδα-Eυρώπη να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις του.

Πριν ή μετά τον Ομπάμα τα Πέντε «εγώ»;

Φώτο από http://ria.ru
Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πη: «Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδας, εγώ είμαι ο Χριστός που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων». Πέντε «εγώ» θα έχει!…¨ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης

Πνευματικό «δικαίωμα»

Φωτο: Άγιον Όρος
Δημήτριος Π. Λυκούδης
πτ.Θεολογίας, πτ. Φιλολογίας, Υπ. Δρας Παν/μίου Αθηνών
Η πνευματική ζωή είναι απλή, φιλόθεος, χριστοφόρος. Η ανωτερότητά της έγκειται ακριβώς σε αυτή την απλότητα, στο γεγονός ότι εκουσίως και αυτενεργήτως αποποιείται κάθε δικαιώματος, κάθε προσπάθειας από την πλευρά του πιστού να αναδείξει και να οριοθετήσει την έννοια «δικαίωμα», την επιθυμία της οικειοποίησης και διεκδίκησης όλων όσων προηγούνται και έπονται αυτού του μακαρίου μνήματος, πάντοτε, βέβαια, υπό το πρίσμα της μιαρούς προσωπικής και φίλαυτης ιδιοτέλειας. 

“νενίκηκα σε” Τσαουσέσκου... (1η δημοσίευση Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι  υπερφίαλοι  ηγέτες γίνονται “μεγάλοι” από τα μεγάλα σπίτια που κτίζουν  για να φωλιάσουν την ματαιοδοξία τους. Τσαουσέσκου-Ερντογάν βίοι παράλληλοι μεγαλομανίας;
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, το νέο, γιγαντιαίο και άκρως αμφιλεγόμενο προεδρικό παλάτι του, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Ο αρχηγός των τουρκικών ΕΔ προειδοποιεί για νέες επιθέσεις σε Άγκυρα και Πόλη!

Συναγερμός στην Τουρκία από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Hulusi Akar,ο οποίος προειδοποιεί για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.
Οι απανωτές βομβιστικές επιθέσεις σε Άγκυρα,Κωνσταντινούπολη αλλά και στο Ντιγιάρμπακιρ, έχουν προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων .

Πιτσιρικάδες παίζουν ντουντούκ και συγκινούν!

Η Ανατολή, από την εποχή του Βυζαντίου, αποτελούσε μια πολύτιμη πηγή μουσικών θησαυρών. Η μουσική της ακολούθησε μελωδικούς δρόμους, τα λεγόμενα μακάμια, σαν τα ρυάκια και τα ποταμάκια που διαρρέουν τα βουνά του Πόντου, της Παφλαγονίας, της Φρυγίας, της Μυσίας, της Καππαδοκίας, της Αρμενίας και του Κουρδιστάν...