“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Τό θαύμα της Παναγίας στον αμφιβάλλοντα διδάσκαλο

Επτακόσια περίπου χρόνια μετά την γέννηση του Χριστού, ήταν ένας ερημίτης Αθηναίος, σοφός στα γράμματα, και στην αρετή σοφότερος.
Το ονομά του ήταν Αιγίδιος, και μετά τον θάνατο των γονέων του, μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς και αναχώρησε για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. 
Εκεί απήλθε στα ενδότερα μέρη της ερήμου σε έναν τόπο άβατο και απόκρυφο, όπου βρήκε ένα σπήλαιο με μια πηγή ωραιότατη και λίγα δένδρα.
Στην ησυχία λοιπόν του τόπου εκείνου έμεινε και ασκήτευε τρεφόμενος, κατά Θεία Οικονομία, από το γάλα μίας ελαφίνας και άγρια χόρτα. Κοντά σ’ εκείνα τα μέρη σ’ ένα κάστρο ήταν ένας διδάσκαλος που στο λογισμό του ο μισόκαλος, είχε σπείρει ζιζάνια και είχε αμφιβολία για την Παρθενία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

κ. Ντούγκιν τον δικό μας τον τσάρο τον λένε ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και ¨ξυπνάει¨ το Ποθούμενο .

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Τόσο καημό είχαμε ιστορικά να μας βοηθήσουν οι Ρώσοι  και άλλο τόσο καημό έχουμε για να μας βοηθήσουν στις μέρες μας.
Άραγε θα μας βοηθήσουν άμεσα και τάχιστα όταν το απαιτήσουν  οι κρίσιμες στιγμές ; Μακάρι  και το ευχόμαστε.

Ρωσία προς Τουρκία: «Μιλάτε για την Κριμαία εσείς που έχετε εισβάλλει και επιβάλλει κατοχή στην βόρεια Κύπρο επί 40 χρόνια;»

«Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ»
του Βασίλη Καπούλα
Nέα ηχηρή "σφαλιάρα" έδωσε στην Τουρκία η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία απάντησε  στις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων για «κατοχή» της Κριμαίας λέγοντας πως η Άγκυρα είναι αυτή που έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα Κυπριακό έδαφος!

Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός ξεσκεπάζει μια Δυτικόφερτη συνωμοσία των αρχαίων Παγανιστών, την οποία συνεχίζουν να συντηρούν σε συνεργασία Νεοπαγανιστές και Προτεστάντες!