“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

☦ "θυμάσαι που μου άνοιξες τις πόρτες της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και δεν μας έβλεπε κανένας"

- Φέτος το καλοκαίρι τον  Ιούνιο μετά την καραντίνα  ήρθα από μακριά  και σε προσκύνησα στο σπίτι σου όπου και το μοναδικό  μαρτύριο σου. - Η χρυσοποίκιλτη Λάρνακα με το Άγιο Σκήνωμα σου μυρόβλυζε , το ίδιο και οι εικόνες.

- Το ίδιο και ο μαρμάρινος τάφος σου παραδίπλα στο εκκλησάκι. Εκεί ήταν τόσο έντονη η ευωδία που αγκάλιασα το μάρμαρο και κόλλησα πάνω του για να πάρουν τα ενδύματα  μου το μύρο.

☦ Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

 Δημήτριον νύττουσι λόγχαι Χριστέ μου,

Ζηλοῦντα πλευρᾶς λογχονύκτου σῆς πάθος.

Εἰκοστῇ μελίαι Δημήτριον ἕκτῃ ἀνεῖλον.

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

☦ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ θα σφραγίσει όλες τις πόρτες της Ελλάδος από το Κακό.

ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Καθότι  τα μάτια μας βλέπουν αυτό που γίνεται με δόλιο τρόπο. Μα δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς υπεύθυνος να βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει γιατί γίνονται όλα αυτά; Και επειδή δεν υπάρχει, η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ θα πιάσει την σκούπα και δη η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ, όπως έκανε παλαιότερα.

Η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ δεν φυλάει απλώς τις πόρτες από τους βαρβάρους τούρκους αλλά θέλει και τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού της –ΕΛΛΑΔΑ  παστρικά καθαρό.

☦ Το S-700 missile system της Ελλάδος είναι ΜΥΡΟΒΟΛΟ και λέγεται ΑΗ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Τέλη δεκαετίας του 1980 και ο Νομάρχης της Κωνσταντινούπολης ήθελε να έχει λόγο στους προορισμούς των ταξιδιών στο εξωτερικό του τότε Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου του Α΄.

Ο Πατριάρχης αντιμετώπιζε με πικρία τις επιβαλλόμενες  απαξιωτικές επισκέψεις που έπρεπε να  κάνει  στον νομάρχη για να τον ενημερώνει ως αναφορά  τις εξόδους του από το Φανάρι.

☦ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΤΟ «ΟΠΛΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ !!!

«ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν· ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός, οὕτως ἀπολοῦνται οἱ ἁμαρτωλοὶ ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ»