“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Μια διαφορετική πανήγυρη

(Μαρτυρία Μητροπολίτου Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου για τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο)
Πῆγα στὸν Γέροντα τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 1977, ἡμέρα Δευτέρα, παραμονὴ τοῦ Τιμίου Σταυροῦ. Χτύπησα τὴν πόρτα πολὺ πρωΐ, ὁ Γέροντας μοῦ ἄνοιξε. Ἦταν πολὺ χαρούμενος καὶ εὐδιάθετος. «Ἄ, εὐτυχῶς ποὺ ἦρθες διάκο», μοῦ λέγει, «καὶ ἔχω πανήγυρη αὔριο. Θάρθουν ψάλτες, παρήγγειλα ροφὸ καὶ ἔλειπε ἕνας διάκος. Ἦρθες ἐσύ, ἐντάξει ἡ πανήγυρη». «Ἔλεγε καὶ ἄλλα τέτοια ἀστεῖα. Ὕστερα μοῦ εἶπε: «Θὰ μείνης ἐδῶ ἀπόψε».

Ο ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ....

Ρώτησε ένας άνθρωπος με το"πνεύμα του κόσμου" ένα νεαρό παλικάρι:
- Καλά, βρε παιδί μου!
Συ το πιστεύεις, ότι με τη θεία Κοινωνία έρχεται μέσα σου ο Χριστός;
Σε πόσους πια...Αφού είναι ένας!
Ο νεαρός έμεινε για λίγο συλλογισμένος.
Και μετά τον ρώτησε:
- Εδώ μένεις;
- Ναι!

Ο αφερέγγυος τούρκος τώρα θα τα δει όλα από τον Ρώσο. Οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από τα σύννεφα.

Έρχεται μεγάλη μπόρα δίχως άλλη καθυστέρηση.  Πριν κάμποσες μέρες κάθισα σε αυτό τον βράχο και έβλεπα προς τα Δαρδανέλια. Μια μπόρα ήταν έτοιμη να τα σηκώσει όλα. Και δεν άργησε να έρθει. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί ο ΘΕΟΣ δεν αργεί να δώσει το μήνυμα του.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ξαναγυρίζουμε στα παλαιά «ο Ρώσος φορτώνει πολύ  άσχημα»  με την αφερεγγυότητα του τούρκου και ο δεύτερος υπακούει στον αμερικανικό παράγοντα εξ αιτίας των κυρώσεων- πιέσεων που δέχεται η οικονομία του.

Ουρανός –Γη και τα καταχθόνια δουλεύουν πυρετωδώς για να ζήσουμε το μείζον προφητευόμενο διπλωματικό επεισόδιο με την τουρκία.

Οι προφητείες δόθηκαν στους Έλληνες για να γνωρίζουν που βρίσκονται και να μην αποκάμουν από την κατάφωρη  αδικία και προδοσία των ημερών μας. Αυτά που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ επιβεβαιώνονται με το πολεμικό  κλίμα που ετοιμάζεται στην ευρύτερη περιοχή μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ φέτος είναι ευχή και ελπίδα ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να κάνει ΕΛΕΟΣ και να διαβούμε τις δυσκολίες με τις λιγότερο δυνατές απώλειες και καταστροφές.  Η Κύπρος δεν είναι στόχος των τούρκων όσο το ΑΙΓΑΙΟ.