“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ὁ Χριστός μας εἶναι ὅλος συγγνώμη καί ἄφεση ἁμαρτιῶν

Ὅπως θέλουμε νά μᾶς ἀγαπᾶ ὁ Θεός, νά μᾶς συγχωρεῖ, νά παραβλέπει τά σφάλματά μας, νά μᾶς παρακολουθεῖ, νά μᾶς προστατεύει ἡ πρόνοιά Του, ἔτσι κι ἐμεῖς νά προσφέρουμε αὐτά τά ἴδια στόν ἀδελφό μας. Ἡ συγγνώμη δέν ἔχει κόπο, δέν ἔχει δυσκολία. Τί χρειάζεται; Χρειάζεται ταπείνωση.
Δίνοντας τήν συγγνώμη στόν ἄλλο, θά πάρουμε τήν συγχώρηση τῶν ἀναρίθμητων ἁμαρτημάτων μας καί θά ἔχουμε ὅλο τό δικαίωμα νά ποῦμε στόν Θεό: «Κύριε, ὅ,τι μοῦ ἔκαναν οἱ ἄνθρωποι τούς συγχώρησα, τούς ἔδωσα ὁλόκαρδα τήν συγγνώμη μου καί τήν ἀγάπη μου κατά τό Εὐαγγέλιό Σου, κατά τόν Λόγο Σου. Τώρα ζητῶ κι ἐγώ νά ἐκφράσεις τήν ἀγάπη Σου ἐπάνω μου καί νά συγχωρήσεις τά δικά μου ἁμαρτήματα.
προηγούμενος Ἐφραίμ Φιλοθεΐτης (Ἀριζόνας) (+ 2019) https://agioritikoslogos.blogspot.com/2020/02/blog-post.html

Μοναχός Λουκάς Φιλοθεΐτης: «Με την πίστη επιβίωσε το Γένος – η Ορθοδοξία διέσωσε το Γένος»

Κατά τον βαρυστένακτο καιρό της δουλείας, αγιορείτες μοναχοί, ιερομόναχοι αναδεικνύουν τα αγιορείτικα Μετόχια, παραλλήλως προς τα άλλα της υποδούλου Ρωμιοσύνης ιερά Σκηνώματα, φάρους ζωντανούς «στεριάς και θαλάσσης».
Λειτουργούν, εξομολογούν, ελεούν, παρηγορούν, βαστάζουν σθεναρά, αγόγγυστα του ραγιά τον πόνο, σιωπηλώς κηρύσσοντες εις κάποιους απογόνους των αμφισβητίας και αγνώμονας, ότι: «Με την πίστη επιβίωσε το Γένος – η Ορθοδοξία διέσωσε το Γένος – οι περισσότεροι διδάσκαλοι του Γένους ήταν κληρικοί, μοναχοί, ιερομόναχοι.

Μοναχός Λεόντιος Ιβηρίτης (1880 – 1 Φεβρουαρίου 1964)

Ο κατά κόσμον Βασίλειος Αναστασίου Βαρέλλας γεννήθηκε στη Γαλάτιστα της Χαλκιδικής το 1880. Μικρός έμεινε ορφανός από πατέρα. Η μητέρα του είχε ακόμη δύο γιους και δύο κόρες. Πήρε και τα πέντε παιδιά της και πήγε στη Θεσσαλονίκη για να τα μορφώσει και να τα αποκαταστήσει. 
Ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν φαρμακοποιός κι εργαζόταν στο φαρμακείο του Γαβριήλ Πεντζίκη, πατέρα του γνωστού φιλοαγιορείτου ζωγράφου και πεζογράφου Νίκου Πεντζίκη. Μία ημέρα ο Βασίλειος είχε πάει στο φαρμακείο. Ο άδελφός του τον άφησε για λίγο στη θέση του, για να πάει να τελειώσει μία εργασία, λέγοντάς του να μη δώσει κανένα φάρμακο.

Η ΚΟΡΩΝΑ του Κορωναϊού είναι η ΣΥΓΧΥΣΗ;

Η σύγχυση είναι αυτή του αντίχριστου;
Φώτο από https://edition.cnn.com/
Ο πιστός χριστιανός όταν ξυπνάει το πρωί κάνει τον ΣΤΑΥΡΟ του και λαμβάνει ΑΝΤΙΔΩΡΟ και ΑΓΙΑΣΜΟ. Έτσι συνεχίζει την ημέρα του .
Για όλα μας μίλησαν οι άγιοι, για όλα μας επέστησαν την προσοχή , μαζί με τα άλλα ή  πριν από αυτά μπορεί να προηγηθούν ανίατες αρρώστιες. Η αποστασία φέρνει αδιέξοδα σε όλους τους τομείς ακόμα και σύγχυση στο θέμα της υγείας. Αυτό που γίνεται παγκοσμίως δεν έχει προηγούμενο όσο και να επιθυμούν να το παραλληλίσουν με άλλες ιογενείς επιδημίες .

Συγκλονιστική συνομιλία του Ιησού Χριστού με τον διάβολο για έναν πόρνο

Κάποιος μοναχός νικήθηκε από το πάθος της πορνείας και έκανε την αμαρτία καθημερινά., αλλά και καθημερινά ζητούσε έλεος από τον Κύριό του με δάκρυα και προσευχές. Ενεργώντας λοιπόν έτσι, τον ξεγελούσε η κακή συνήθεια, και έκανε την αμαρτία· έπειτα πάλι, μετά την αμαρτία, πήγαινε στην εκκλησία, και βλέποντας την ιερή και σεβάσμια εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, έπεφτε μπροστά της με πικρά δάκρυα και έλεγε: «Σπλαχνίσου με, Κύριε, και πάρε από επάνω μου αυτόν τον ύπουλο πειρασμό, γιατί με ταλαιπωρεί φοβερά και με τραυματίζει με τις πικρές ηδονές.

Να ειπωθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό Λαό, τώρα που επιβεβαιώνονται οι ΑΓΙΟΙ και μπορεί να τον καλέσουν «στα ΟΠΛΑ»;

Την στιγμή που οδεύουμε στην κορύφωση της επετείου της μνήμης των ΙΜΙΩΝ και την ώρα που η ΕΥΡΩΠΗ αγωνιά για την επιδημιολογική εξάπλωση του  κοροναϊού, ο τούρκος βρήκε την ευκαιρία και προκαλεί αφάνταστα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από το πρωί της 31 Ιανουαρίου 2020 οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το τι  πραγματικά συμβαίνει μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.
«Το ίδιο σενάριο με την Κύπρο “παίζει” η Τουρκία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. “Αποστολή” ερευνητικού σκάφους “και βλέπουμε”. Ο πλους του ORUC REIS από τα ξημερώματα σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν έγινε τυχαία, ούτε βέβαια μπορεί να αποδοθεί στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες απ΄ ότι μαθαίνουμε δεν είναι και τόσο κακές που να δικαιολογούν την “έκτακτη ανάγκη” αλλαγής πορείας και εισόδου σε ύδατα που δεν δικαιούται να πλέει το τουρκικό ερευνητικό.
Η Τουρκία μας δοκιμάζει και μάλλον πήρε την απάντηση της. Η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, εμφανίστηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή κι αυτό είναι ένα μήνυμα που η Τουρκία πρέπει να το “μετρήσει”.

Ἅγιοι Κύρος καί Ἰωάννης οί Θαυματουργοί Ἀνάργυροι καί οἱ σύν αὐτοῖς Ἀθανασία, Θεοδότη, Θεοκτίστη καί Εὐδοξία οἱ Μάρτυρες (31 Ιανουαρίου)

Oι Ἅγιοι Μάρτυρες Κύρος καί Ἰωάννης ἄθλησαν κατά τήν ἐποχή τοῦ αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.). Ὁ Ἅγιος Κύρος καταγόταν ἀπό τήν Ἀλεξάνδρεια, ἐνῶ ὁ Ἅγιος Ἰωάννης καταγόταν ἀπό τήν Ἔδεσσα τῆς Μεσοποταμίας.
Ὅταν ξέσπασε ὁ διωγμός τοῦ Διοκλητιανοῦ, ὁ Ἅγιος Κύρος πῆγε σέ ἕνα παραθαλάσσιο τόπο τῆς Ἀραβίας καί, ἀφοῦ περιεβλήθηκε τό μοναχικό σχῆμα, κατοίκησε στόν τόπο αὐτό. Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης πῆγε στά Ἱεροσόλυμα καί ἐκεῖ ἄκουσε γιά τά θαύματα πού ἐπιτελοῦσε ὁ Ἅγιος Κύρος. Στήν συνέχεια μετέβη στήν Ἀλεξάνδρεια. Ἀπό ἐκεῖ, ἀφοῦ ἀπό διάφορες φῆμες ἔμαθε ποῦ διέμενε ὁ Ἅγιος Κύρος, πῆγε καί τόν βρῆκε καί ἔμεινε μαζί του. Τά θαύματα τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων συνέγραψε ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος, Πατριάρχης Ἱεροσολύμων († 11 Μαρτίου), διότι οἱ Ἅγιοι θεράπευσαν τά μάτια του.