“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Στην κορυφή του Άθω για την αγρυπνία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Κυριακή ΙΒ’ Ματθαίου: Ομιλία προς τους πλουτούντας (Μέγας Βασίλειος)

Ομιλία του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου, προς τους πλουτούντας
Ωμιλήσαμε και παλαιότερα περί του πλουσίου αυτού νέου και θα ενθυμήται οπωσδήποτε ο επιμελής ακροατής αυτά που είχαμε εξετάσει τότε. Και πρώτον, ότι δεν είναι ο ίδιος με τον νομικό που αναφέρει ο Λουκάς (Λουκ. ι’ 25 κ.ε.). Διότι εκείνος μεν είχε πειρακτικήν διάθεση και έκαμεν ερωτήσεις ειρωνικές, ενώ αυτός ερωτούσε με υγιή διάθεσιν, αλλά δεν εδέχετο τις αποκρίσεις με ευπείθειαν. Επειδή εάν απηύθυνε τις ερωτήσεις περιφρονητικώς, δεν θα έφευγε λυπημένος από τις απαντήσεις του Κυρίου. Γι’ αυτό η συμπεριφορά του μας φαίνεται κάπως ανάμικτος. Διότι άλλοτε η διήγησις μας τoν παρουσιάζει αξιέπαινον, άλλοτε δε αθλιώτατον και εντελώς απηλπισμένον.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλησε ΤΩΡΑ να λευτερώσει τους δυο στρατιωτικούς μας πριν ξεσπάσει πιθανή Ελληνοτουρκική σύρραξη

Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλησε τώρα να λευτερώσει τους δυο στρατιωτικούς μας για να μην γίνουν τα πρώτα θύματα οργής του τουρκικού όχλου σε πιθανή μελλοντική Ελληνοτουρκική σύρραξη. Από τέτοια περιστατικά η ιστορία μας βρίθει βλ. τον άδικο θάνατο του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού τον ματωμένο Αύγουστο του 1996.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ έγινε και σήμερα όλοι δοξολογούμε το Πανάχραντο όνομα ΤΗΣ. Ο Ερντογάν και η οικογένεια του φαίνεται να βίωσαν κάποιο έκτακτο γεγονός, φοβήθηκαν αλλά δεν αλλοιώθηκαν όμως έτσι αποφάσισαν διότι δεν μας έκαναν καμία χάρη.