“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Παράκληση στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Αίτημα για επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χριστιανική εκκλησία θα κατατεθεί από τον Γερουσιαστή των Η.Π.Α. Κο Κρις Σπύρου

Θα δoθεί συνέντευξη τύπου
Αίτημα να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ως χριστιανική εκκλησία πρόκειται να καταθέσει το επόμενο χρονικό διάστημα στις τουρκικές Αρχές η «παγκόσμια ενορία Αγίας Σοφίας», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ και παραρτήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η Ανάληψη του Κυρίου

Του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
Σαράντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Θεανθρώπου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει τη Δεσποτική Εορτή της εις ουρανούς Αναλήψεως του Κυρίου. Πρόκειται για μια εορτή, που επειδή πέφτει πάντοτε την Πέμπτη ημέρα της εβδομάδας, δηλαδή καθημερινή, δεν έχει ανάλογη της σημασίας της θέση στη συνείδηση του λαού, όπως συμβαίνει με άλλες μεγάλες εορτές, σαν αυτές των Χριστουγέννων, των Θεοφανείων, του Ευαγγελισμού, της Αναστάσεως, κ.α. Ακόμη, ειδικά στην εορτή της Αναλήψεως, απέχει ο μαθητόκοσμος, διότι τέτοιες ημέρες έχουν εισέλθει στην εξεταστική περίοδο, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να αδυνατούν να συνοδέψουν τους μαθητές τους για εκκλησιασμό.

“Είμαστε ζήτουλες των Ευρωπαίων….”

Πύρινοι λόγοι του μητροπολίτη Μαντινείας: «Απεμπολήσαμε την πίστη μας και την αρνηθήκαμε» 
Τη γνωστή παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού «εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τα άρματα τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια» επιστράτευσε ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, ο οποίος εκτόξευσε βολές κατά πάντων στηλιτεύοντας την παθητική στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.