“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μυστηριώδες υπόγειες σήραγγες κάτω από την Ευρώπη οδηγούν στο άγνωστο

Μυστηριώδες υπόγειες σήραγγες, όπως εξακριβώθηκε πρόσφατα, κρύβονται κάτω από τα χωράφια και τα δάση της Ευρώπης. Από αυτές έχουν εξερευνηθεί μόνο ένα μικρό μέρος, υπολογίζεται, πως κάτω από τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από σήραγγες και σπηλιές. Όπως έχει διευκρινιστεί, όλες αυτές οι σήραγγες έχουν τεχνητή προέλευση και είχαν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο περίπου τον 10-13 αιώνα, όμως ο προορισμός τους βάζει τους επιστήμονες σε μεγάλα ερωτήματα. Να υπολογίσει κανείς πως τις είχαν σκάψει για επικοινωνία μεταξύ των φεουδαρχιών είναι αδύνατο, διότι οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Το μεγάλο μας όπλο, είναι η πίστη μας

Ο πανταχόθεν και παντοιοτρόπως βαλλόμενος Ελληνισμός, κατόρθωσε στο πέρασμα της ιστορίας να παραμείνει όρθιος. Ενώ πολεμήθηκε συστηματικά κατόρθωσε να δημιουργήσει και να λαμπρυνθεί ακόμη περισσότερο. Πόσες φορές, έχει καταγραφεί από την ιστορία μία ακραία επιθετική -καλυμμένη ή απροκάλυπτη- στάση κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού; Πάντα, όμως, αυτός ο λαός κατόρθωσε να αντιπαρέλθει των δυσκολιών, των επιθέσεων και των γενοκτονιών που του επιβλήθηκαν και δικαιώθηκε. Ποιο είναι το «συστατικό» αυτής της «επιτυχίας», ποια είναι η αιτία αυτού του μένους κατά μίας μικρής σε έκταση χώρας κι ενός μικρού σε πληθυσμό λαού; Πώς η μικρή χώρα κατορθώνει να γίνεται γίγαντας και πως ο μικρός πληθυσμός αντιστρέφει κάθε «λογικό» υπολογισμό; Ποια είναι η «συνταγή» που κατορθώνει τις τεράστιες μεταμορφώσεις και τις αβάσταχτες μετατροπές του Ελληνισμού που επί μονίμου βάσεως «χαλάει τα σχέδια» των ισχυρών της αδικίας, τους εκάστοτε φασίζοντες και επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τις Θερμοπύλες και τις Πλαταιές;

πλήθος υποσχέσεων αλλά…ποιος τους πιστεύει;

Πλήθος υποσχέσεων, με κάθε είδους φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και ανάπτυξη, από τον Αντώνη Σαμαρά.
Τα "έδωσε όλα", όσα μπορούσε τουλάχιστον κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας σήμερα στο Ζάππειο το πρόγραμμα της παράταξης με πλήθος φοροαπαλλαγών, σε ακίνητα, μισθωτούς, επιχειρήσεις, ΦΠΑ και εξαγγέλοντας παράλληλα, ότι στις επόμενες έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα παρουσιάσει τέσσερα νομοσχέδια: (1) Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα, (2) Ένα φορολογικό νομοσχέδιο για "πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα", (3) Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών (4), Ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη "για να ξεκολλήσει η Οικονομία", όπως είπε...

Δυναμική Είσοδος Κατασκευαστών στα Απορρίμματα

Την επέκτασή τους στον νέο κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων δρομολογούν έπειτα από σειρά ετών αναμονής οι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, καθώς το τελευταίο διάστημα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαγωνισμοί για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων διαχείρισης σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας. Χθες προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του νομού Σερρών, μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα), ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογοι διαγωνισμοί των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον νομό Σερρών θα έχει συνολική ετήσια δυναμικότητα περίπου 90.000 τόνων και η σύμπραξη θα έχει διάρκεια 27 ετών. Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, ενώ η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων και κοινοτικών πόρων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και η προκήρυξη των διαγωνισμών για τα δύο έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, που πρόσφατα εγκρίθηκαν από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ.

Ο Χίτλερ εξελέγη! Καλό είναι να μην το ξεχνάμε πηγαίνοντας στη κάλπη

Το 1923 σε μια μπυραρία του Μονάχου,ο Χίτλερ επικεφαλής συγκέντρωσης κήρυξε “επανάσταση”. Μπήκε φυλακή όπου έγραψε το βιβλίο “Ο Αγών μου”. Στη “πληγωμένη” και κατεστραμένη Γερμανία,ο Χίτλερ έταξε τα πάντα και πρώτα απ΄ όλα τη κατάργηση της Συμφωνίας των Βερσαλιών. Το 1930 το ναζιστικό κόμμα πήρε 18% των ψήφων.Το 1932 ,το 30% και το 1933 έγινε Καγκελάριος σε μια Γερμανία που βρισκόταν στο μέσο μιας οικονομικής ύφεσης. Οι “πραιτωριανοί” του από το 1932 ξεπερνούσαν τις 400.000. Μόλις ανέλαβε όλα τα κόμματα τέθηκαν εκτός νόμου και τα ατομικά δικαιώματα ανεστάλησαν. Η οικονομία άρχισε να ανακάμπτει και μαζί άνοιξε και το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.Ο Χίτλερ έγινε παγκόσμιος μακελάρης. Και αυτό το γνωρίζουμε καλά στη χώρα μας. Ο Χίτλερ λοιπόν εξελέγη.Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.Όχι μόνο οι Γερμανοί αλλά όλοι μας. Κι επειδή οι εκλογές είναι πια πολύ κοντά καλό θα είναι όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας ότι η ψήφος μας δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση. Έχει δύναμη και μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Ειδικά η ψήφος “τιμωρίας” και “διαμαρτυρίας” προς τα δύο μεγάλα κόμματα.  Συνεπώς -χωρίς καμία πρόθεση υπόδειξης σε κανένα- η τιμωρία των δύο μεγάλων κομμάτων που και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι επιθυμούν οι περισσότεροι πολίτες δεν πρέπει να πάει χαμένη και να οδηγήσει στην ενδυνάμωση δυνάμεων που δεν κρύβουν ότι δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία αλλά τη χρησιμοποιούν για να την καταστρέψουν.

onalert

Πρωτεύουσα της ανεργίας η πόλη της Θεσσαλονίκης..

Διαψεύδοντας ακόμη και τις πιο δυσάρεστες εκτιμήσεις, η ανεργία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης το τέταρτο τρίμηνο του 2011 έφτασε στο 25,3%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Έτσι, και επίσημα, η πόλη της Θεσσαλονίκης κατέχει τον αρνητικό τίτλο της πρωτεύουσας της ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς σε καμία άλλη αστική περιοχή της χώρας δεν... εμφανίζεται τόσο υψηλό ποσοστό ανθρώπων χωρίς εργασία. Συνολικά το 2011 αποτέλεσε έτος «τοξικό» για την απασχόληση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο τρίμηνο η ανεργία βρέθηκε στο 20,2%, το δεύτερο αυξήθηκε στο 21,8%, το τρίτο αυξήθηκε περαιτέρω στο 22,2% και το τέταρτο εκτινάχθηκε στο 25,3%, που αποτελεί πανελλαδικό ρεκόρ, αλλά διεκδικεί και ευρωπαϊκούς τίτλους. Ο στατιστικά πραγματικός αριθμός των ανέργων στο πολεοδομικό συγκρότημα στο τέλος του 2011 ήταν 102.800 άτομα, ενώ το πρώτο τρίμηνο ήταν 90.100. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μέσα στο 2011 ο πληθυσμός της πόλης μειώθηκε κατά περίπου 57.000 κατοίκους, που μπορεί να σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός του πληθυσμού των ανέργων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από τους 100.000, όπως υποστηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο το πραγματικό ποσοστό ανεργίας κινείται κοντά στο 30%.

Το βίντεο που συγκλόνισε το Άμστερνταμ!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο. Θα ανατριχιάσετε.....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 
Το βίντεο που θα δείτε δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για κάτι διαφορετικό από αυτό που ωμά δείχνει....

tragana-messinias