“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Σαν σήμερα: Όλη η Ελλάδα θρηνεί…

"Έφυγε" ο καλός μας άνθρωπος Θανάσης Βέγγος
Σαν σήμερα στις 3 Μαΐου του 2011 πεθαίνει σε ηλικία 84 ετών ο κορυφαίος Έλληνας κωμικός, Θανάσης Βέγγος. Ο Θανάσης Βέγγος  λατρεύτηκε όπως λίγοι για το ήθος, την ανθρωπιά και την απλότητά του και παραμένει στις καρδιές όλων ως ο ταπεινός καλλιτέχνης με το αστείρευτο ταλέντο. Ο σπουδαίος και αυτοδίδακτος ηθοποιός κατάφερε να είναι αναγνωρίσιμος και αγαπητός στους Έλληνες, αντιπροσωπεύοντας πάντα τον ρεαλιστικό φουκαρά νεοέλληνα τρέχοντας σαρωτικός και διακωμωδώντας τα τραγικά συμβάντα της φυλής σε 126 ταινίες, από τις οποίες ως πρωταγωνιστής σε 52.

Νέα αμερικανική "σφαλιάρα" στην Τουρκία - Έκθεση την κατατάσσει στις μη ελεύθερες χώρες

Nεο χαστούκι από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες ήρθε να προστεθεί στα ραπίσματα που δέχεται η Άγκυρα τελευταία μόλις λίγες ημέρες μετά την αντίστοιχη τοποθέτηση του Γερμανού Προέδρου κ Γκάουκ και την γερμανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Freedom House 2014 που δημοσιεύτηκε,  μετά από 15 χρόνια υποβιβάζεται η Τουρκία από τη θέση των «Ελεύθερων Χωρών» σε αυτή των «Μη Ελεύθερων χωρών»!.

“Ω φίλη, ιδού τα αριστοπολεμικά σου όργανα, πληρούσι τους αιθέρας μελωδίας”(Αγ. Αγαθαγγέλου)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! "Γελούσαμε με την παλιατζούρα Su-24"

Αγαπημένη Mary,

Με συγχωρείς δε σου είχα γράψει μια εβδομάδα. Ήμασταν σε πορεία προς τη Ρουμανία. Πρέπει να σου πω ότι συνέβη κάτι τρομερό. Όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε ολόκληρο το γενναίο πλήρωμα του αντιτορπιλικού «Donald Cook».
Το αντιτορπιλικό μας είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα συστήματα για να νικήσουμε τον εχθρό και κανένα αεροσκάφος, πύραυλος ή υποβρύχιο δεν θα μπορούσε να μας πλήξει.

Κυριακή των Μυροφόρων – Γιατί στὶς μυροφόρες τὸ πρῶτο «Χριστὸς ἀνέστη» ; (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Γιατί στὶς μυροφόρες τὸ πρῶτο «Χριστὸς ἀνέστη» ;
(Ομιλία του †Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)
«Ὁ δέ λέγει αὐταῖς- Μή ἐκθαμβεῖσθε- Ἰησοῦν ζητεῖτε τόν Ναζαρηνόν τόν ἐσταυρωμένον ἠγέρθη, οὐκ ἐστίν ὧδε...» (Μάρκ. 16, 6)
Ἐξακολουθοῦμε, ἀγαπητοί μου, νά ἑορτάζουμε τό μέγα, τό κοσμοσωτήριο γεγονός τῆς ἀναστάσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ. Οἱ περισσότεροι ὕμνοι ποῦ ψάλλονται τήν περίοδο αὐτή ὡς θέμα ἔχουν τήν ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ. Ἄλλα καί αὐτή ἡ θεία λειτουργία, ποὺ γίνεται τίς Κυριακές αὐτές τοῦ Πεντηκοσταρίου, διαφέρει ἀπό τή θεία λειτουργία τοῦ ὑπολοίπου ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους• διότι ἀμέσως μετά τό «Εὐλογημένη ἡ βασιλεία...» δέν λέμε ἀμέσως τά εἰρηνικά, δέν λέμε τίς αἰτήσεις «Ἐν εἰρήνῃ τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν...», ἄλλα ὁ ἱερεύς θυμιάζει τήν ἁγία τράπεζα ἀπ' ὅλες τίς πλευρές καθώς καί ὅλο τό ναό καί ψάλλει μαζί μέ τούς ψάλτες κατ' ἐπανάληψιν, δέκα φορές, τό «Χριστός ἀνέστη».

Θα είναι ο κ. Ερντογάν ο νέος “Πορθητής”;

Άλλος “Πορθητής” σπρώχνεται  άμεσα για να “επισκεφτεί”  την Πόλη και την Αγία Σοφία;
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Habertürk, (3/5), ο ανεξάρτητος, (και αυτό έχει την σημασία του), βουλευτής της περιοχής του Burdur, Hami Yıldırım, κατέθεσε στην τουρκική βουλή σχετικό νομοσχέδιο για την μετατροπή της αγίας Σοφίας σε τζαμί, εν όψει και της προαναγγελθείσας προσευχής που προτίθεται να κάνει ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, στις 29 Μαΐου, επέτειο της άλωσης μιμούμενος τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή.

Πρόκληση–Σκάνδαλο. Κατετέθη το νομοσχέδιο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί. Τα ψέματα τέλειωσαν

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Τα ψέματα τέλειωσαν και η Τουρκία αδίστακτη και προκλητική προχωρεί και νομότυπα εν μέσω της γενικής ελληνικής αδιαφορίας, (αλήθεια σε μια κατοχική  Ελλάδα ποιος θα ασχοληθεί με τέτοια θέματα ;) στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης..., το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε μουσουλμανικό τέμενος χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από  ελληνικής πλευράς. Αντίθετα στην μνημονιακή  και προπαντός  «αντιρατσιστική» Ελλάδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να γεμίσουν τις πόλεις τους με μιναρέδες και άλλα μουσουλμανικά ιδρύματα.

Ξεκίνησε η Οδύσσεια της Ανθρωπότητας;

Γραφικό www.orthodoxia-ellhnismos.gr
ΟΔΗΣΣΟΣ  Μαύρη Θάλασσα   2 Μαΐου 2014
Οι πολεμικές επιχειρήσεις ήδη ενεργούνται και σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Άνοιξαν οι  ¨πύλες¨ της αιματοκυλισμένης ανθρώπινης ιστορίας και ¨ξαναζωντανεύουν¨ οι άθλιοι δολοφόνοι των Εθνών. Φασίστες – Ναζιστές, πνευματικά απολειφάδια του 2ου  Παγκοσμίου πολέμου καίνε ζωντανούς ανθρώπους στα καλά καθούμενα  στην καρδιά της Ανατολικής  Ευρώπης ενώ  ταυτόχρονα  ο ισλαμικός μεσαίωνας του θρησκευτικού φανατισμού  δίνει ισοδύναμο εγκληματικό στίγμα στην Συρία με αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις.