“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

«Χάνεται η Ελλάδα, δεν χάνεται μόνο η Ορθοδοξία»

Με την τελευταία ομιλία (ως Ποιμενάρχου προς το ποίμνιό του) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου συνεχίστηκαν χθες οι εσπερινές ομιλίες που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η τοπική μας Εκκλησία και οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες».
Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου που το αποτελούσαν άτομα κάθε ηλικίας, ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να μιλήσει από καρδιάς, κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην 41χρονη ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολή μας, συγκινώντας αλλά και συνάμα προβληματίζοντας τους δεκάδες ευσεβείς χριστιανούς τού Αιγίου, οι οποίοι, μετά το πέρας της ομιλίας του, περίμεναν υπομονετικά για να λάβουν την ευλογία του.

Προσοχή ξεχάσαμε τα Βαλκάνια αλλά τα Βαλκάνια δεν μας ξέχασαν. Μυρίζει μπαρούτι.

Φώτο «ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ με τα γυμνά ποδαράκια του ασκητής στο Θεοβάδιστο Όρος του Σινά»
Μήπως ξεχνάμε την ΑΠΕΙΛΗ; «Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. Και μια που λέμε για Βαλκάνια. Φαίνεται ότι την μετακίνηση των νεοεισερχομένων από τον Έβρο μέσα στην χώρα   την κάνουν οι Βαλκάνιοι γείτονες, με το αζημίωτο φυσικά. Αυτοί που ναρκοθέτησαν τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ πόντισαν νάρκες και στο ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο για να σκάσουν παράλληλα. Βαλκάνια –ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο  στον ίδιο άξονα κρίσης.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πάντα ο πνευματικός νόμος λειτουργεί στην εντέλεια. Πείραξαν την ιστορία της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας και τα Βαλκάνια θα αλλάξουν την ιστορία  και τα σύνορα τους  με ότι αυτό συνεπάγεται για το άμεσο μέλλον.