“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιχριστιανικό παραλήρημα Φίλη: «Θα αποχριστιανιστεί η Ελληνική κοινωνία χωρίς προσευχή στα σχολεία; »

Δεν έχουν τέλος οι δηλώσεις του υπουργού παιδείας, κ. Φίλη, σχετικά με την προσευχή αλλά και με τον Χριστιανισμό γενικότερα.
Όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Φίλης ο Σταυρός δεν είναι η ασπίδα του και ποιο συγκεκριμένα: «Δεν θεωρώ ότι η ασπίδα μου είναι αν κάνω τον Σταυρό μου εν παρατάξει κάθε πρωί».

«Ράπισμα» στην Τουρκία από την Κομισιόν για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία

Απάντηση-καταπέλτης για την Τουρκία από την Επιτροπή στον Μανώλη Κεφαλλογιάνη
Τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε μουσουλμανικό τέμενος, εξαγγέλλοντας αναγνώσεις του Κορανίου εντός του Ναού είχε καταγγείλει στην Κομισιόν ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Εμπειρία του Aγ. Παϊσίου με τους Αγ. Ιωακείμ και Άννα

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
-Γέροντα, πέστε μας για τον Άγιο Ιωακείμ και την Αγία Άννα, τους Θεοπάτορες. Κάποτε κάτι αρχίσατε να μας λέτε.
 -Από μικρός είχα σε μεγάλη ευλάβεια τους Αγίους Θεοπάτορες. Μάλιστα είχα πει σε κάποιον ότι, όταν με κάνουν καλόγερο, θα ήθελα να μου δώσουν το όνομα Ιωακείμ. Πόσα οφείλουμε σ’ αυτούς!
Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα είναι το απαθέστερο (δηλαδή χωρίς διαβλητά πάθη) ανδρόγυνο που υπήρξε ποτέ. Δεν είχαν καθόλου σαρκικό φρόνημα. Ο Θεός έτσι έπλασε τον άνθρωπο και έτσι ήθελε να γεννιούνται οι άνθρωποι, απαθώς.

Πιλότος της ΠΑ «πετούσα πάνω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μαζί με ΑΓΓΕΛΟΥΣ»

Γράφει ο  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
-Αρχές ΔΕΚΑΕΤΊΑΣ του 80-
Η 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα στο Αιγαίο και σε όλη την Ελληνική Επικράτεια συντονίζοντας όλες τις Πολεμικές Πτέρυγες και ενισχύοντας με περιπολίες τα πολεμικά αεροδρόμια  στην  Σκύρο και την Λήμνο.