“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑ το brexit τίποτε δεν τελείωσε. ΤΩΡΑ ξεκινούν όλα για τους Έλληνες

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Γεωπολιτικές-κοινωνικές και οικονομικές ανατροπές με απαίτηση διενέργειας εθνικών δημοψηφισμάτων θα αναγκάσουν τους τοκογλύφους να μας εγκαταλείψουν. Δεν πρόκειται να μας αφήσουν σαν φιλοξενούμενοι αλλά σαν εκδικητές διότι δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

“ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ…”

Κάποτε ένα μικρό κορίτσι καθόταν μόνο του στο πάρκο. Όλοι το προσπερνούσαν και κανείς δεν σταματούσε να δει γιατί έμοιαζε να είναι τόσο θλιμμένο.
Ντυμένο με ένα φθαρμένο ροζ φορεματάκι, ξυπόλυτο και βρώμικο, το κορίτσι απλά καθόταν εκεί και παρακολουθούσε τους ανθρώπους που περνούσαν. Ποτέ δεν δοκίμασε να τους μιλήσει. Ποτέ δεν πρόφερε μία λέξη. Πολλοί άνθρωποι πέρασαν μπροστά της αλλά κανένας δεν σταμάτησε.
Την επόμενη μέρα η περιέργειά μου με οδήγησε πίσω στο πάρκο. Ήθελα να δω αν το μικρό κορίτσι θα ήταν ακόμα εκεί.

Ετοιμάζουν hot spot δίπλα από τον τάφο του Οσίου γέροντα Παϊσίου

του Γιώργου Θεοχάρη
Hot spot δίπλα από τον τάφο του Αγίου Παϊσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των αρμόδιων υπουργείων για την επέκταση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
Πρόκειται για την περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου αλλά και ο τάφος του γέροντα Παϊσίου μια από τις σημαντικότερες μορφές του Αγίου Όρους.