“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κυβέρνηση πολιτικών αποβρασμάτων

του Γιώργου Δελαστίκ
Ούτε στην Κρήτη δεν μπορεί πια να σταθεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ούτε στο πιο ακραίο προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, όπως αποδείχθηκε από την περιοδεία του στο νησί. Με θύελλα διαμαρτυριών, φραστικών επιθέσεων και εκτοξευθέντων μικροαντικειμένων πάσης φύσεως τον υποδέχτηκαν οι Κρητικοί, προκαλώντας ματαιώσεις συναντήσεών του και οχύρωσή του στο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφύγει τον εξευτελισμό της φάπας, ενώ χρειάστηκε ειδικό σχέδιο με …πρόβες(!) της αστυνομίας για να τον χώσουν στο ξενοδοχείο πριν τον προλάβει ο κόσμος. Όχι φυσικά ότι συγκινεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το μίσος του λαού, ακόμη και των ψηφοφόρων του …ΠΑΣΟΚ(!) εναντίον του προσώπου του.

ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ούτε μια φτυαριά δεν έχει πέσει στην εθνική

Θυμάστε πριν δυο μήνες τη φιέστα που στήθηκε σε ένα σταθμό στο δρόμο Αθηνών - Πάτρας ότι ξεμπλοκάρουν τα έργα στους οδικούς άξονες και αμέσως θα βρουν δουλειά 10.000 άτομα. Μάλιστα.... μεταφέρθηκαν μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα και εργάτες για ντεκόρ, που αποσύρθηκαν όμως μόλις τέλειωσε η γιορτή και έφυγαν οι επίσημοι, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, όλα τα μάζεψαν.

Μέρες αντίχριστου ετοιμάζουν στο υπουργείο οικονομικών

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Θα τα πω με λίγα και απλά λόγια, γιατί εκείνοι που ετοιμάζουν νομοσχέδια μπορεί να μην κατάλαβαν ότι πάνε να συνδέσουν το όνομά τους με το λεγόμενο χάραγμα του αντιχρίστου, την ραγδαία στοχευμένη αύξηση της εγκληματικότητας και την αιώνια κόλαση, εκτός και αν δεν τους ενδιαφέρει το θέμα.

Εορτή του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

Γιορτάζουμε σήμερα 14 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Νικοδήμου, του Αγιορείτου.
Ο Όσιος Νικόδημος γεννήθηκε στη Νάξο το έτος 1749 μ.Χ. από γονείς ευσεβείς και ενάρετους, τον Αντώνιο και Αναστασία Καλλιβούρση (η οποία εμόνασε στην Ιερά Μονή Χρυσοστόμου Νάξου, με το όνομα Αγάθη). Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Νικόλαος και από μικρός έδειχνε ότι ήταν άνθρωπος μεγάλης αρετής και φοβερής ευφυΐας.

Η Τουρκία «αγοράζει» τη Θράκη

Αφού οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν πέρασαν, οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου άρχισαν να χορηγούν δάνεια, ή να δίνουν οικονομική ενίσχυση σε όσους Πομάκους «ξεχνούν» την εθνική τους συνείδηση
Ανεξέλεγκτη πια η δράση των «απεσταλμένων» της Τουρκίας στη Θράκη, αφού χρησιμοποιούν όλα τους τα «όπλα» για τη δημιουργία ενός νέου statusστην περιοχή. Η Άγκυρα προσπαθεί να οικειοποιηθεί, πλην των μουσουλμάνων και τους Πομάκους. Και, αφού οι Πομάκοι έχουν εθνική συνείδηση και ο βίαιος εκτουρκισμός τους (με απειλές, εκβιασμούς κ.α.) δεν «περνάει», έφτασε η ώρα να χρησιμοποιήσουν ένα ισχυρότερο μέσο: Τα λεφτά…

Χρ. Παπουτσής: Μια ζωή σε «χρυσές» θέσεις

Το πλέον άξιο παιδί του κομματικού σωλήνα, που έχει κάνει... ντοκτορά στο πώς να κατακτά τις πλέον ζηλευτές θέσεις της Ελληνικής πολιτείας.
Αφού αναρριχήθηκε στα σκαλιά της πολιτικής επετηρίδας με το «σπαθί» του, (διαλέγοντας πάντα τη σωστή πλευρά)  από τον προσεχή  Σεπτέμβριο, ο Χρήστος Παπουτσής θα απολαμβάνει ακόμη μια κρατικοδίαιτη θέση, που πολλοί θα ζήλευαν, ικανοποιώντας έτσι το λαϊκό αίσθημα. Θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας μας στην έδρα της  Παγκόσμια Τράπεζας στην Ουάσιγκτον κάτι που θα του δώσει την δυνατότητα να βρεθεί στα σαλόνια της σημαντικότερης ,από πλευράς επιρροής, πρωτεύουσας του πλανήτη. 

Μωυσής Αγιορείτης: “Τώρα είναι η ώρα να φανεί η πίστη, να δοθούν εξετάσεις, να κριθεί η γνησιότητα της πίστεως του καθενός”

Δικαιολογημένα το θέμα των ημερών μας είναι η σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας. Γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, ανησυχία, αγωνία, αγανάκτηση, σύγχυση, φόβος και άγχος. Οι καιροί είναι πράγματι χαλεποί. Σ’ αυτή την κατάσταση καλούνται οι χριστιανοί να δώσουν τη μαρτυρία και ομολογία τους. Καταρρέουν κάστρα σαν πύργοι στην άμμο.
Παγιδεύονται πλούσιοι, δημιουργούνται πολλά προβλήματα, ανατρέπονται ισορροπίες, γεννιούνται εκμεταλλεύσεις, πονηρές επιθυμίες. Αυξάνεται η ανεργία, η αβεβαιότητα, η εγκληματικότητα, η παρανομία και η φτώχεια. Όλα αυτά φανερώνουν καθαρά την πνευματική νωθρότητα και πενία πολλών. Μακάρι το ισχυρό αυτό τσουνάμι να δημιουργήσει έγερση από τον λήθαργο, σεισμό προς εγρήγορση, ρωγμές προς επίγνωση, τομές για υπεύθυνες αποφάσεις. Είναι ανάγκη να επανέλθει σύντομα η λησμονημένη αισιοδοξία, η κρυμμένη ελπίδα, η χαμένη χαρά και η ποθητή ειρήνη.
Πίσω από τον ανθρώπινο πόνο, την πικρή δοκιμασία, την κουραστική στενοχώρια και τη φοβερή θλίψη κρύβεται το φιλόστοργο μάτι του Θεού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ - ΦΩΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!

Ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια τράπεζα, δεν είναι η μοναδική έκπληξη που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαρας. Μιλάμε πάντα για διορισμούς σε ανώτατες θέσεις του εξωτερικού....Σήμερα το Ολυμπία αποκαλύπτει τα δύο ονόματα - έκπληξη που είναι στην λίστα του Μαξίμου για δύο θέσεις κλειδιά: Αυτή του εκπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη και αυτή του αρμοδίου περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.