“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κλάους Κένεθ μιλά για το Άγιο Όρος και τον Γέροντα Σωφρόνιο

Ο Κλάους Κένεθ, συγγραφέας και μουσικός, σε συνέντευξή του στην Πεμπτουσία μιλά για την γνωριμία του με το Άγιο Όρος και τον Γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ. Δείτε την συνέντευξη

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ…ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έντονοι διάλογοι μεταξύ του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου και του τουρκικού, με θέμα τους βομβαρδισμούς των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σε βάσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, δίνοντας άλλη μια διάσταση στο πολύπλοκο και εκρηκτικό πάζλ που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

“Ακουε γέρου συμβουλή και παιδεμένου γνώση …”

Τα Βουρλά τότε – ΄Αποψη από το λόφο Γιακά
-Ξέρεις κόρη μου, τα Βουρλά οι γραμματιζούμενοι τα λέγανε Αρχαίαι Κλαζομεναί γιατί στο χιλιόμετρο μόλις απ΄τη Σκάλα είχανε βρει τα ερείπια (ν)των.
Η Σκάλα μας λέει ήταν το λιμάνι εκείνων των αρχαίων … Τα ερείπια αυτά τα ξέραμε όλοι, ήτανε κοντά στην παραλία κι ο πατέρας μου ιστορούσε πως μπορεί να ήτανε 5000 χρονώ και βάλε. Ακούς 5000 χρονώ … κι ήταν εκεί ακόμα. Δηλαδή είχαμε κι εμείς την «Ακρόπολη» μας, αρχαία παλιά σαν αυτή της Αθήνας … ΄Ηταν όμορφος ο τόπος μας … Ζωγραφιά. Ο δάσκαλός μου μια φορά μάς ήλεγε πως ο Μιχαήλ ο ο αυτοκράτορας, ο Παλαιολόγος, αγαπούσε τα Βουρλά για τους επτά τους λόφους και για την ομορφιά τους. 

Συρία: Μάχη Ρώσων στρατιωτών με ομάδα ‘Ισλαμικού κράτους’

Ρώσοι πεζοναύτες ενεπλάκησαν σε μάχη με μια μικρή ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 19ης προς την 20η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στρατιωτική ρωσική ιστοσελίδα.
Οι Ρώσοι φρουρούσαν τη στρατιωτική βάση που είναι κοντά στην Λατάκια, όταν έλαβαν πληροφορίες ότι ομάδα Ισλαμιστών προσεγγίζει το στρατόπεδο.

ΟΜΠΑΜΑ-ΕΡΝΟΓΑΝ-ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η «ΦΩΤΙΑ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ η Ευρώπη με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα κατακλύζεται από τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών, οι εξελίξεις στην Συρία που είναι και η πηγή όλης αυτής της τεραστίας μετακίνησης πληθυσμών, θα είναι όπως φαίνεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ραγδαίες και κυρίως εκρηκτικές.

Όπως πίεσαν μετά το δημοψήφισμα έτσι θα πιέσουν τώρα περισσότερο με “εξελίξεις”

Ο Λαός δίχως να το καταλάβει πάλι τους χάλασε τα σχέδια όπως έγινε και με το δημοψήφισμα.
Το ερώτημα που πλανάται είναι γιατί έγιναν εκλογές  και μάλιστα με τις ¨ευλογίες των εταίρων¨ αφού ξαναβγήκαν οι ίδιοι και σχεδόν με τα ίδια περίπου ποσοστά;