“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

☦"λες και έχουν μουσκέψει όλη την εκκλησία με αρώματα" είπε το μικρό κοριτσάκι τους γονείς του που πήγαν να προσκυνήσουν την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον Βύρωνα.Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι τραβηγμένες με το κινητό τηλέφωνο της μικρής. Της υποσχεθήκαμε ότι θα βάλουμε τις δικές της εικόνες.

Πρωινό του Σαββάτου σήμερα μια γνωστή μας οικογένεια ξεκίνησε από την επαρχία για να προσκυνήσουν την περιώνυμη Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα , την γνωστή Εφέστεια Εικόνα την Δακρυορρούσα επί μήνες αδιάλειπτα και εδώ και καιρό από το Ευχέλαιο της Μεγάλης Τετάρτης Μυροβλήτισσας.

Με το που μπήκε το κοριτσάκι στον Ιερό Ναό με τους γονείς του στράφηκε προς αυτούς έκπληκτο και άρχισε να  λέει:

"έχουν μουσκέψει όλη την εκκλησία με αρώματα, τι είναι αυτό που αισθάνομαι ;"

☦Πρόσφατο φωτογραφικό υλικό από την Μυροβλησία της Εικόνας του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στην Κρήτη - να την προστατεύει ο ΑΓΙΟΣ στις ορέξεις πολλών

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΟΚΟ ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΕΧΕΙ. 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

"Εχω να σας πω για το Αγιο Παισιο στο Δαμνονι της Κρητης. Ακομα ρεει Αγιο Μυρο απ την εικονα του Αγιου...ακομα κι απο πετρες που βρισκονται διπλα απ την εικονα,ακομα και πετρα διπλα στη εισοδο εχει Μυρο!αλλες μερες πολυ αλλες λιγο,ομως αν βαλεις το χερι σου μυριζει υπεροχα..Πηγα εχθες(ειμαι λιγο μακρια)..Δεν μπορω να σας περιγραψω συναισθηματα..ο Αγιος νωθεις οτι ειναι ειναι εκει και δινει δυναμη!"

☦ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ από τον Άγιο γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας

konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com