“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Φράχτης ... μακέτα στον Έβρο !!!

ΕΙΝΑΙ "ΜΑΚΕΤΟ" ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ;; 
Θα καθυστερήσει τελικά -παρά τις διαβεβαιώσεις Παπουτσή- η κατασκευή του συρμάτινου φράχτη στον Εβρο. Έκαναν εγκαίνια μόνο για ...τις κάμερες. Aπό Σεπτέμβρη και βλέπουμε.
Και μπορεί στις αρχές Φεβρουαρίου ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής να εγκαινίαζε ο ίδιος την έναρξη των εργασιών, όμως ο εργολάβος δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη και υπολογίζει να πιάσει δουλειά καθυστερημένα μετά το... Πάσχα. Στα εγκαίνια του Φεβρουαρίου υπήρχε μόνο ένα μεταφερόμενο ομοίωμα του φράχτη, μήκους μόλις 2 μέτρων. Yστερα από τόσο καιρό δεν έχει αλλάξει τίποτα και τα συνεργεία ακόμη περιμένουν εντολές για να ξεκινήσουν τις εργασίες. Στις αρχές της εβδομάδας ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, δήλωνε ότι ο «φράχτης» θα είναι έτοιμος μέχρι τον Ιούνιο, όμως ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, ο κ. Πέτρος Δαγρές, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα είναι δυνατό πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οσο για τα εγκαίνια έναρξης των εργασιών στις 6 Φεβρουαρίου κοντά στο χωριό Βύσσα του Εβρου, αφορούσαν μόνο ένα μεταφερόμενο ομοίωμα του φράχτη, μήκους μόλις 2 μέτρων, που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες των τηλεοπτικών συνεργείων και των φωτορεπόρτερ.

Κόλαφος για ΥΠΕΞ από ΕΛΑΣ: "Ουδέποτε μας ρώτησαν για την ασφάλεια του Πούτιν"!

Eκτεθειμένη αφήνει η ηγεσία της ΕΛΑΣ την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος η οποία ματαιώθηκε επειδή υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ απάντησαν ότι «Λόγω Πάσχα ο κυβερνητικός μηχανισμός δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας του Ρώσου προέδρου". Αυτό τουλάχιστον βεβαιώνουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται ότι «Ουδέποτε ενημερώθηκε για πιθανή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, ούτε ζητήθηκε η συνδρομή του για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών ασφαλείας». Και βέβαια δεν μιλάει για τους Ρώσους ή την ρωσική πρεσβεία, ότι θα έπρεπε να την είχαν ενημερώσει αφού ποτέ δεν ενημερώνεται από έναν ξένο ηγέτη η αστυνομία για την επίσκεψή του, αλλά ενημερώνεται αποκλειστικά από το ΥΠΕΞ και το γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο συντονίζει εν συνεχεία τα της επίσκεψης.
Ας δούμε ολόκληρη της ανακοίνωση-κόλαφο για την κυβέρνηση:

Προέβλεψε ο Χένρι Κίσινγκερ τον επόμενο Παγκόσμιο πόλεμο ή απλά τον ... σχεδίασε;;;

Ο Χένρυ Άλφρεντ Κίσινγκερ (αγγλ. Henry Alfred Kissinger), γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1923, είναι πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ακαδημαϊκός και συγγραφέας. Έχει επίσης βραβευθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για τη συνεισφορά του στη διεκπεραίωση των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στο Βιετνάμ. Ο Κίσινγκερ έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της ένθερμης υποστήριξής του στον “ρεαλισμό” στις διεθνείς σχέσεις και της αμφιλεγόμενης πολιτικής και διπλωματίας την οποίαν ακολούθησε.
Ο Κίσινγκερ γεννήθηκε στη Γερμανία ως Χάιντς Άλφρεντ Κίσινγκερ (Heinz Alfred Kissinger) από γονείς εβραϊκής καταγωγής, οι οποίοι το 1938 διέφυγαν στις ΗΠΑ υπο την απειλή του ναζιστικού καθεστώτος.  Αρχικά ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα στο “Χάρβαρντ”, αλλά παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και επιτροπές που αφορούσαν την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα λόγια ενός “μεγάλου Ανθέλληνα” (!!!), που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, του Χένρι Κίσινγκερ, "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι` αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας". Ως πηγή της παραπάνω δήλωσης και του αντίστοιχου δημοσιεύματος, του Χένρι Κίσιγνκερ, υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97.

Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ …..ΨΗΦΙΖΕΙ