“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ! ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ

Γνωστός και μη εξαιρετέος ο Περγάμου Ιωάννης, γιατί κάτι μας λέει πως...προετοιμάζεται για να γίνει ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης...; Καμαρώστε τον !!! hellas-orthodoxy.blogspot.gr

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ο στρατός κατέλαβε την κρατική τηλεόραση

Ο στρατός αρχίζει να αναλαμβάνει την κατάσταση στην Αίγυπτο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ηρεμία θα έρθει στην χώρα.
Σύμφωνα με το Reuters στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την κρατική τηλεόραση λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο προς τον Μόρσι να εγκαταλείψει την εξουσία. Ο αιγυπτιακός στρατός θα δώσει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση μετά την εκπνοή, σήμερα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας), του τελεσιγράφου το οποίο έχει απευθύνει στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, δήλωσε στρατιωτική πηγή, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης δεν έχει οριστεί να γίνει κάποια συγκεκριμένη ώρα.

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ 1918 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την σημαντική αποκάλυψη ότι μετά την κατάληψη στις 13 Νοεμβρίου του 1918 της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα της Αντάντ οι Βρετανοί σκόπευαν να επιστρέψουν την αγία Σοφία  στους χριστιανούς της Πόλης  αλλά την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω, κάνει η τουρκική εφημερίδα Zaman στις 30/6. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και αν ο σταυρός θα δέσποζε ξανά μεγαλοπρεπής  στον τρούλο της αγίας Σοφίας, αυτό θα ήταν ένα γεγονός μεγάλης ιστορικής συμβολικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας και  θα επηρέαζε αποφασιστικά στην οριστική επαναφορά της Πόλης στα ελληνικά χέρια. Η εμφάνιση ξανά του σταυρού στον τρούλο της αγίας Σοφίας θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά χτυπήματα για τους Τούρκους και θα έδινε το έναυσμα για την εκκένωση της Πόλης από το ισλαμικό στοιχείο, όπως υπολόγιζαν τότε και τα συμμαχικά στρατεύματα, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα.

«Μυστηριῶδες» ἑλληνικὸ ἀεροπλάνο ἀναστατώνει τοὺς Τούρκους

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ἕνα «μυστηριῶδες» ἑλληνικὸ ἀεροσκάφος τὸ ὁποῖο σύμφωνα μὲ τοὺς Τούρκους παραβίασε τὸν τουρκικὸ ἐναέριο χῶρο τὴν Δευτέρα πρώτη Ἰουλίου, ἔχει ἀναστατώσει τὸ τουρκικὸ Γενικὸ Ἐπιτελεῖο γιατί δὲν ἔγινε γνωστὴ ἡ ταυτότητα καὶ τὸ εἶδος τοῦ κάτι ποὺ ἔχει προκαλέσει πολλὰ ἐρωτηματικὰ γιὰ τὸ σύστημα παρακολούθησης τῶν τουρκικῶν ραντὰρ στὴν περιοχὴ τοῦ Αἰγαίου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: H Mέρκελ δεν αφήνει τον Σαμαρά να ταξιδέψει στις ΗΠΑ

Το ταξίδι-φάντασμα και το θανάσιμο μίσος Αμερικής-Γερμανίας!
Τελικά πιο εύκολα κατάφεραν να πετάξουν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο στις ΗΠΑ παρά ο Σαμαράς. Όπως όλοι ενθυμείσθε από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν ναυάγησε το G2G και το ταξίδι στο Ισραήλ, άφηναν να εννοηθεί ότι ο Σαμαράς θα πετάξει για τις ΗΠΑ μέσα στον Ιούλιο. Για την ώρα σιγή ασυρμάτου για το συγκεκριμένο ταξίδι-φάντασμα. Κι όπως όλα δείχνουν μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί.

ΝΔ: Ο Τσίπρας είπε ψέματα για τη διαγραφή του Νάσου Θεοδωρίδη

Η ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε ψέματα για τη διαγραφή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη.
Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Θεοδωρίδης συνεχίζει να αρθρογραφεί στην «κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ “Αυγή”» υπογράφοντας με την ιδιότητα «η οποία του έχει δήθεν στερηθεί από τον αρχηγό και φίλο του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον διόρισε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με προσωπική του υπογραφή».

Ἡ ἐπὶ χιλιάδες ἔτη ἱστορικὴ πορεία τῶν Ἑλλήνων*

Δρ. Ἐρατὼ Ζέλλιου-Μαστοροκώστα
φιλολόγου-ἱστορικοῦ-Λαογράφου
Στὶς ἡμέρες μας δυστυχῶς ἀμφισβητεῖται, εὐτυχῶς ἀπὸ ἐλάχιστους, ἡ συνεχὴς παρουσία καὶ ἡ μεγαλουργός πορεία τοῦ ἑλληνισμοῦ. Ὁ Ἀριστοτέλης ὅμως γράφει: «Ὁ καλούμενος ἐπὶ Δευκαλίωνος[1] κατακλυσμός… περὶ τὸν ἑλληνικὸν ἐγένετο τόπον μάλιστα, καὶ τούτου περὶ τὴν Ἑλλάδα τὴν ἀρχαίαν»[2]. Ἀπὸ τὸ 2800 π.Χ. ἔχουμε τὸν πρωτοελλαδικὸ πολιτισμό, ποὺ ἀναπτύχθηκε ἀπὸ τὴ Θράκη ἕως τὴν Πελοπόννησο, τὸν Πρωτοκυκλαδικὸ καὶ τὸν Πρωτομινωικό. Ἀπὸ τὸν Πρωτοελλαδικὸ μάλιστα πολιτισμὸ ἔχουμε καὶ γραφή ὅμοια μὲ τὴ σημερινή, ὅπως ἀποδεικνύουν ἡ τῆς 3ης π.Χ. χιλιετίας πινακίδα τῆς Λήμνου, στὴν ὁποία ὑπάρχουν τὰ γράμματα τοῦ ἑλληνικοῦ ἀλφαβήτου, τῆς Ἀλονήσου, στὴν ὁποία ἀναγράφεται ἡ λέξη ΑΥΔΗ[3] (φωνή), καὶ ἄλλες. Ἀκολουθεῖ ὁ μυκηναϊκὸς πολιτισμός, τὰ ἔργα τοῦ Ὁμήρου, τοῦ Ἡροδότου καὶ τόσων ἄλλων Ἑλλήνων τῆς σημερινῆς Ἑλλάδος ἀλλὰ καὶ τῆς Μ. Ἀσίας, ὅπου τὸν 7ο π.Χ. αἰ. γεννήθηκαν οἱ ἐπιστῆμες.

Δ. Κουλουριάνος: Το χρέος, ο Ανδρέας και εγώ - ΤΟ ΒΗΜΑ

Το θέμα του φυσικού αερίου και η απάντηση για το αέριο

Ο Πρόεδρος Πούτιν διατύπωσε τους βασικούς στόχους, που πρέπει να εκπληρώσουν οι χώρες-εξαγωγείς φυσικού αερίου. Ανάμεσά τους είναι η υιοθέτηση κοινής θέσης στα θέματα τιμολόγησης του φυσικού αερίου. Η επίτευξη αυτών των στόχων θα συμβάλει στηνα της υποδομής στον τομέα του φυσικού αερίου και την αύξηση της αξιοπιστίας των προμηθειών, υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης στη Σύνοδο κορυφής των χωρών-εξαγωγέων φυσικού αερίου, που πραγματοποιείται στη Μόσχα.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ''Αν πεις ότι είσαι Έλληνας, είσαι εγκληματίας''

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας, μίλησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος μετά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε σε κοιμητήριο του Αιγίου. "Αυτοί που κοιμούνται εδώ παρέδωσαν μια Ελλάδα ορθόδοξη και ελεύθερη, παρέδωσαν εθνικό φρόνημα και ακεραιότητα πίστεως" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης.

TΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Σκληρή μάχη στη Ναυπακτία - Σκοτώθηκαν δύο Αλβανοί από τις ειδικές δυνάμεις
Επαφή και μάχη με την ομάδα των Αλβανών οπλοφόρων είχαν τα αποσπάσματα των ΕΤΑ, ΜΥΑ/ΛΣ και ΕΚΑΜ (σε αυτούς αποδίδεται η θανάτωσή τους) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο από τους πέντε Αλβανούς συμμορίτες στην ορεινή Ναυπακτία. Σύμφωνα με πληροφοριες νεκροί είναι ο 25χρονος LIKA EDISON και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών..