“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Φωτογραφία ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τοῦ ΔΝΤ στὴν Ἀργεντινὴ πού σοκάρει!!!

Ἂν δὲν συνειδητοποιήσουμε ὅτι τὰ μέτρα ποὺ ψηφίζονται μὲ τὶς διαταγὲς τοῦ ΔΝΤ συνιστοῦν πράξεις οἰκονομικοῦ πολέμου κατὰ τοῦ ἔθνους, δὲν θὰ ἀπελευθερωθοῦμε ποτέ!
Στὴν ἐπαρχία Barrio στὴν Ἀργεντινὴ τὴν ἐποχὴ τοῦ ΔΝΤ  ἡ ἀστυνομία εἶχε περιφράξει μία ὁλόκληρη γειτονιὰ στὴν προσπάθειά της νὰ ἐκκενώσει τὰ κτήρια προκειμένου νὰ κατασχεθοῦν γιὰ χρέη... ἀπὸ τοὺς ἐνοίκους. Ὅσοι πιάστηκαν ἐκτός τοῦ φράκτη δὲν μποροῦσαν νὰ γυρίσουν σπίτια τους.

ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ οι Τούρκοι στην Καβάλα?

Να αποτελειώσουν την πνευματική ισοπέδωση της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ.
Επίκαιρο το θέμα των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ. ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ? ((Αν, όμως ολοκληρωθεί η (καθ΄ όλα επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα και υποκινούμενη από κερδοσκοπική λογική) αναστύλωση και του τέταρτου μεντρεσέ, τότε αυτόματα η Καβάλα στα μάτια των Τούρκων αποκτά καθεστώς ιερής πόλης - όπως κάποτε η πόλη της Χετζάζης που βρισκόταν στην Αραβία και είχε τέσσερις μεντρεσέδες αλλά καταστράφηκε και τότε η μόνη πόλη που έμεινε με ανάλογο αριθμό μεντρεσέδων στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν η Καβάλα.

Φως χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!!!

Όταν η «φτώχεια τέχνας κατεργάζεται» το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό! Αυτό ακριβώς συνέβη σε ένα μικρό χωριό των Φιλιππίνων, όπου οι κάτοικοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και ανέχειας. Πιο συγκεκριμένα, στο Sitio Maligaya οι ντόπιοι ζουν σε μικρά σκοτεινά σπίτια, όπου το φως του ήλιου απουσιάζει ακόμη και την ημέρα, επικρατώντας στο εσωτερικό απόλυτο σκοτάδι.