“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

«Κυρώσεις» της πλάκας κατά της Ρωσίας και του Πούτιν!

Θέμα χρόνου είναι η αποδοχή του τετελεσμένου της Κριμαίας από τη Δύση, όπως φαίνεται από τις «κυρώσεις» που ανακοινώνονται, πολλές εκ των οποίων προκαλούν μάλλον ιλαρότητα…
Η Ρωσία τίθεται εκτός G8, όπως δήλωσε ο Γάλλος, υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, λόγω Ουκρανίας. Κατά συνέπεια η προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί, τον Ιούνιο, στο Σότσι της Ρωσίας, συνάντηση της ομάδας των 8 ισχυρότερων, οικονομικά, κρατών, δεν θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Ο Βενιζέλος «κήρυξε πόλεμο» στον Β. Πούτιν και εμπλέκει την Ελλάδα σε περιπέτειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμάστε όταν η Δύση ήθελε να εισβάλλει στη Συρία και πρώτος και καλύτερος βγήκε και «χαιρέτησε» την εισβολή, που τελικά δεν έγινε ποτέ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος;
Τότε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της μνημονιακής κυβέρνησης κατάφερε, από τη βιασύνη του να δείξει πόσο «πιστός σύμμαχος» είναι, να χαλάσει μια για πάντα τους ιστορικούς δεσμούς της χώρας μας με τη Συρία, που τόσο είχε κοπιάσει να οικοδομήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον πατέρα Άσαντ.

Όλοι έτοιμοι να ανοίξουν πυρ στην Κριμαία: Ενας νεκρός, σφαίρες και διωγμοί

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην χερσόνησο της Κριμαίας, καθώς, μετά το σαρωτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι Ρώσοι προχωρούν ακάθεκτη στην προσάρτηση της περιοχής στην ομοσπονδία, ενώ, σήμερα σημειώθηκε και το πρώτο ένοπλο περιστατικό από την αρχή της διαμάχης. Το Κίεβο ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο μέλους του ουκρανικού στρατού από πυρά ενόπλων κατά τη διάρκεια εφόδου σε στρατιωτική βάση στην Συμφερόπολη.

Τα προβλήματα τους κατεβαίνουν με φόρα στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο…

Το νομικό πλαίσιο των Στενών του Βοσπόρου χρήζει πολλών ερμηνειών και είναι στην ευχέρεια του ελεγκτού των Στενών δηλ. της Τουρκίας να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν και σύμφωνα με της γεωπολιτικές συγκυρίες που υφίστανται αυτή την στιγμή στην ευρύτερη  περιοχή.
Το σπίρτο άναψε την φωτιά με την ανεξαρτησία της Κριμαίας και η φωτιά πλέον επεκτείνεται στο διπλωματικό  προς το παρόν  μέτωπο δια μέσου Μαύρης Θαλάσσης, Στενών του Βοσπόρου και πιθανώς λίαν συντόμως στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.

Η Άγκυρα απειλεί την Μόσχα με κλείσιμο των Στενών λόγω Τατάρων και η Μόσχα απαντά με casus belli

Απείλησε ότι θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν εάν εισβάλει στην Ουκρανία, και εάν παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τούρκων Τατάρων στην Κριμαία!
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα ο Τούρκος πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Β.Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επηρεαστεί η ναυσιπλοΐα των ρωσικών σκαφών δια μέσου των Στενών θέλοντας να δείξει ότι έχει τρόπο για να πιέσει την Μόσχα ειδικά στο θέμα των Τατάρων 

Η Αμερική με ενέργεια, η Ευρώπη δίχως Φ.Α., η Ρωσία δίχως ρευστό, τι θέατρο παίζει;

ΦΩΤΟ: ΕΘΝΟΣ
ο Πόλεμος και Ειρήνη του Λέων Τολστόι
Εδώ και πολλές δεκαετίες «το μέλλον» της ανθρωπότητας σχεδιάσθηκε στις δεξαμενές σκέψης των επιδοτούμενων στρατηγικών ιδρυμάτων από τις πλανητικές (πολυεθνικές) εταιρίες του άπληστου κεφαλαίου. Αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού ήταν η χάραξη γεωπολιτικών και ενεργειακών διαδρόμων και η παράλληλη διαμόρφωση κυβερνητικών εθνικών, πολιτικών επιλογών κατά το μήκος της χάραξης αυτών.

Ποιος είναι ο διάβολος και πως ενεργεί;

Η Αγία Γραφή μας λέει ότι ο διάβολος είναι «ο πεσών Εωσφόρος». γι' αυτόν μας πληροφορεί ο Κύριος: «είδον τον σατανάν ως αστραπήν εκ του ουρανού πεσόντα» (Λουκ. 10,1.8. ). Είναι ο άρχοντας, ο αρχηγός του αγγελικού τάγματος των εκπεσόντων από τον ουρανό, όταν θέλησαν να αποστατήσουν από το θείο θέλημα. Τότε αυτόματα συντρίφτηκαν και ξέπεσαν από την αξία και τη θέση τους. Έχασαν συγχρόνως και την έκπαγλη και φωτεινή ωραιότητα της μορφής τους. Έγιναν φρικιαστικά τέρατα των οποίων και μόνο η μνήμη είναι μισητή. Δεν υπάρχει στη διαβολική του υπόσταση τίποτα το καλό, το αγαθό, το δίκαιο, το ευθές, το λογικό, το αληθινό.

ΚΡΙΜΑΙΑ: Τα στενά του Βοσπορου "όπλο" της Δύσης, οι S - 400 "χαρτί" της Μόσχας

Του Χρήστου Α. Καπούτση
Αμφισβητείται από ΗΠΑ και Ε.Ε., η νομιμότητα του Δημοψηφίσματος στην Κριμαία. Από άποψης Διεθνούς Δικαίου, πιθανόν να έχουν δίκιο, αν και το παράδειγμα του Κοσσόβου, αποδυναμώνει τα νομικά επιχειρήματα της Δύσης. Όμως, η αβίαστη και ελεύθερη έκφραση της θέλησης των πολιτών, μέσω Δημοψηφίσματος, για το μέλλον της χώρας που κατοικούν, δεν μπορεί επ’ ουδενί να χαρακτηριστεί παράνομη, ακόμη και αν η διαδικασία επιδέχεται κριτικής, ως προς τη νομιμότητά της. Πολύ δε περισσότερο, που δεν αμφισβητείται η εγκυρότητα του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος. Οι ρώσοι της Κριμαίας είναι περίπου το 65% του συνολικού πληθυσμού, όμως, η προσέλευση στις κάλπες ξεπέρασε το 80%!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αν όχι μειοδοτικό, θα είναι το λιγότερο παράλογο να συνταχτεί η χώρα μας με τις όποιες κυρώσεις που θα εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εναντίον της Ρωσίας, για την επικείμενη επικύρωση από την ρωσική βουλή του δημοψηφίσματος της Κριμαίας που ο λαός της με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την επανένωση της περιοχής με την Μητέρα Πατρίδα, την Ρωσία.

Αθάνατα λόγια των αγωνιστών του ‘21

«Πήραν φως απ’ τα καντήλια κι άστραψαν τα καριοφίλια»
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς 
«Πάμε να ιδούμεν τους παλιούς Έλληνες», να ακούσουμε τους πολέμαρχους του ’21, μας έπνιξαν οι αναθυμιάσεις των τωρινών δημοπιθήκων. Διαβάζεις τα απομνημονεύματα και τις φυλλάδες για την Εθνεγερσία και νομίζεις ότι ανοίγεις ένα «μυρογιάλι», εκείνα τα μικρά φιαλίδια που περιέχουν αρώματα εξαίσια...