“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙAΒΟΛΟΥ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Οι οικονομικές εξελίξεις, όσο σημαντικές και αν είναι, δεν παύουν ν’ αποτελούν μέρος ενός γενικότερου πλαισίου γεωστρατηγικής και κυριαρχίας. Μπορεί η Γερμανία και οι τράπεζες του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάϊν να ωφελούνται πάρα πολύ  από την μεταβίβαση κυπριακών καταθέσεων σ’ αυτές, αλλά  αυτή είναι μόνο μία από τις βασικές παραμέτρους του προβλήματος. Στην περιοχή, που είναι ένα μεσογειακό τρίγωνο του διαβόλου από γεωπολιτικής πλευράς, δραστηριοποιούνται ισχυρότατοι παίκτες.

Τουρκία: "Μαζί με το Ισραήλ θα γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές μεταφοράς ενέργειας"

Η "συγγνώμη" του Ισραήλ για το θάνατο εννέα  Τούρκων πολιτών στην επιδρομή εναντίον του πλοίου Mavi Marmara ανοίγει τον δρόμο για την μετατροπή της Τουρκίας σε παγκόσμιο "πρωταθλητή" στη μεταφορά ενέργειας, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο κ. Μπιρόλ θεωρεί ότι η κίνηση που έκανε το Ισραήλ θα βοηθήσει τη συνεργασία Τουρκίας- Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας. "Η Τουρκία θα μπορεί πλέον μαζί με το Ισραήλ να μεταφέρει ενεργειακά αποθέματα στην παγκόσμια αγορά", εξηγεί.

Καρδινάλιοι πριν ψηφίσουν για το νέο Πάπα

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Άλλη μια μεγάλη εταιρία, όπως είναι η γαλλική Michelin, μας αποχαιρετά και μεταφέρει την έδρα της στη Ρουμανία !!!

Τίτλοι τέλους για την Michelin στην Ελλάδα
Λουκέτο στη θυγατρική της γαλλικής πολυεθνικής Michelin στην Ελλάδα. Μεταφορά της στο Βουκουρέστι. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο γενικός διευθυντής των ελαστικών Michelin, David Jean
Η θυγατρική εταιρεία ελαστικών της Michelin αποχωρεί από τη χώρα μας από την 1 Ιανουαρίου του 2014 εξαιτίας της σημαντικής αναδιάρθρωσης των θυγατρικών της, ενώ στην εν λόγω απόφαση, κομβικό ρόλο παίζει και η δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής των Ελαστικών Michelin κ. David Jean στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους ελαστικών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

"ΒΡΩΜΑΕΙ" ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τα μέλη όλων των θρησκειών και τα άτομα που δεν ανήκουν σε κάποια εκκλησία να ενωθούν για να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και το περιβάλλον. «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και αισιοδοξία και ελπίδα», δήλωσε ο ραβίνος David Rosen, από την Ιερουσαλήμ, διευθυντής των Διαθρησκευτικών Σχέσεων για την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.

Αφανίζουν την Ελληνορθοδοξία στη Συρία!

Μέχρι σήμερα 138.000 χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, ενώ παράλληλα καταστρέφονται συστηματικά χριστιανικές εκκλησίες
«Σκοτώνουν ανθρώπους. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές». Με αυτά τα δραματικά λόγια περιγράφει την κατάσταση στη Συρία ο Μητροπολίτης Λουκάς, ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Ο Μητροπολίτης, σε συνέντευξή του, αποκαλύπτει τον διωγμό που υφίστανται οι Ελληνορθόδοξοι της περιοχής, από τότε που ξέσπασε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ειδικά στην πόλη Χομς, έχει συντελεστεί ήδη σφαγή εκατοντάδων χριστιανών από τους αντικαθεστωτικούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ δεκάδες είναι και οι περιπτώσεις βιασμών.

Μέρκελ-Σόιμπλε παίρνουν πίσω τα 540 δις ευρώ που δάνεισαν οι γερμανικές τράπεζες και επιστρέφουν στο μάρκο!

Από την Ιόλη Πιερίδη
Πλησιάζει το τέλος της ανήθικης νομισματικής ένωσης γράφει οW. Munchau στους Financial Times και δεν εννοεί τίποτε λιγότερο από τους τίτλους τέλους της Ευρωζώνης.
“Τους τελευταίους οχτώ μήνες πριν ξεσπάσει η κυπριακή κρίση, πολλοί μου υπενθύμιζαν συχνά, αρκετές φορές με ένα μειδίαμα, μια πρόβλεψη που είχα κάνει στα τέλη του Νοεμβρίου του 2011. Σε αυτές εδώ τις σελίδες, είχα διακηρύξει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν 10 μέρες να σώσουν το ευρώ. Πιστεύω εδώ και καιρό ότι είναι αδύνατο για τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία να είναι μαζί σε μια νομισματική ένωση με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Είτε οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν να προσαρμοστούν με πιο συμμετρικό τρόπο, πολιτικά και οικονομικά ή το πείραμα αυτό θα λάβει τέλος.