“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

"ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ!"

☦ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; σε σταματούν στον δρόμο και σου λένε "καλύτερα να γίνει πόλεμος για να γλιτώσουμε από τον πόλεμο της βελόνας" ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΦΩΤΟ -ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - I.M. ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

Υπάρχει μια φήμη μέχρι στιγμής ότι ο Προφήτης Ηλίας παρουσιάστηκε στο Κουτλουμούσι σε κάποιον  και  του είπε να πει να προσέχουμε τις μετακινήσεις το επόμενο διάστημα.

☦ Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: «Να θυμάσαι πάντοτε, ότι το σήμερα είναι δικό σου, το αύριο είναι στο χέρι του Θεού. Και Εκείνος που σου έδωσε το πρωί, δεν σου υπόσχεται και το βράδυ»

☦ Γέροντας "για ποια δημοκρατία συζητάμε, όταν διαφεντεύει η μαύρη μαγεία;"

Αποκ. 22,15 - ἔξω οἱ κύνες καὶ οἱ φαρμακοὶ καὶ οἱ πόρνοι καὶ οἱ φονεῖς καὶ οἱ εἰδωλολάτραι καὶ πᾶς ὁ φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος.

Αποκ. 22,15 - Εξω οι αδιάντροποι σαν τα σκυλιά και οι οποίοι κατατεμαχίζουν την Εκκλησίαν του Χριστού· έξω οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και κάθε ένας, που αρνείται την αλήθειαν, αγαπά δε και ακολουθεί το ψεύδος της αμαρτίας”.

☦ Η ΠΑΝΑΓΙΑ θα ζυμώνει το ψωμί στους Έλληνες για να μην πεινάσουν.

(Αναδημοσίευση-1η δημοσίευση  17 Ιουλίου 2019)

Όλα τα παρακάτω έγιναν ενώπιον της εικονιζόμενης τοιχογραφίας- αγιογραφίας της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  το μεσημέρι ανήμερα της γιορτής της στο γνωστό  προσκύνημα της στο  ΑΙΓΑΛΕΩ που  είναι ΜΕΤΟΧΙΟΝ  της Ιεράς Μονής της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν προλάβαμε να πάμε να προσκυνήσουμε το πρωί και έτσι βρεθήκαμε μεσημεριανές ώρες στην Χάρη της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ στο Αιγάλεω.

Ο κόσμος λίγος και οι πιστοί τρυγούσαν πνευματικό  μέλι  από την κατανυκτική ατμόσφαιρα που άφησαν  οι πανηγυρικές  παννυχίδες  του εσπερινού και της  πρωινής Θείας Λειτουργίας.

☦ Αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος Ο Κρητικός: Ο πόλεμος θα γίνει. Και οι Έλληνες δεν θα πρέπει να τον φοβούνται γιατί θα είναι παρά Θεώ

«Η Ελλάδα κατάντησε σκισμένο πουκάμισο, αλλά θα σωθεί! Όχι όμως από πολιτικούς…» . Αυτά είπε ο Αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος ο Κρητικός.

«Ο ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και την χώρα υπάρχει… Είναι ευλογημένος από τον Θεό, καθαρός στην ψυχή, Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν είναι πολιτικός…» λέει ο Γέρων Παΐσιος.

☦ ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ- ΚΑΡΤΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ- ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ME ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ (Μετρό);

☦ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓ. 630 ΠΑΤΕΡΩΝ (Δ’ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ) - Αναστάσιμο Απολυτίκιον Ἦχος γ´ «Εὐφραινέσθω τά οὐράνια»

☦ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓ. 630 ΠΑΤΕΡΩΝ (Δ’ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ) - Πάσα Πνοή και 2 Αναστάσιμα Στιχηρά, Ήχος Γ΄

☦ ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ- ΚΑΡΤΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ- ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ME ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ (Μετρό);