“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού
Η Θεοτόκος είναι η αγιότερη ανθρώπινη ύπαρξη, η Οποία επιλέχτηκε από το Θεό ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα κορίτσια, για να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό στη διαδικασία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους και ολοκλήρου της δημιουργίας. Η θεία πανσοφία διείδε στο ιερότατο πρόσωπό Της την άκρα καθαρότητα και αγιότητα, η οποία ήταν απαραίτητη για να καταστεί μητέρα του απόλυτα αγίου Θεού.

Πέντε χιλιάδες εκλογικούς σάκους παρήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών

Πέντε χιλιάδες σάκους παρήγγειλε το ΥΠΕΣ, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές πιθανότατα άμεσα, καθώς τα μηνύματα που της έρχονται από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας δεν της δίνουν πολλά περιθώρια επιπλέον πολιτικής επιβίωσης.

Εξέλιξη – βόμβα στην Μεσόγειο: Το Ισραήλ θέλει τον αγωγό που αχρηστεύει την Τουρκία

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛΛΑΔΑΣ! ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ: ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ;
Την άμεση συμμετοχή του στην επιλογή προώθησης των ενεργειακών φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του αγωγού East Med Pipeline, αλλά και στην κατασκευή του ίδιου του αγωγού, ζήτησε το Ισραήλ, δια στόματος του Ισραηλινού υπουργού Ενέργειας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Να μη το πιστέψετε… ( η ΤΡΟΙΚΑ), θα φύγει πίσω;

Φώτο-σύνθεση Ιούλιος 2012

“Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτη” Σοφή κουβέντα από παλαιούς.
“Θἄρθη πρῶτα ἕνα ψευτορωμαίϊκο· νὰ μὴ τὸ πιστέψετε· θὰ φύγη πίσω” ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου.
Τα φώναζε εδώ και τρείς αιώνες, ποίος όμως τον άκουγε; Εμείς όχι μόνο όμως  το πιστέψαμε, το ¨ψευτορωμαίϊκο¨  και πακέτα πήραμε και συνεργασθήκαμε και  τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

"Λόγος εἰς τὰ Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου"

Τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρὸς ἡμῶν Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ
Ἐὰν τὸ δένδρο ἀναγνωρίζεται ἀπὸ τὸν καρπό, καὶ τὸ καλὸ δένδρο παράγει ἐπίσης καλὸν καρπὸ (Ματθ. 7, 16. Λουκ. 6, 44), ἡ μητέρα τῆς αὐτοαγαθότητος, ἡ γεννήτρια τῆς ἀΐδιας καλλονῆς, πῶς δὲν θὰ ὑπερεῖχε ἀσυγκρίτως κατὰ τὴν καλοκαγαθία ἀπὸ κάθε ἀγαθὸ ἐγκόσμιο καὶ ὑπερκόσμιο; Διότι ἡ δύναμις ποὺ ἐκαλλιέργησε τὰ πάντα, ἡ συναΐδια καὶ ἀπαράλλακτη εἰκὼν τῆς ἀγαθότητος, ὁ προαιώνιος καὶ ὑπερούσιος καὶ ὑπεράγαθος Λόγος, ἀπὸ ἀνέκφραστη φιλανθρωπία κι᾽ εὐσπλαγχνία γιὰ χάρι μας ἠθέλησε νὰ περιβληθῇ τὴν ἰδική μας εἰκόνα, γιὰ νὰ ἀνακαλέσῃ τὴν φύσι ποὺ εἶχε συρθῇ κάτω στοὺς μυχοὺς τοῦ ἅδη καὶ νὰ τὴν ἀνακαινίσῃ, διότι εἶχε παλαιωθῆ, καὶ νὰ τὴν ἀναβιβάσῃ πρὸς τὸ ὑπερουράνιο ὕψος τῆς βασιλείας καὶ θεότητός του.