“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ Η ΡΩΣΙΑ

Για γενική σύρραξη από τον Καύκασο μέχρι τον Κόλπο ετοιμάζεται η Ρωσία το καλοκαίρι
Έτοιμα σχέδια που «περιλαμβάνουν τη Γεωργία» έχουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση ισραηλινής και αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο ημιεπίσημο πρακτορείο Interfax. Το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «εκτιμά» πως η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν το ρωσικό επιτελείο θεωρεί την αμερικανική εμπλοκή ως αναπόφευκτη. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποκαλυφθεί πως οι οικογένειες των Ρώσων στρατιωτικών που υπηρετούν σε στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία αποχώρησαν από τη χώρα ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί μετακινήθηκαν από την πρωτεύουσα της χώρας  Yerevan βορειότερα στο Gumri που βρίσκεται εγγύτερα στα σύνορα με τη Γεωργία και την Τουρκία. Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Αρμενία όμως έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την ένοπλη σύρραξη στη Νότια Οσσετία το 2008. Σε αντίποινα το καθεστώς της Γεωργίας διέκοψε κάθε ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων εκεί με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις στην Αρμενία να ανεφοδιάζονται μέσω αέρος αλλά κυριότερα από το Ιράν μέσω της διασυνοριακής γραμμής Ιράν-Αρμενίας. Στην περίπτωση όμως επίθεσης στο Ιράν τα σύνορα αυτά θα κλείσουν αφήνοντας τα ρωσικά στρατεύματα χωρίς οδό ανεφοδιασμού. Έτσι και σύμφωνα με τον στρατηγό  Yury Netkachev πρώην υπαρχηγό των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερκαυκασία «πιθανώς θα καταστεί αναγκαία μια κίνηση εκ μέρους της Ρωσίας έτσι ώστε να διαρραγεί ο αποκλεισμός που έχει επιβάλλει η Γεωργία στις ρωσικές δυνάμεις. Και ένα τέτοιο γεγονός θα γίνει δυνατό με τη δημιουργία διαδρόμων ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Αρμενία μέσω Γεωργίας, ακόμη και αν αυτός πρέπει να προχωρήσει μέσα από την Τυφλίδα».

Πολιτικό διάβημα υπογεγραμμένο με ΑΙΜΑ !!!

Tου Σταυρου Λυγερου
Όποια γνώμη κι αν έχει κανείς για το περιεχόμενο του μηνύματος που άφησε ο αυτόχειρας συνταξιούχος φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας, θα συμφωνήσει ότι το τραγικό διάβημά του διαπέρασε την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι μόνο ότι το υπέγραψε με το αίμα του και μάλιστα κατά τρόπο τελετουργικό. Ούτε είναι μόνο η ξεκάθαρη και δεδηλωμένη πολιτική πρόθεση του αυτόχειρα. Είναι κυρίως το γεγονός ότι οι Ελληνες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αναγνώρισαν σ’ αυτό το δραματικό και οργισμένο σημείωμα μια πραγματικότητα ή μια απειλή για το δικό τους βίο, όταν τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Αυτή η αυτοκτονία δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί πριν από 3-4 χρόνια. Αλλά ακόμα κι αν είχε συμβεί, θα είχε αντιμετωπισθεί ως μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό. Το δραματικό διάβημα του Δημήτρη Χριστούλα απέκτησε τόσο μεγάλη πολιτική εμβέλεια, επειδή ακριβώς εισπράχθηκε από την κοινή γνώμη ως προϊόν της πολιτικής του Μνημονίου. Πολύ σωστά, οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται την κρίση σαν ένα είδος φυσικής καταστροφής, αλλά ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Κατηγορούν την άρχουσα τάξη -ειδικότερα το κατεστημένο πολιτικό προσωπικό- όχι μόνο για τον τρόπο που χειρίσθηκε τις τύχες της χώρας πριν εκδηλωθεί η κρίση, αλλά και για τον τρόπο που τις χειρίζεται μετά την εκδήλωσή της. Είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της. Από τα τέλη του 2010 ήταν ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι η διάψευση της ελπίδας για υπέρβαση της κρίσης άρχισε να απονομιμοποιεί την εξουσία. Ηταν η εποχή που, βομβαρδιζόμενοι από κάθε είδους προπαγανδιστές, οι Ελληνες παρέπαιαν, παλινδρομώντας ανάμεσα στην κατάθλιψη, την απόγνωση, την αυτομαστίγωση και την οργή. Απ’ όλες αυτές τις αντιφατικές ψυχολογικές τάσεις κυριάρχησε αναπόφευκτα η οργή, επειδή το εντεινόμενο οικονομικοκοινωνικό κραχ κατέστησε για πρώτη φορά μεταπολεμικά αδύνατη την αναπαραγωγή της υφιστάμενης κοινωνικής δομής.

Τότε μας έλεγαν “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” τώρα λένε “ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ..”

Τι ‘ναι αυτά που μας λένε οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ; Ομολογία ΣΟΚ από τον Υπουργό Ν. Σηφουνάκη, που φέρνει τα πάνω κάτω: “….το Δεκέμβριο του ΄09 κανείς δεν ήξερε τι γινότανε, κανείς δεν είχε καταλάβει …”

ΑΡΑ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ ‘09 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ’09  .
Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, ΟΤΑΝ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ OTI ΤΕΛΙΚΑ “ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ” ;;;

ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Απύθμενο τουρκικό θράσος! "O ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΟΠΛΑ"!

Η Τουρκία δεν είναι γνωστή μόνο για τους “ανατολίτικους τσαμπουκάδες ”.Θα πρέπει να είναι και για το απύθμενο θράσος της, το οποίο εκφράζεται και μέσα από τα τουρκικά ΜΜΕ. Διαβάζοντας της μετάφραση άρθρου της εφημερίδας BIRLIK από τα tourkikanea.gr δεν μπορεί παρά να μείνεις …άναυδος από το τίτλο: ”Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα”, γράφουν οι Τούρκοι και σωστά καταλάβατε το άρθρο αναφέρεται στη συμφωνία Αβραμόπουλου-Πανέτα για τα άρματα μάχης Abrams και τα τεθωρακισμένα οχήματα! Και μάλιστα γίνεται και ο χυδαίος παραλληλισμός με την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η Ελλάδα σαν μια χώρα που αδιαφορώντας γι΄ αυτά τα συγκλονιστικά φαινόμενα, ”αγοράζει όπλα”. Στην Ελλάδα όλοι οι πολίτες είναι συγκλονισμένοι και βέβαια θα πρέπει να εξηγήσει κάποιος στους γείτονες ότι δεν έγινε καμία αγορά. Το ΄χουν καταλάβει θα πείτε…Άλλο τους πονάει. Προσπαθώντας να είμαστε “politically correct” θα υπενθυμίσουμε ότι δεν είδαμε κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας να παγώνει. Όχι τώρα που ζει τ΄ όνειρο της οικονομικής απογείωσης -στους οικονομικούς δείκτες μόνο- αλλά και τότε που οι σεισμοί είχαν καταστρέψει τη χώρα και η Ελλάδα -ορθώς- έσπευσε προς βοήθεια. Οι τουρκικοί εξοπλισμοί συνεχίστηκαν κανονικά.

6 Ἀπριλίου 1941! Ἡ Γερμανική εἰσβολή στήν Ἑλλάδα σαν σήμερα! Ἡ Ἑλλάδα τότε τούς νίκησε καί θά τούς νικήσει πάλι!

Δέν ξεχνοῦμε!  Διεκδικοῦμε τίς πολεμικές ἐπανορθώσεις, τό Κατοχικό Δάνειο, τήν ἐπιστροφή τῶν πολιτιστικῶν θησαυρῶν μας, τήν πλήρη ἀποζημίωση τῶν θυμάτων! 800.000 περίπου οἱ νεκροί μας, ἀπό πόλεμο, κατοχή, πείνα, κακουχίες καί ἐκτελέσεις! Ἄς ξαναγίνουμε οἱ Ἕλληνες τοῦ ΄40 καί τοῦ ΄41! Οἱ Ἕλληνες τῶν "ΟΧΙ"! - Σήμερα δυστυχώς σέ κανένα σχολεῖο τῆς Ἑλλάδας δέν θά μιλήσουν γιά τήν ἄνανδρη εἰσβολή τοῦ Χίτλερ στήν Ἑλλάδα, γιά τό Ἔπος τῶν Μακεδονικῶν καί Θρακικῶν Ὀχυρῶν Μεταξά, γιά τόν Λοχία Ἴτσιο, τό Ἔπος τῆς....Κρήτης, τήν Ἀτσάλινη Ἐθνική Ἀντίσταση, τήν Κατοχική Συγκυβέρνηση Τσολάκογλου, τή μισητή ἀγκυλωτή σαύρα πού ἀκόμα πολιορκεῖ καί προσπαθεῖ νά καταπιεῖ τήν Ἑλλάδα! Τήν Ἑλλάδα πού ποτέ δέν συγχώρησαν... Τήν Ἑλλάδα πού τούς νίκησε καί θά τούς νικήσει καί πάλι!

Εθνοσυνέλευση

Θαύμα-Θαύμα! Ο Σαχινίδης βρήκε τους φακέλους για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Το κρυφτούλι φαίνεται πως...έπαιζαν από μόνοι τους οι φάκελοι με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αφού για άλλη μια φορά ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου με υπουργούς και βουλευτές να ψάχνουν σαν Σέρλοκ Χολμς που είναι οι φάκελοι ξαφνικά...βρέθηκαν. Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης εμφανίστηκε σήμερα στην Βουλή και είπε ότι οι φάκελοι βρέθηκαν. “Σε διεύθυνση του υπ. Οικονομικών βρέθηκαν δερματόδετοι φάκελοι με ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμό απόφασης και ποσά που επιδικάστηκαν σε Έλληνες  που μετά από δικαστική απόφαση εγκρίθηκε αποζημίωση για ζημιές από Γερμανικά στρατεύματα στην περίοδο της κατοχής. Τα αρχεία αυτά (αντίγραφα) τα έδωσα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής”, είπε ο υπουργός. Και συνέχισε λέγοντας ότι το υλικό θα ψηφιοποιήθει για να μην...το ξαναχάσουν!  “Επίσης, μετά από εντολή μου έγινε έρευνα σε άλλο χώρο που υπάρχουν αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Βρέθηκαν στοιχεία τα οποία θα ερευνηθούν και θα δοθούν και αυτά στη Βουλή. Παράλληλα έδωσα εντολή να ψηφιοποιηθεί το υλικό γιατί σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί”, είπε.«Σε κάθε περίπτωση και εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής, διαπιστώνουμε πως οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους έναντι των δυνάμεων της γερμανικής Κατοχής διατηρούνται στο ακέραιο και θεωρούνται απαράγραπτες», συμπέρανε ο προεδρεύων Βύρων Πολύδωρας.

Ρομπέρτο Μπενίνι: "Δεν χρωστάει η Ελλάδα. Όλος ο κόσμος της χρωστάει"!

«Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα»: Κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος αναγορεύτηκε την Τετάρτη επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. «Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα» είπε. Όπως πάντα εκδηλωτικός, ο Ρ.Μπενίνι δεν δίστασε να σκαρφαλώσει στα έδρανα και να ανέβει στο βήμα καταχειροκροτούμενος. «Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά» είπε ο Ιταλός ηθοποιός, ο οποίος μίλησε για τη «Θεία Κωμωδία». «Για μια εξόχως σημαντική στιγμή» για το πανεπιστήμιο μίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι με την αναγόρευση διευρύνεται ο πνευματικός πλούτος του ιδρύματος. «Πολύτιμο κομμάτι του ιταλικού πολιτισμού» χαρακτήρισε τα έργα του τιμώμενου, ο πρόεδρος του τμήματος Φοίβος Γκικόπουλος. Η ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Κατερίνα Ευαγγέλου, επισήμανε ότι ο Ρομπέρτο Μπενίνι αποτελεί τον επιφανέστερο απόγονο της μακράς παράδοσης των γελωτοποιών της ιταλικής αυλής και της κομέντια ντελ άρτε. Αναφέρθηκε, επιπλέον, στη σχέση του Μπενίνι με τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, τονίζοντας ότι επαναπροσδιόρισε τη σχέση του έργου με το ευρύ κοινό και το ελευθέρωσε από τη «διπλή φυλακή» του σχολικού περιβάλλοντος και της ιστορικής και λογοτεχνικής αγοράς.