“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πίσω από τη δοκιμασία κρύβεται η ευλογία του Θεού

Γέρων Εφραίμ της Αριζόνα
Οι πάντες σχεδόν, τη μεταστροφή τους οφείλουν σε κάποια δοκιμασία
Η θλίψη είναι κακό πράγμα. Αλλά πίσω απ’ αυτό, πίσω από τον πόνο, πίσω από τη θλίψη, πίσω από τη δοκιμασία, κρύβεται η ευλογία του Θεού, κρύβεται η αναγέννηση, η ανάπλαση του ανθρώπου, της οικογένειας. Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους την οφείλουν σε κάποια δοκιμασία. Νομίζουν ότι πηγαίνουν όλα ωραία·  τους παίρνει ο Θεός το παιδί· κλάματα κακό. Έρχεται και επισκιάζει έπειτα η χάρις του Θεού και ειρηνεύουν οι άνθρωποι· και πλησιάζουν την εκκλησία, πλησιάζουν την εξομολόγηση, πλησιάζουν τον ιερέα. Χάριν του παιδιού πάνε στην εκκλησία· ο πόνος τους κάνει ν’ αναζητήσουν, να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως, να κάνουν τις λειτουργίες.

Αν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ;
«Αν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους. Εκείνοι υπέφεραν τόσα για την πατρίδα και εμείς τι κάνουμε γι’ αυτή; Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία με την παράδοση της, τους Αγίους και τους ήρωες της, να πολεμείται από τους ίδιους του Έλληνες και εμείς να μην μιλάμε! Είναι φοβερό! Ένα πολιτικό τον έφτυσα. Πες του λέω, δεν συμφωνώ με αυτό. Τίμια πράγματα. Θέλεις να εξυπηρετηθείς εσύ και να ρημάξουν όλα;». Πάτερ Παΐσιος ο αγιορείτης Τομος Β΄ «Πνευματική Αφύπνιση».
 Περπατώντας σήμερα σε κεντρικούς δρόμους ελληνικής μεγαλούπολης, έχεις συχνά την αίσθηση ότι οι άνθρωποι έχουν βουλιάξει στον μικρό ατομικό τους συχνά δυστυχισμένο κόσμο και παρά τα μεγάλα προβλήματα τους έχουν απομονωθεί και στέκονται ανίκανοι να αντιδράσουν. 
Ανάμεσα τους υπάρχουν και οι «προκλητικοί», αυτοί που  δεν τους καίγεται καρφί αν καεί ο διπλανός τους, αν καεί και καταστραφεί η χώρα, αλώστε συνήθως τα συμφέροντα τους είναι «αλλού».  Είναι αυτοί που στηρίζουν το προδοτικό και ανθελληνικό πολιτικό σύστημα που υπακούοντας στους διεθνείς πάτρωνες του, έχει βαλθεί να σβήσει από τον χάρτη τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

ΕΝΤΟΝΗ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ

Ρωσική "ασπίδα" στην Κύπρο - Μόσχα προς Άγκυρα: "Μαζέψτε τα πολεμικά σας από την κυπριακή ΑΟΖ"
Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με σαφή λόγο και προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΦΩΤΙΑ» ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Λίγους μόλις μήνες μετά την θριαμβευτική εκλογή του Ερντογάν στην τουρκική προεδρία και την πανηγυρική αναγγελία της αναγέννησης της «Νέας Τουρκίας» με καθαρά νεοοθωμανικό χαρακτήρα, η Τουρκία βρίσκεται σε ένα πολύπλοκο αδιέξοδο που παρόμοιο της δεν έχει συναντήσει στην σύγχρονη ιστορία της.

Κάτοικοι του Κιέβου χρησιμοποιούν ηλεκτρικές θερμάστρες για να κρατήσουν τα σπίτια τους ζεστά. ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

Φώτο από redecastorphoto.blogspot.com
Ενώ το  ρωσικό Φ.Α τρέχει προς την Κίνα αντίθετα το  κρύο  καταφτάνει δριμύ  στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο.
Η  παρακάτω πληροφορία του  Pravda.Ru  περιγράφει την αναμενόμενη  υποβάθμιση των συνθηκών  ζωής στο όμορφο Κίεβο που οι πολυκατοικίες του θα ¨μετατραπούν¨ σε πολυκατοικίες Αθηνών όπου το πετρέλαιο αντικαταστάθηκε  με την ¨ηλεκτρική φουφού¨. Με την μόνη διαφορά  ότι τα πράγματα εκεί θα είναι χειρότερα.

Η σεπτή Ιεραρχία δοκιμάζει τις αντοχές του πιστού λαού, οι ευθύνες της μεγάλες και η εκκοσμίκευσή της ολοκληρωτική

Η πολυαναμενόμενη σύγκλιση της σεπτής Ιεραρχίας ανάδειξε το πολύ μεγάλο θέμα των ευθυνών της, για τα δεινά του πιστού λαού. Τεράστιες ευθύνες που δεν κρύβονται με τη μετριοπάθεια και τη συναίνεση. Η λαίλαπα της εκκοσμίκευσης στους κόλπους της, δηλητηριάζει όλα τα ζωτικά της μέλη και χρησιμοποιεί το Χριστό κατά το δοκούν. Το μεγαλύτερο αμάρτημα που τεκμηριώνει την ευθύνη της σεπτής Ιεραρχίας είναι η σιωπή της.

“Αθέων αγαρηνών” φύλαττε Δέσποινα… Κύπρο και Ελλάδα

“Αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα… και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν Χριστεπώνυμον  Σκέπε και φύλαττε, ίνα πόθω σε δοξάζομεν”  ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΠΗΝΟΥ.
Και ποιοι είναι οι “άθεοι αγαρηνοί”; Είναι το φανατικό Ισλάμ που δεν “έχει τον θεό του” και προκαλεί σήμερα με τους  υψηλούς χορηγούς και άδηλους υποστηρικτές  του την ανθρωπότητα.