“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

☦ Σκέπη σου, Αγνή, πιστούς άπαντας σκέπεις! Καλό και ευλογημένο μήνα!

☦ Όσιος Δαβίδ ο Γέρων, ο εν Εύβοια

Αγιορείτης Άγιος. Μνήμη 1 Νοεμβρίου

Καταγόταν από το χωριό Γαρδινίτσα Λοκρίδος και ήταν υιός ιερέως. Τρίχρονος ακόμη της του Τιμίου Προδρόμου «επισκοπής και εμφανείας έτυχε, παραδόξως αυτώ οφθέντι και οδηγήσαντι τούτον εν τω ιδίω ιερώ σήκω». Από τότε «ανήγετο εν φόβω Κυρίου, ταίς θείαις μελέταις τρεφόμενος». Μόλις δεκαπέντε ετών φορά το μοναχικό σχήμα, από τον μετέπειτα μητροπολίτη Ναυπάκτου Ακάκιο.

☦ Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και θαυματουργοί

Οι Άγιοι αυτοί κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων. Όταν η μητέρα τους Θεοδότη έμεινε χήρα, αφιέρωσε κάθε προσπάθειά της στη χριστιανική ανατροφή των δύο παιδιών της, Κοσμά και Δαμιανού.

Τους δύο αδελφούς διέκρινε μεγάλη ευφυΐα και επιμέλεια, γι’ αυτό και σπούδασαν πολλές επιστήμες. Ιδιαίτερα, όμως, επιδόθηκαν στην ιατρική επιστήμη, την οποία εξασκούσαν σαν διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον. Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των φτωχών, χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι’ αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι.

☦ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Κάποιος ιερέας τελείωσε τη Θεία Λειτουργία και κατέλυσε τη Θεία Κοινωνία που είχε απομείνει και ήταν μάλιστα αρκετή ποσότητα.  Μετά από λίγη ώρα πέθανε. Πριν τον θάψουν, οι ιατροί του έκαμαν μια τομή στο στομάχι του για να δουν τι συνέβη και δεν βρήκαν τη Θεία Κοινωνία στο στομάχι του, το οποίο ήταν αδειανό.

☦ «ΜΝΉΣΘΗΤΙ ΚΎΡΙΕ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΣΟΥ……»

Αυτή είναι η Άγία και Ουράνια τριας των σύγχρονων Οσίων Πατέρων  την οποία κάποια γερόντισσα ονόμασε «Ουράνια Παρέα»

Μία εικόνα σαν κι αυτή δόθηκε «υπέρ υγείας», ακριβώς πριν από 14 χρόνια από κάποιους προσκυνητές σε ένα μικρό καλυβάκι  κοντά στις Καρυές του Αγίου Όρους. Το γεροντάκι που έμενε στην καλύβι μόλις πήρε στα χέρια του την εικόνα χαμογέλασε περίεργα αλλά τόσο γλυκά, έπειτα  την σήκωσε στον αέρα λες και ήθελε να δει μέσα της. Ύστερα την κατέβασε, την πήρε μέσα στα χέρια του και την φίλησε με πολλή στοργή. Τους γνώριζε όλους αλλά δεν το είπε…

☦ Γίνονται θαύματα στην εποχή μας; Η απάντηση, μέσα από μια συγκλονιστική φωτογραφία!

Είχα την μεγάλη ευλογία να βρεθώ σήμερα σε έναν αγιασμένο χώρο, ένα Μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και πνευματική λάμψη: Την Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, στις καταπράσινες πλαγιές της βόρειας Εύβοιας. Μπαίνοντας στο Καθολικό για να προσκυνήσω, αμέσως τράβηξε την προσοχή μου η ολόσωμη εικόνα του Αγίου, στα αριστερά του Ιερού Ναού.

☦ Εκοιμήθη σήμερα το απόγευμα 31 Οκτωβρίου 2021 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ο Ιερομόναχος π. Διονύσιος ο Αγιαννανίτης ο Θηβαίος

☦ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο Π. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ

☦ Κόλαση: Το μαρτύριο τής εκ των υστέρων γνώσης ότι είναι πια πολύ αργά να αγαπήσω

Τοιχογραφία, Μονή Μολντοβίτσα-Ρουμανία

Κόλαση:Το μαρτύριο τής εκ των υστέρων γνώσης ότι είναι πια πολύ αργά να αγαπήσω, αφού χωρίς σώμα και χωρίς να υπάρχει πια κανείς που να έχει ανάγκη τη θυσία μου, η καθυστερημένα συνειδητοποιημένη δίψα μου γι' αληθινή αγάπη γίνεται ψυχικό αυτοβασανιστήριο χειρότερο κι απ' το να καιγόμουν από υλικές φλόγες.

☦ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ….

☦ "η σκληρότητα μας φέρνει την σκληρή εκδοχή των προφητειών"

"ο κύκλος του θανάτου πρέπει να σπάσει και να αρχίσει επιτέλους ο κύκλος της μετάνοιας"

"τα παιδιά δεν φταίνε αλλά πληρώνουν αμαρτίες γονέων , όμως προκαλούν τον οίκτο του ΘΕΟΥ"

☦ Απληστία....

Χαίρεται και το ψάρι, που καταπίνει το δόλωμα και δεν βλέπει το αγκίστρι. Μόλις ο ψαράς αρχίζει να τραβάει το καλάμι, το εσωτερικό του σκίζεται και από όλη αυτή τη χαρά εξαιτίας του φαγητού που προκαλούσε χαρά επέρχεται ο θάνατος. Αυτό συμβαίνει με όλους όσους θεωρούν τον εαυτό τους ευτυχισμένο λόγω των προσωρινών παροχών. Έπεσαν στο αγκίστρι με το οποίο περιφέρονται παντού. Θα έρθει η ώρα που θα νιώσουν πόσο μεγάλο μαρτύριο έχουν καταπιεί μαζί με την απληστία.

Άγιος Αυγουστίνος.

apantaortodoxias