“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

☦ “Σε καιρούς παρακμής…”

"Όλα για τον λαό..."

Μέσα στην γενικότερη λειτουργική παρακμή που ζούμε, τους τελευταίους αιώνες, η Εκκλησία από μόνη της, σε καιρό ειρήνης και πάντοτε "χάριν του λαού..." και "κατ'οικονομία", έφερε πολλές φορές τα πάνω κάτω στην λειτουργική της ζωή.

Η δικαιολογία πάντοτε η ίδια. "Οι ποιμαντικές ανάγκες του λαού".

☦ Διήμερος ή τριήμερος Αναστήθηκε ο Χριστός;

Θ.Π: ΓΙA ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 9:00μμ

Το θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου αποτελεί το κέντρο των εορτών στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού ο Χριστός με την Ανάσταση μας ενσωμάτωσε στην αιώνια ζωή του Θεού Πατρός.

Μιλώντας για την Ανάσταση, είναι δύσκολο να πει κανείς πό­τε και ποια ώρα ακριβώς, αναστήθηκε ο Χριστός.

Οι τέσσερις Ευαγγελιστές, ως ημέρα αναστάσεως του Ιησού, αναφέρουν την αρχή της ημέρας της Κυριακής:

☦ Επειδή αδελφοί θα δοκιμαστούμε και θα σκανδαλιστούμε και άλλο, ας παρακαλέσουμε τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ που σήμερα συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την Αγιοκατάταξη του.

1961 - 2021 στις 20 Απριλίου συμπληρώθηκαν 60 έτη από την Αγιοκατάταξη του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

ΚΑΙ δεν έχουμε άλλες επιλογές από το να κλίνουμε γόνυ στο μεγάλο ΔΩΡΟ που μας χάρισε ο Ουρανός για τις ημέρες μας.

Τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ τον είδαν άγιοι των ημερών μας να παρευρίσκεται δίπλα στους Δώδεκα Αποστόλους , για τόσο μεγάλο ΑΓΙΟ λέμε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πλέον δεν προβληματιζόμαστε απλώς, αλλά μένουμε εμβρόντητοι με την ταχύτητα των εξελίξεων ανά τον κόσμο, τουλάχιστον όσοι μπορούμε να διακρίνουμε τι συμβαίνει πίσω από τα γεγονότα.

☦ Χαριτόβρυτο κάλεσμα της δακρυρροούσης εικόνας της Παναγίας στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνα

Στην εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 συνέβη η δακρυρροή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, γεγονός απρόσμενο και θαυμαστό, πού όλοι οι πιστοί με έκπληξη και δέος αντίκρισαν.

Έκτοτε η δακρυρροή αυτή δεν σταμάτησε, αλλά κατατίθεται στις πονεμένες και προσερχόμενες ψυχές των αμέτρητων πιστών πού καθημερινά προσέρχονται να γευθούν τη θεία χάρη της και την μαρτυρία της στον χειμαζόμενο, δοκιμαζόμενο και πονεμένο λαό μας.