“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

-Μην με παρεξηγήσεις, την ώρα που σήκωνα το κεφάλι μου από την μετάνοια που έκανα στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ , ένα χέρι με χάιδεψε και μου είπε: -«ΛΕΒΕΝΤΗ την επόμενη φορά θα συναντηθούμε στην ΠΟΛΗ»

Ένας σήμερα έξω από τον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στην Θεσσαλονίκη  μονολογούσε και έλεγε ΧΩΜΑ
-όλα χώμα , είμαστε χώμα, όλα στο χώμα
Και του λέω φίλε…
- αν φυτέψεις μερικά λουλούδια σε αυτό (αρετές) και τα ποτίσεις με Υπομονή και Πίστη μπορεί το χώμα να ομορφαίνει..
και αυτός επέμενε
Θέλουν την Ελλάδα μας ΧΩΜΑ

Οι τρεις Καλόγεροι και ο Άγιος Αντώνιος

Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη
Σταμάτησαν σ᾽ ένα ξέφωτο να ξαποστάσουν. Προσπάθησαν να βρουν λίγη σκια, κάτω από τα αραιά φύλλα κάποιων μικρών δέντρων.  Ο ήλιος φαινόταν να τους είχε τσακίσει.  Ο ιδρώτας έτρεχε ποτάμι από το μέτωπό τους, ενώ οι μανδύες τους κολλούσαν πάνω στα κουρασμένα κορμιά τους. Και οι τρεις έκαναν την ίδια κίνηση: έβγαλαν γρήγορα το φλασκί από το ταγάρι τους και το σήκωσαν στα διψασμένα χείλη τους. ᾽Ανασήκωσαν λίγο από το κεφάλι τους και τον μαύρο σκούφο τους.

Υπερήλικας Στάρετς της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου μας είπε το 2015:«εμείς εδώ στην Ουκρανία είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το τελευταίο ψωμί μας με εσάς τους Έλληνες»

Που να καταλάβουμε τότε το τι θα μεσολαβούσε τα επόμενα χρόνια; Αυτοκέφαλα–Διαμάχες–πολεμικές δηλώσεις εκκλησιαστικών εκπροσώπων- φατριασμοί – έριδες –αποφάσεις συνόδων ήξεις αφίξεις και άλλα πολλά που έρχονται και δεν είδαμε ακόμα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Και όμως ο Γέροντας αυτός που είχε Γεροντάδες μάρτυρες χριστιανούς που ομολόγησαν ΧΡΙΣΤΟ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στα χρόνια του άθεου κομμουνισμού και είχε πνευματικό συνασκητή  αδελφό τον γνωστό σε όλους μας Γέροντα Ιωνά , με τον μειλίχιο λόγο του σημειολογικά μας έδινε σημεία των καιρών για τις ημέρες μας.