“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σπάνιες γαίες - Το μεγαλύτερο "όπλο" της Ελλάδας

Στη Χημεία σπάνιες γαίες καλούνται τα μέταλλα (χημικά στοιχεία) τα οξείδια των οποίων είναι γαιώδους μορφής και κλήθηκαν έτσι λόγω της εξαιρετικής σπανιότητάς τους. Αυτά τα μέταλλα λέγονται και λανθανίδες εκ του ονόματος του πρώτου στοιχείου της κατηγορίας αυτών στον Περιοδικό πίνακα. Παρουσιάζουν σχεδόν τις ίδιες φυσικές και χημικές ιδιότητες.

Η Ευχή της Φανουρόπιτας

Η θαυματουργή εικόνα του Αγ. Φανουρίου 
που βρίσκεται στο ομώνυμο παρεκκλήσιο 
του Ε. Ναού  Αγ. Γεωργίου Θηβών
Η Ευχή αυτή διαβάζεται κατά την παρασκευή της Φανουρόπιτας που φτιάχνουμε προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.
Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως της μενούσης εις τον αιώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ο δοτήρ των αγαθών, ο δέ Ηλιού τροφήν αγεώργητον πηγάσας, η ελπίς των απηλπισμένων, η βοήθεια των αβοηθήτων και σωτηρία των ψυχών ημών. Ευλόγησον τα δώρα ταύτα και τους ταύτα σοι προσκομίσαντας, εις δόξαν σήν και τιμήν του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου. Παράσχου δέ, αγαθέ, τοις ευπρεπίσασι τους πλακούντας τούτους, πάντα τά εγκόσμια καί υπερκόσμια αγαθά σου.
Εύφρανον αυτούς εν χαρά μετά του προσώπου σου, δείξον αυτοίς οδούς προς σωτηρίαν.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!...

Δείτε το βίντεο, για να καταλάβατε όσοι δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία. Το Ισλάμ πάντα το συνοδεύει η Σαρία (Μουσουλμανικός Νόμος). greekalert&efenpress.gr

Αμερικανός υπουργός Άμυνας: "Είμαστε έτοιμοι για επέμβαση στη Συρία μόλις πει ο Πρόεδρος"

Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει αμέσως αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δώσει εντολή για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας λόγω της επίθεσης με χημικά όπλα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ σε συνέντευξή του σήμερα στο BBC. "Έχουμε μεταφέρει πόρους σε επίκαιρες θέσεις για να μπορούν να εκπληρώσουν και να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε επιλογή θελήσει να κάνει ο πρόεδρος" Ομπάμα, δήλωσε ο Χέιγκελ κατά την διάρκεια ταξιδιού του στο Μπρουνέι, σύμφωνα με αντίγραφο αποσπασμάτων της συνέντευξής του που παραχώρησε το BBC.

Ο Άγιος Φανούριος ο Μεγαλομάρτυς

Ο Άγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημε­ρομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κά­νει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα. Ο Άγιος Φανούριος, που έζησε στα Ρω­μαϊκά χρόνια, συγκρούσθηκε τότε θαρρετά με τον κόσμο της ειδωλολατρίας, γιατί το χριστιανικό πνεύμα του θεανθρώπου, δεν του επέτρεπε ν' αρνηθεί τις αναμφισβήτη­τα ενάρετες αρχές του. Έτσι τα 12 μαρτύ­ρια που υπόφερε ο Άγιος, αποτελούν για μας ένα δυνατό κίνητρο για αντοχή και προ­σκόλληση στις ηθικές αξίες του χριστιανι­σμού, για να βγούμε νικητές από ένα αδιά­κοπο αγώνα, ενάντια στην απιστία και αδικία της εποχής μας.

Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση – Θα συναντηθεί με τον Πούτιν στη Ρωσία

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι είναι αναμφισβήτητο ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην Συρία και σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ λίγες αμφιβολίες για το ότι η συριακή κυβέρνηση είναι αυτή που τα χρησιμοποίησε. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη, την ερχόμενη εβδομάδα.

"Προπαρασκευή στρατιωτικής επέμβασης" - Τι είχε πει ο στρατηγός Κλάρκ

Το σενάριο το έχουμε ξαναζήσει. Πριν από κάθε στρατιωτική επέμβαση οι πληροφορίες για όπλα μαζικής καταστροφής, χημικά, πυρηνικά και άλλα, δίνουν και παίρνουν. Η περίπτωση του Ιράκ ήταν η πιο χαρακτηριστική. Ο  Στρατηγός Wesley Clark έχει πει δημοσίως κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να θυμηθούμε τώρα που το θέμα της Συρίας "φουντώνει".

Κόλαση η Μεσόγειος, οι ΗΠΑ υποκινούν νέο μεγάλο πόλεμο

Του Γ. Δελαστίκ
Φλέγεται κυριολεκτικά ολόκληρη η Μεσόγειος απ' άκρη σ' άκρη, αλλά η οικονομική λαίλαπα που σαρώνει και καταστρέφει για δεκαετίες την Ελλάδα θολώνει δικαιολογημένα το μυαλό των Ελλήνων και δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν σε όλη της την έκταση και το βάθος την τραγικότητα της κατάστασης και τις νέες συμφορές που κυοφορούνται στην περιοχή μας. Στις βόρειες ακτές της Μεσογείου, όλες οι χώρες περιδινίζονται στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχουν γνωρίσει στα σχεδόν εβδομήντα χρόνια που κύλησαν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.