“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΩΦΕΛΙΜΗ ΔΙΗΓΗΣΗ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Γράφει ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος:
Στην δεκαετία 1959-1969, σε μια από τις συχνές επισκέψεις μου στο Άγιον Όρος, είχα συναντήσει έναν αγιασμένο Γέροντα, ο οποίος και με φιλοξένησε στη καλύβη του.
Στην ερώτηση μού «τι είναι θεωρία και έκστασις κατά την διάρκεια της νοεράς προσευχής», μου απάντησε περίπου ώς εξής:

Το «δόλωμα» της ηδονής

Η εγκράτεια από τα σαρκικά πάθη είναι η φυσική κατάσταση, ενώ αντίθετα η πτώση στις σαρκικές αμαρτίες είναι στην πραγματικότητα κάτι το αφύσικο.
Σήμερα όμως έχει τόσο πολύ παραπλανηθεί ο κόσμος ώστε θεωρεί το φως σαν σκότος και το σκότος σαν φως. Χαρακτηρίζει τους εγκρατείς και σώφρονες «καθυστερημένους» και «οπισθοδρομικούς»… ενώ αυτούς που κυλίονται στο βούρκο των σαρκικών ηδονών, τους θεωρεί… προοδευτικούς!

Φανταστική σατανική ανάπαυση

Από την Σπηλιά του αγίου Ακάκιου του νέου στα Καυσοκαλύβια, ξεκίνησε να πάει στην έρημο του Αγιοβασίλη, ό Μοναχός Ακάκιος.
Άλλα ό ευλογημένος αυτός Μοναχός, καθώς μου είπαν οί Πατέρες πού έζησαν το γεγονός, το όποιο έλαβε χωράν το 1923 - 24, και μάλιστα ό Γέρο - Δαμασκηνός από τον Αγιοβασίλη, και ως εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι, δεν έκανε τον σταυρό του καθώς ξεκίνησε από την Σπηλιά ή κατά την πορεία του δρόμου, από άλλες σκέψεις πιθανόν να ξεχάστηκε να λέει την προσευχή και να επαναλαμβάνη την ευχή, το «Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με» ή κάτι άλλο, πρός δοκιμασία συνέβη στον αδελφό αυτόν και κατά παραχώρησιν Θεού επηκολούθησε ή φανταστική σκηνή του Σατανά.

Ο Ιερέας, οι μασκαράδες και η μετάνοια

(Συγκλονιστική Αληθινή Ιστορία)
«Πώς αγριεύουν έτσι οι άνθρωποι; Πώς με μιας αφήνονται έρμαια στις ροπές και στις τάσεις της φθαρτής ανθρώπινης τους φύσης; Πώς κατάντησε απόψε αυτή η ήσυχη επαρχιακή πόλη; Θαρρείς καί δέν τήν κατοικούν άνθρωποι αλλά ανθρωπόμορφα τέρατα πού άλλος μέ κεφάλι γαιδάρου, άλλος λιονταριού, άλλος πιθήκου τρέχουν νά προλάβουν νά γλεντήσουν, νά μεθύσουν, νά άμαρτήσουν όσο γίνεται περισσότερο.

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ

Ο άνθρωπος περί το τέλος της εποχής της νεωτερικότητας πρόβαλε κατά τρόπο προκλητικό την καύχησή του ότι με τη βοήθεια της επιστήμης έχει καταφέρει να ανατρέψει όλες τις προλήψεις και δεισιδαιμονίες του παρελθόντος καθώς και τον ανορθολογικό τρόπο σκέψης των προγόνων μας όλων των εποχών. Θα ανέμενε κάποιος εχέφρων εξωγήινος να φέρνει αποδείξεις για τα επιτεύγματά του αυτά ο σύγχρονος άνθρωπος, αποδείξεις απτές και αδιαμφισβήτητες. 

Το μυστικό πότε θα γίνουν και αν θα γίνουν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα φαίνεται να το κρατάει ο Ερντογάν;

Φώτο: Αγιοβασιλιάτικα  πολεμικά καραβάκια στην ΧΙΟ από τους Μικρασιάτες της Αγίας Παρασκευής της Ιωνίας πατρίδος μας .
Η τουρκία μπορεί να χαρακτηρίζεται ως αλεπού άλλα έχει και αλεπουδάκια στα Βαλκάνια. Τον Μάρτιο του 2018 η γερμανική εφημερίδα Die Welt έγραψε : Πιθανός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας-Από τύχη παρά από πρόθεση. Τον φετινό Μάρτιο του 2019, όπως τρέχει η επικαιρότητα το σενάριο άλλαξε : Πιθανός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας-Από πρόθεση παρά από τύχη.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το ερώτημα που τίθεται. Γιατί να μην θέλει ο Ερντογάν να γίνουν οι προγραμματισμένες στο εγγύς άμεσο μέλλον εθνικές εκλογές στην Ελλάδα; Τι τον κόφτει, άραγε; Και όμως τον κόφτει γιατί κατάλαβε ότι τον πάνε για κόψιμο.