“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Γ΄ΠΠ. Το ΝΑΤΟ θα κτυπήσει την Ρωσία μέσω του στρατηγικού διαδρόμου Suwalki λέει η pravdareport.

Αυτές τις μέρες τα ξένα ΜΜΕ δίνουν ένα πολεμικό τόνο στην επικαιρότητα και προδικάζουν παγκόσμια σύγκρουση. Μόνο εδώ στην Ελλάδα είμαστε χαλαροί, σημάδι των καιρών  και αυτό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ενώ στην ενεργειακή λεκάνη της Αν. Μεσογείου έχουν αναπτυχθεί και διαταχθεί τέτοιες  ναυτικές πολεμικές δυνάμεις που έχει να δει η ανθρωπότητα από τις μέρες του Β΄ΠΠ, στην Βόρειο Ευρώπη έχουμε δραματική  αναδιάταξη των ρωσικών και νατοϊκών στρατευμάτων λίγο πριν το μεγάλο μπαμ ,όπως το επισημαίνουν εκτενείς αναλύσεις

ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΥΩΔΙΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Σε όλη την περιφέρεια εκείνη, από τη Νέα Σκήτη μέχρι τη Μεγίστη Λαύρα, έχουν πολλοί Πατέρες και ευλαβείς προσκυνητές χριστιανοί, αισθανθεί να αναδίνει ουράνια ευωδία και άρωμα μοσχολίβανου.
Από τη Σκήτη της Αγίας Τριάδος, τα λεγόμενα «Καυσοκαλύβια» ανεβαίναμε με τον αδελφό μου Παντελεήμονα Μοναχό, στα Κελλιά της Κερασιάς.
Στο σημείο πού λέγεται «Χαΐρι», σε μια στροφή του δρόμου, αισθανθήκαμε έντονη ουράνια ευωδία.

Τα ιερά μας σύμβολα

Από τα παιδικά μας χρόνια μαθαίνουμε να σεβόμαστε και να τιμούμε τα ιερά σύμβολα της πίστεως και της πατρίδος μας. 
Αυτά, που σαν φάροι φωτεινοί, σηματοδοτούν την πορεία μας, ως λαού και ως έθνους, προσδιορίζουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα, καθορίζουν την προσωπική μας ύπαρξη μέσα τον ευρύτερο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολυπολιτισμικό γίγνεσθαι.

Οι δαίμονες και οι παράδοξοι πετροβολισμοί

Το 1900 ένας νεαρός ζαχαροπλάστης από τη Θεσσαλονίκη, ο Αστέριος, μετανοώντας για την αμαρτωλή του ζωή, αποφάσισε να ντυθεί το μοναχικό σχήμα και να εγκαταβιώσει στην αγιορείτικη Μονή Διονυσίου.
Ως δόκιμο τον έστειλαν στο Μονοξυλίτη, μετόχι της μονής μέσα στο Άγιο Όρος. Οι γονείς του όμως από τη Θεσσαλονίκη, ανάστατοι και καταπικραμένοι από το διάβημα του γιου τους, κίνησαν γη και ουρανό για να τον … «σώσουν», να τον ξαναφέρουν δηλαδή στο κόσμο! Δεν δίστασαν μάλιστα να ζητήσουν και τη βοήθεια του σατανά, καταφεύγοντας σε μαγείες.

Έτσι που το πάνε θα έρθουν στην Καβάλα για μπουγάτσα οι τούρκοι μαζί και για πετρέλαια;

Αλλά θα βρουν τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ που αποβιβάστηκε σε αυτό το σημείο της Ελληνικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ακτογραμμής.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μήπως μας στήνουν παγίδα οι γείτονες; Όλο μιλούν για γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά αλληθωρίζουν στο Βόρειο Αιγαίο και τα Ελληνικά νησιά του.