“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Οι Άγιοι Παύλος, Ουαλεντίνη και Θέη (ή Θόη)

Και οι τρεις γεννήθηκαν στην Αίγυπτο, αδέλφια μεταξύ τους και παιδιά γονέων χριστιανών. Μαρτύρησαν στη Διοκαισάρεια, όπου συνελήφθησαν από τον άρχοντα Φιρμιλιανό και προσκλήθηκαν ν' αρνηθούν το Χριστό. Αλλά αυτοί ομολόγησαν μεγαλόφωνα την πίστη τους και δήλωσαν, ότι ήταν έτοιμοι και για φυλακή και για βασανιστήρια και για μύριους θανάτους. Και η μεν Ουαλεντίνα και η Θοή, νεαρές κοπέλες πάνω στο άνθος της ηλικίας τους, πέθαναν αφού τις έριξαν μέσα στη φωτιά. Προηγουμένως όμως, οι δήμιοι, ξέσχισαν τις σάρκες τους με σιδερένια όργανα. Ο δε Παύλος, αφού απηύθυνε λίγες λέξεις στα πλήθη για την δια του Ιησού Χριστού σωτηρία και αγάπη, έλαβε και αυτός μαρτυρικό τέλος διά αποκεφαλισμού. https://sites.google.com

Μας προειδοποιούν για μεγάλο τρομοκρατικό στη Ελλάδα. Και ο Ουρανός μας ειδοποιεί: να φοράτε πάντα τον ΣΤΑΥΡΟ σας.

Προσοχή στις μέρες μας κυκλοφορούν δαίμονες πολλοί σε όλες τις στράτες… και κραδαίνουν νοητά και πραγματικά  μαχαίρια.  Ανάψτε τα κανδήλια και τις ψυχές σας με προσευχή,    θυμιάστε τις Εικόνες και τα παιδιά σας με ζωντανό παράδειγμα και πολλά θα μείνουν ως απειλές.
Όσοι βιώνεται ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα φορέστε το όπλο σας, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του ΚΥΡΙΟΥ μας Ιησού Χριστού. Είναι πολύ δύσκολες οι ημέρες.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Απειλές ή κάτι άλλο που προγραμματίζεται μεθοδικά: «Daily Star: H Ελλάδα μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατών το καλοκαίρι»