“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΒΑΡΙΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ και Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό βλέπουμε, αυτό επισημαίνουμε.
Πέρα από τους εκκλησιαστικούς χαιρετισμούς με τους πνευματικούς ταγούς ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ αποσύρεται πίσω σε μια γωνία μέσα στο Καθολικό της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - 7η Νοεμβρίου 1992 και βαριανασαίνει σύγκορμος.

Όταν και τα σύννεφα πάνω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σχηματίζουν τον ΚΥΡΙΟ της ΔΟΞΗΣ σκεφτείτε τι γίνεται μέσα σε αυτήν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πέρσι τέτοια περίπου εποχή πήγε ο τυχερός ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και του έτυχε άσχημος καιρός. Βροχή και κρύο, με πολλά σύννεφα να περνούνε πάνω από τον τρούλο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ που ήθελε να τον αποθανατίσει φωτογραφικά καθαρό με τα χρώματα του ήλιου.

Το γράμμα του Νόμου αποκτείνει

Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου
Είπα σε κάποιον μια φορά: «Τι είσαι εσύ; Μαχητής του Χριστού ή μαχητής του πειρασμού; Ξέρεις πως υπάρχουν και μαχητές του πειρασμού;».
Ο Χριστιανός δεν πρέπει να είναι φανατικός, αλλά να έχη αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Όποιος πετάει λόγια αδιάκριτα, και σωστά να είναι, κάνει κακό. Γνώρισα έναν συγγραφέα που είχε ευλάβεια πολλή, άλλα μιλούσε στους κοσμικούς με μια γλώσσα ωμή, που προχωρούσε όμως σε βάθος, και τους τράνταζε. Μια φορά μου λέει: «Σε μια συγκέντρωση είπα αυτό και αυτό σε μια κυρία». Αλλά με τον τρόπο που της το είπε, την είχε σακατέψει. Την πρόσβαλε μπροστά σε όλους. «Κοίταξε, του λέω, εσύ πετάς στους άλλους χρυσά στεφάνια με διαμαντόπετρες, έτσι όμως που τα πετάς, σακατεύεις κεφάλια, όχι μόνον ευαίσθητα άλλα και γερά».

Ιουστίνος: “Πάσχουμε από ιστορική αμνησία, γίναμε ρεζίλι σε αγγέλους και ανθρώπους”

Να αντισταθούν και να μην προδώσουν την πίστη και τα ιδανικά τους προέτρεψε τους πιστούς ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, που συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην ομώνυμη ιερά μονή, που βρίσκεται στη γενέτειρα του αγίου, στο χωριό Μέγα Δένδρο Αιτωλίας.
Ο κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στον εσπερινό την παραμονή της εορτής του πατρο-Κοσμά. Αναφέρθηκε με ζέση στη ζωή και τη δράση του αγίου, καθώς, όπως τόνισε, από μικρό παιδί μεγάλωσε ακούγοντας για τον Κοσμά τον Αιτωλό από τον μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη. Ο ποιμενάρχης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς αναφέρθηκε στη ζωή, στις διδαχές και στην προσφορά του αγίου Κοσμά στους σκλαβωμένους ραγιάδες. Ιδιαίτερα τόνισε την αγάπη και την αλληλεγγύη που έδειχνε προς όλους και κυρίως στους έχοντες ανάγκη.