“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Άλλο ένα δείγμα του σύγχρονου τουρκικού «πολιτιστικού επιπέδου» της ισλαμικής Τουρκίας του Ερντογάν, είχαμε αυτές τις μέρες σύμφωνα με  τις ομολογίες τουρκικής εφημερίδας. Κατά τα άλλα όλοι οι νεοελληνες Τουρκολάγνοι ας ευφραίνονται την μεγάλη τους αγάπη του Σουλεϊμάν, του Εζέλ, της Φατμά και της… νεοελληνικής ηλιθιότητας.
Όπως έγινε γνωστό ένα από τα πιο ιστορικά βυζαντινά νεκροταφεία της Κωνσταντινούπολης στο προάστιο της Τσατάλτζα, (Çatalca), με ιστορία 1200 ετών, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς από διάφορους αρχαιοκαπήλους και άλλους ασυνείδητους οι οποίοι έσκαψαν παντού για να βρουν κάποιο πολύτιμο αντικείμενο στους ιστορικούς τάφους της εποχής εκείνης. 

Η ψευτο-θρησκεία του μέλλοντος

Δεδομένου ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων αγωνίζεται πυρετωδώς να καταργήσει και τα τελευταία απομεινάρια παράδοσης που υπάρχουν στις δυτικές κοινωνίες, σε ορισμένα άτομα φαίνονται διασκεδαστικά τα εξωτερικά σύμβολα των αρχαίων θρησκειών. Ενώ διατηρούν χωρίς συμβιβασμούς τα δόγματα της ‘πολιτικής ορθότητας’, ντύνουν το «δόγμα» τους με θρησκευτικές παγιδεύσεις. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια και να σας πουν ότι ο Χριστός αποδέχεται τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, ένα παράδειγμα ‘doublethink’ τόσο εξωφρενικό που δεν θα ονειρευόταν ούτε ένα κομμουνιστικό καθεστώς. (Ο όρος Doublethink / Διπλή Σκέψη, είναι ένας όρος που χρησιμοποίησε ο George Orwell στο πιο διάσημο μυθιστόρημά του, το «1984», περιγράφοντας έτσι το φαινόμενο της ταυτόχρονης αποδοχής ως ορθών δύο αντιθετικών μεταξύ τους θέσεων).